38 14 83N 30 51 34W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Mon 30 May 2011 18:13
Dato: 30. mai 2011, 18.00 UTC
Fart: 5,5 knop
Kurs: 084 grader
Vind: hoeyst varierende
Bølger: under 1 meter
Vær: klar himmel
Temp: 29 grader
DTF: 103 Nm
 
Alfard begynner nedtellingen til Horta. I morgen formiddag vil vi vaere fremme og vil legge ut noen bilder for aa illustrere hvordan livet har artet seg paa skraa med over 2000 nm skarp sloer. De siste nettene har vaert fantastiske, stjerneklare og med masse morild. Det er et vakkert skue naar delfinene leker foran baaten i morilden.
 
Soendagen ble som seg hoer og boer markert med en fersk tunfisk etterfulgt av nybakt kake. Livet paa skraaplanet er ikke bare et elende..
 
I dag er det stille og vi motorseiler den siste biten frem. Vi har badet og konstaterte med gru at vanntemperaturen har sunket med 11 grader siden St Martin. Naa er det 18 i vannet, og det var like foer mannksapet satte kursen soerover igjen. Det var kun det nybakte broedet og andebrystet som endret fokus og berget situasjonen.
 
Naa er det duket for atter en tunfisk middag i solnedgangen foer vi naar Horta.