TENERIFE - Santa Cruiz 28:27.40N 16:14.57W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Mon 2 Nov 2009 18:52
I dag gikk turen over fra Gran Canaria til Santa Fe på Tenerife. Vi var oppe i 6-tiden på morgenkvisten for å få en så tidlig avgang som mulig og rundt 6.30 var vi klar for å kaste loss. Allerede rett utenfor havna ble vi litt satt ut av en del grov sjø på grunt vann, og dårlig sikring av skap og løse gjenstander gjorde at vi fikk litt ekstra uønsket opprydning etter hvert som skuta fikk stabilisert seg.
 
Med grei vind i seilene fikk vi etter hvert satt kursen østover og det tok ikke lang tid før el Capitan i stor entusiasme fikk øye på noe flygefisk som dro over vannflaten. Stemningen ble heller ikke noe dårligere da en flokk på 8-10 delfiner kom opp på siden av båten.
 
Den 50 nautiske mil lange turen tok 8.5 timer og det var et godt fornøyd mannskap som la til kai rundt 15-tiden. Etter rutinemessig innsjekking, vasking og rydding om bord var det klart for en liten ankerdram til en noe sliten gjeng. En 2-retters middag ble litt senere på kvelden inntatt på en av byens restauranter.