Bilder, Antigua og Montserrat

Maggy V
Petter & Kirsti
Wed 12 Mar 2008 00:50
Når man kommer til Antigua er det vikig å forholde seg til de lokale skikker. Det er ikke så vanskelig å finne ut hva disse egentlig består i, fordi LMR signs har satt opp lærerike plakater slik at man selv kan ta dette inn over seg.
 
Gjør man dette vil det gå en godt og man får leve lenge i landet.
 
En som virkelig levde etter disse leveregler, i tillegg til politimester Bastiansen i Kardemomme by, var V C Bird, som på mange måter er Antiguas far. Her ser dere skippern i ærefrykt foran den bekjedne statuen av herr Bird. Legg også merke til den lille gutten som klart har forgrepet seg mot regel 4.  
 
Et mål vi har hatt på reisen var å se Montserrat, en øy som er mer eller mindre rasert av vulkanen som våknet til live i 1995. Siden den gang har den hatt flere utbrudd, og har lagt hele den sørlige delen av øye i ruiner og aske. Å seile dit er begrenset moro, med dårlig havnemuligheter, dermed tok vi helikoptertur.
 
 
Vulkanen er ganske stille nå, men det ryker og damper skikkelig, med lukt av ekte svovel. Her litt på avstand:
 
Også nærbilde:
 
På den raserte delen av øya lå hovedstaden Plymouth, som nå er en totalt ødelagt spøkelsesby.
 
Tilsammen bodde mer enn 20 000 mennesker på Montserrat, nå er det bare på den nordlige delen de resterende 4 000 bor. Sydsiden er forbudt område! Ikke så beboelig som man kan se:
 
Vi fløy tilbake til Antigua var med litt rare følelser. Vi er jo egentlig ganske heldige... 
 
Kirsti & Petter