Vestover mot Karibien - 22:16.00N 22:14.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Tue 17 Nov 2009 12:00

Etter at mørket hadde tredd frem i går kveld lå det tunge skyer i horisonten. Skyer vi ikke hadde sett tidligere. Mørke skyer. Var dette den varslede værforandringen som var på vei? Tron og Fidtjov tok på seg det gromste av seilerklær de hadde med seg og forberedte seg på det som kunne være i vente. Vinden var fremdeles rolig med noen regnbyger i luften. Motoren var i gang igjen. Enkelte delfiner kom opp på siden i sin kjente karikatur. Sånn fortsatte det noen timer. Tron tok nå kveld.

 

Utpå natten begynte sjøen å bli urolig. Vinden var fremdeles laber, men båten drev å kastet på seg fra side til side i den urolige sjøen. Arne var litt bekymret for uværsskyene og de kraftige lynnedslagene ikke så langt unna, men satt standhaftig på vakt. Vi andre holdt på å bli kastet ut av loskøyene som Fridtjov erfaringsmessig hadde satt i stand for lenge siden.

 

Timene gikk og etter hvert ble sjøen mer stabil og vinden begynte å ta seg opp. På morgenkvisten kom også solen igjennom skylaget og båten har igjen begynt å skyte fart. Hadde nettopp 9.1 knop på fartsmåleren og har hatt vind på litt over 20 knop. Får håpe det stabiliserer seg her framover.

 

Tron på vakt med en nylig utlest Harry Hole bok.

 

Til frokost ble det brød med ost og pølse på. Enkelt men godt.