Portsmouth, Dominica, Position 15:34.79N 61:27.79W

Maggy V
Petter & Kirsti
Sun 10 Feb 2008 23:57
Hei,

Da er vi i Portmouth (nei, ikke i England) på Dominica (som ikke må forveksles med den Dominikanske Republikk). Dominica er en øy på 751 kvadratkm som ligger mellom Martinique og Guadeloupe. I dette knøttlandet bor det 80.000 sjeler, de har ingen internasjonal flyplass, og knapt havner. Men, her bor fremdeles ekte indianere, selv om det ikke er mange igjen av dem.

Dagens seilas på ca 60 NM ble ganske slitsom, det blåste stort sett 13-17 m/s, eller en god kuling. Da blir det humpete og sprutete på en sylskarp slør. Man kan ikke ta på seg regntøy, det blir for varmt, og står man i badebuksa blir det for kaldt... Petter hadde nok flere lag med salt på kroppen da han kom frem, med begynnende kløe i halsen...

Her blir vi et par dager, minst. Vi skal på rotur opp Indian River (en slags mini amazonas) og kanskje vi drar til den kokende innsjøen for å ta et varmt svovelholdig bad. Mange av øyene her er jo av vulkansk opprinnelse, det var et kraftig jordskjelv nå sist desember.

St Pierre som vi kom fra idag, var tidligere Martiniques hovedstad, men et vulkanutbrudd i mai 1902 tok livet av de 30.000 som bodde der. Dengang ble det kalt Antillenes lille-Paris. Nå bor det ca 6000 igjen, og husene er bygget inn i ruinene fra det som stod der for over 100 år siden. Nå kan det ikke en gang kalles knøtt-lille-Paris, selv om de gjør så godt de kan på å kopiere prisene i verdensbyen.

Hu og hei
Maggy