Vestover mot Barbados - 13.58.00N 50.25.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sat 28 Nov 2009 18:00

Ny varmerekord i dag. 37 grader celsius viser kvikksølvet. Var ikke klar over at det ble så varmt her nede. Den som hadde hatt et kjøleskap man kunne satt seg inn i. Nesten så man savner vinteren med kuling og kuldegrader. Det går nok over skal man se.

 

I dag har det vært et slit om bord. Satte opp spinnakeren i morges. Alt vel. Fikk greit tempo på skuta. Så gikk det gale. Brasen på spinnakeren røk, sannsynligvis etter slitasje under lengre tids bruk ved kjøring av sprid. Hard jobbing for å få den om bord igjen, men det gikk greit uten å miste noen deler. Så fikse brasen og opp med spinnakeren igjen. Tron fram i baugen for å feste tauene. Mye rot, men gikk seg til etter hvert.

 

Brasen har røket.

 

Tron jobber får å få opp spinnaker-bommen.

 

Her er det noe som ikke stemmer.

 

Knute på tråden.

 

Fridtjov dirigerer fra cockpit.

 

Var vanskelig å holde rett kurs under de gitte forholdene. Jibbet over til motsatt side. Seilte videre. Spinnakeren snurret seg rundt forstaget, mye fram og tilbake, men fikk jobbet den løs igjen. Vinddreining og vanskelig å holde riktig kurs igjen. Problemer med autopiloten. Rigget ned storseil og spinnaker for å prøve å kalibrere autopiloten. Autopiloten satte seg på bakbena og ville ikke la seg kalibrere når det ikke er flatt hav. Og flatt hav har vi pr dags dato ikke her ute.

 

Mens storseilet var nede ble det funnet slitasje på et av revene. Måtte bytte ut revetauet. Det gikk greit.

 

Slitte revetau. Må byttes.

 

Fridtjov og Arne trekker nye revetau.

 

Tron og Fridtjov måtte skru opp et deksel for å finne Cunningham-tauet.

 

Lite vind og beslutter å gå en stund for motor. Men aller først en velfortjent badepause.

 

Ønsker også å takke for hilsenen fra Ole og Marina, og Tron sine foreldere, samt gratulere Marius med et halvt års-dagen.

 

Litt litterær føde før solnedgangen.

 

Til middag, And ala Brimi.