Endelig i Spania, Gijon, 43:32.79N 05:40.10W

Maggy V
Petter & Kirsti
Sun 26 Aug 2007 21:57
Nå har ferien startet. Her er det nemlig varmt, og det er palmer! Når man reiser, mister man gjerne litt kontakt med hva som skjer hjemme, f.eks glemte vi Mette Marits bursdag. Beklager, Mette Marit! Men vi flagget likevel. Det gjør vi hver dag.

Turen fra Cherbourg til Gijón gikk på temmelig nøyaktig 3 døgn. Etter å ha sklidd bedagelig til Brest, der gikk det første døgnet, satte vi kursen rett syd, (altså ikke mot La Coruna), rett og slett fordi det var meldt ganske ruskete føre vest i Biscaya. Etter å ha seilt en natt ut i havet, kom dagen full av opplevelser. Først satt nordvesten seg skikkelig og ga flott seiling, deretter kom en flokk delfiner og lekte rundt båten i vel en time. Mot kvelden rullet vi inn fokka, og Maggy seilte seg selv med dobbelrevet storseil og Stellan (vindroret) til rors. På natten kom uværet likevel, med 20 m/s i kastene og torden og lyn. Stallan styrte mens Vemund overvåket det hele. Rederne prøvde å sove, men det er ikke helt lett når Stallan seilte i over 10 knop.

På morgenkvisten ble det plutselig stille og solen kom fram. Vanntemperaturen hadde steget fra 13 grader ved Brest, til 19 grader i havet utenfor Spanskekysten. Dermed ble det bad i blått hav og soltørking av kroppen. Nå var man ikke helt fremme enda, for med kun 30 nm igjen kom en ny byge, og nok en gang ble andre revet i storseilet brukt. Etterpå prøvde vi å få landkjenning, men det var så dårlig sikt at vi så omtrent ikke Spania før vi motret inn i havnen.

Men nå er vi her altså, litt slitne, men aldeles fornøyd over å være over Biscaya. Takk også til Vemund som hjalp oss med nattevaktene.