Vestover mot Barbados - 14.29.00N 48.22.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Fri 27 Nov 2009 18:22

Har vært en vanvittig flott dag. Etter at sola brøt igjennom skylaget har det vært varmt. Varmt og lite vind. Lite vind og liten framdrift. Har koblet inn motoren for å få litt ekstra skyv. Det ser ut til å fungere. Litt blafring i seilene, men går litt mer opp mot vinden. Det bruker som regel å fungere.

 

Ble omelett til lunch. Nå gå eggene ned på høykant. Bokstavelig talt. Kun ett av seks egg som var dårlige. Ikke så gale i grunnen det. I kveld blir det wok til middag. Svinefilet og ingefær. Vi tar det nok ute i cockpit’en. Det er liksom blitt det nye samlingspunktet om bord. Om det for eksempel kommer opp et spørsmål om hvor Fridtjov er, og man ikke helt vet svaret, da er det bare å si: ”Ta å sjekk i cockpit’en. Du finner ham nok der. Det er der de fleste samles for sosial omgang.” Og jaggu stemmer det som regel og. Fridtjov halvsovende på ripa, mysende mot sola, med en saccosekk bak ryggen. Ikke akkurat en slik som var populær på 80-tallet og fantes rundt om i tusenvis av norske hjem, men noe tilsvarende. Tror nok Fridtjov kommer til å handle inn en slik til sin neste atlanterhavskrysning om ett år.

 

Ble forresten litt bading tidligere i dag og. Stoppet opp en liten halvtime og var ute og plasket litt i sjøen. Fin temperatur. Nesten sånn som man får i badekaret hjemme. Mangler bare badeanda i plast. Savner den. Gakk gakk.