Vestover mot Barbados - 16.21.00N 42.53.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Wed 25 Nov 2009 12:00

 

Arne har morgenvakt ikledd ’nattjakka’ og leser bok nummer to på like mange dager.

 

Klokka 10:00 i morges var nok en milepæl på turen. 1000 nm igjen til destinasjon Barbados.

 

1000 nutiske igjen.

 

Godt driv i ca. 7 knop. ’Snatre’ turer og går og gjør stemningen om bord trivelig. Lager litt bråk, men ikke mer enn vi kan godta.

 

I natt var det noe lyn å skimte på en ellers stjerneklar himmel. Var nok et godt stykke unna.

 

Hodelykta til Arne forsvant på sjøen under en ufrivillig jibb i løpet av natten. Tron kan heller ikke finne solbrillene sine og regner med at de har lidd samme skjebne. Heldigvis har han et par ekstra i reserve. Det er viktig å ha ting i reserve. En unbrakonøkkel forsvant også i det store dypet. Heretter har vi begynt å binde fast utstyr i en snor festet til kroppen når det er fare for at det kan falle over bord. Det er viktig å ta forhåndsregler. Det er ikke så mye man kan gjøre når reservedelene også har dratt sin kos. Det er vanskelig å bestille ekstra utstyr her ute. Selv Posten ville nok hatt problemer med å få levert ute i havgapet.

 

Vi logger 169 nm siste døgn og er fremdeles ved godt mot. Fiskelykken er det dessverre dårligere med. Men mat har vi om bord. Mye mat. Sikkert nok til å ta en jordomseiling. Men det får bli en annen gang.