Tilbake på nett, nå med bilder fra Teide

Maggy V
Petter & Kirsti
Fri 9 Nov 2007 08:10
Ja, nå er vi tilbake med ny PC, og forhåpentlig muligheter for å legge ut noen bilder.
 
Etter at vi har kommet til Kanariøyene har vi slått ned på farten. Vi har ikke på død og liv skullet gjøre noe hele tiden. Enkelte dager har vi spurt oss hva har vi gjort i dag, og konkludert med at idag har vi nesten ikke gjort noen ting. Og sånn går nå dagan. Her er et eksempel på det å gjøre ingenting:
 
Det å prøve turistlivet sammen med pakketurister er en blandet opplevelse. Det er ganske ofte at vi ikke åpner munnen for ikke å bli tatt som nordmann. Ikke det at det hjelper..
 
Et annet eksempel på det man klarer å få gjort i løpet av en dag er foreksempel å øve seg på brødbaking. Vi fikk vakumpakket 30 kg mel før vi dro avgårde, og så gjelder det å teste om man kan få noe ut av dette i en gassovn, før vi er langt ute på havet.
   
Det ble veldig bra brytebrød denne gang.
Når det gjelder overfarten har vi begynt å proviantere. Det er ganske mye som må ombord for 5 mennesker i 20 dager; og så skal det stues. Vi begynner å bli flinke på å finne steder å stue, selv om vår utfordring her er liten sammenlignet med Sol som ligger ved siden av oss her i Purto Rico. De blir 5 voksne, og har i tillegg 2 barn ombord,  en på 3 år og en på 6 måneder. På dårligere plass skal de ha med til flere mennesker, og i tillegg slikt som bleier for noen måneder i Karibien. 
 
Nå, vi tok oss i alle fall anstrengelsen av å ta en tur til Tenerife, en ganske anderledes øy enn Gran Canari. Øya ligger mer eller mindre under en konstant sky på grunn av Teide som stikker opp 3717,98 meter. Og som tidligere nevnt, her måtte vi ta høstens fjelltur.
Vi leide bil, og kunne kjøre opp til vel 2200 meter, og da ser Teide slik ut nedenfra.
 
Det er mulig å ta gondol opp, men det ble alt for dyrt så vi valgte å gå. På veien opp passerte vi diverse som hadde kledd seg for Himalaya, og som gikk med lange, seige, surstoffbesparende skritt. Vi antar at dette er slike som drev ekte mountainering og som kunne noe vi ikke hadde greie på. Vi gikk likevel, og etterhvert som vi kom opp fikk vi også oversikt over krateret på 2000 meter høyde, som er 11 x 17 km :
Forresten traff et pensjonistpar fra Oslo oppe lia, de gikk i shorts og t-skjorte og hadde det aldeles utmerket.  
 
Og her er vi på toppen, eller så høyt som vi fikk lov å gå uten spesiell tillatelse, sånn ca 3550 m. Det må innrømmes at selv vi som nordmenn som stadig er i høyden i Nordmarka, merket den tynne luften ganske godt. En slags rus med litt hodepine..
 
På toppen fant vi også ut at vi ikke bare var nærmere himmelen, men også helvete. Er det ikke der de har svovel og slikt?
 
 
Nuvel, etter å ha blitt kjent med svovelpredikantenes grunnstoff, tok vi oss råd til å a ta gondolen ned til turistsivilisasjonen. Beina hadde gått nok... I et kjekt opplevelsessenterturistfellekombinertbutikkmedmyejævli ble vi også minnet om julen som er rundt hjørnet. Om dette er Maria og Josef eller tidlige innbyggere på Tenerife vites ikke. Det kan egentlig være det samme, men julenisser har de:
 
Deretter dro vi ned til båten og var enige om at det hadde vært en fin dag og at vi kunne droppe joggeturen dagen etter. Teide satt godt i beina.
 
I stedet brukte vi dagen til å dra tilbake til Gran Canari for å komme over i bra vær. Da så Teide slik ut på 15 NM avstand:
 
Dagen etter der igjen  kom det nemlig vind. Mellom Kanariøyene er det aksellerasjonssoner for vinden, det øker fra 2 m/s til 17 i løpet av 200 meter. Det skyldes disse steinene som stikker 3 km i været og dytter lufta rundt. Kommer an på hvor mye det blåser i utgangspunktet naturligvis. Danskene som seilte over et døgn etter oss kom svært våte hit etter å ha krysset over i stiv kuling. Det blir ekstra fuktig når ankerbrønnen tetter seg, og vann renner videre inn i båten gjennom kabelrør som sørger for at ALT blir vått.
 
Vel, da drar vi tilbake til Las Palmas i løpet av noen dager. Vi skal plukke opp watermakeren vår som hittil ikke har produsert en eneste dråpe ferskvann. En vannguru i Mogan prøver å få liv i den, og får han det til er det kjempemessig. Men leverandøren av denne watermakeren får ikke et eneste godord - så altså IKKE kjøp WATERLOG.
 
Frem til ARC'en starter den 25/11 blir det å gjøre de siste forberedelser. Mer proviantering, siste mekkeprosjekter osv. Også er det en del sosialt også rundt hele arrangementet. Martin kommer en snau uke før start med sine besteforeldre, mens Nils og Julie får kun to dager på å aklimatisere seg på.
 
 
K&P
 
 
PS: Siden alle e-mailadresser er borte i diskkræsjen, kan dere gjerne sende en liten mail så vi får den inn igjen. Vår adresse er som før:
 
maggy_v(krøllalfa)mailasail.com
 
OK, det er skrevet litt kryptisk så vi ikke skal få fullt av spam over satelittelefonen...