Tilbake i Rodney Bay, St Lucia

Maggy V
Petter & Kirsti
Tue 29 Jan 2008 00:30
Ja er vi altså tilbake i Rodney Bay, der vi kom inn etter ARC'en for snart 1 1/2 måned siden. Litt rart å komme tilbake, men så har vi jo også vært avgårde i to vanlige sommerferier. Så, dersom dette er rart, hvordan er det da å komme tilbake til Oslofjorden?!
Nåja, den tid den sorg. Det skal også understrekes at vi nå er halveis i vårt friår, så det tar vel slutt dette og.

I morgen skal båten opp på land igjen, man blir lei av å dykke 1 time annen hver dag for å holde bunnen noenlunde fri for groe. I vannet her nede vokser det 5 mm skjegg i løpet av et døgn... det virker slik i alle fall. Konklusjonen er at det bunnstoffet som fungerer i Oslo fjorden, virker slettes ikke her. Så nå skal vi ha på noe som man ikke får kjøpt i Europa i det hele tatt, giftige greier. VC 17 M er i alle fall ikke på lista lengre..

Ellers har vi funnet Naja Nivi på land her nede. Dette var båten til våre danske venner fra Tromsø, som måtte forlate båten kun en dag fra Barbados fordi kjølen holdt på å falle av. De ble plukket opp at et skip, og prøvde å ta den på slep, men dette måtte de gi opp. Dermed trodde de at det bare var et tidspørsmål før båten sank. Men så har noen tydligvis funnet båten drivende, og slept den inn til St Lucia. Et trist syn, stor sprekk langs kjølen viser at det var god grunn til å frykte at kjølen ville falle av, men de største skadene er påført av skipet som plukket opp våre danske venner. Men, det ser ikke ut som om noe er stjålet ombord, kartplotter og dekksutrustning er der alt sammen. Sammen med oppvask og Donald pocket bøker. Nå er det opp til forsikringen om vi prøver å redde noe.

Karibien er et flott sted, men det er også mange triste, forlatte og ødelagte drømmer som ligger her og forfaller.

Maggy