Sør av Tenerife - 25:47.00N 17:35.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sat 14 Nov 2009 18:00

I dag tok Fridtjov spanderbuksene på og lagde omelett til lunch. Og toppet det hele med yoghurt med noe frukter oppi. Det er ikke noe å si på ferdighetene for matlaging blant mannskapet om bord i alle fall.

 

Etter hvert løyet vinden litt og vi dro opp gennakeren for å se om vi kunne dra noen ekstra knop. Ikke godt å si om det gjorde så mye utslag, men vi har i alle fall surfet av gårde i mellom 5-6 knop i løpet av dagen. Er godt fornøyd med hensyn på den lave vindstyrken som har vært.

 

Gennakeren

 

Til lyden av Jokke dundrende over høytalerne dro vi også opp turens første fisk, en gullmakrell på i alle fall ett kilo. Denne ble stekt på pannen som et lite mellommåltid før middagen. Hadde også nettopp noe betraktelig større på kroken, men denne glapp for oss.

 

Fornøyde fiskere.

 

Til middag vanket det spare ribs og det var som vanlig Arne i rene Brimi stil som sto for den. Manglet bare ’sjalotenlauken’, så kunne det nok ikke smakt bedre.

 

Arne griller til kvelds

 

Solnedgang.

 

Ønske også å sende en hilsen til Knut på Geilo som koser seg i vinterværet.