Poole, Position 50:42.72 01:59.24W

Maggy V
Petter & Kirsti
Thu 16 Aug 2007 17:12
Frem og tilbake er dobelt så langt.
Etter å ha ligget værfast i Yarmouth i to dager mens det pep og ulte i riggen, (Fastnet gikk samtidig, og det var ikke mange som fullførte..) var det tanken å gjøre et lengre strekk i dag. Med gunstig værmelding, dvs NV styrke 4-5 så det riktig så lovende ut. Planen var å gå til Alderney, en avstand på vel 60 NM retning SSV.

Det startet riktig så fint, selv om vi hadde 5 knops motstrøm for å komme forbi the Needles, vannet formelig kokte... Kurs ble satt, og vi seile avgårde. Drøye 10 NM av land endret det seg, som så ofte før. Behaglige 7 m/s fra siden ble plutselig til 13 m/s rett i trynet. Det å ankomme Alderney i liten kuling, og hvor strømmen renner strie 7 knop, var mindre lystelig.

Dermed gjorde vi vendereis, men siktet litt lengre vest enn der vi kom fra. Dermed ble det Poole. Så etter å ha seilt drøye 40 NM, er vi nå hele 18 NM nærmere West Indies enn der vi startet fra i dag morges.

Vi får se litt hvordan været utvikler seg, om vi går over kanalen, og så hopper rundt til Brest, eller om vi fortsetter retning Falmouth og tar Biskaya derfra.

Uansett, våre planer om å dra inn i Biskaya til La Rochelle osv. ser ikke ut til å holde tidsmessig. Så - er det noen blogglesere som har lyst på å ankomme La Corona i Spania, utgangspunkt Brest eller Falmouth, er det bare å ta kontakt.

JPEG image