I retning Kapp Verde - 26:20.00N 17:20.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sat 14 Nov 2009 14:31

Nå er det andre boller kan dere tro. Etter å ha slitt med lite vind og mye motorkjøring i går utover kvelden, prøvde vi oss med ren seiling fra midnatt. Det var fremdeles rolig, men vi klarte å pushe skuta i 3-4 knop. På morgenkvisten begynte det å blåse noe mer og vi er nå oppe i ca. 12 knops vindstyrke og seiler med rundt 7 knop. Det sier vi oss godt fornøyd med. Glade gutter på dekk.

 

Soloppgang

 

Har begynt å kjøre 3-timers vakter etterfulgt av 6 timer fri. Fungerer veldig bra og timene ser ut til å fly av gårde. Med autopiloten på går det som en lek. Etter at Arne lagde ostesmørbrød til frokost i morges, sitter vi alle på dekk i solsteken og tar livet med ro. Det er nesten vanskelig å forestille seg at vinteren er på vei eller kanskje allerede kommet hjemme i Norge nå.

 

Arne er en rev på kryssord og holder på å vri hjernen sin med en utgave i en ukes gammel VG. Kanskje det løsner litt senere tenker han nok, idet han legger fra seg papiret med et lite sukk. Fridtjov har funnet fram Jan Guillou boka si og myser fornøyd ned i boka med morgensola i ansiktet. Tron tenker på om han skal ta oppvasken, men finner fort ut at den kan stå en stund til. Kanskje noen andre tar ansvar.

 

Fiskesnøret er selvfølgelig ute, men det har foreløpig ikke bitt på noe levende. Vi venter tålmodig.