TENERIFE - 28:01.00N 16:27.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Thu 12 Nov 2009 21:17

Etter at de siste forberedelsene var gjort kastet vi loss ca. klokka 17 og satte kursen sørover. Det var gode seilerforhold og vi hadde bra fart, 8-9 knop, på skuta allerede fra start. Stemningen var god og den ble ikke noe dårligere da Fridtjov tok på seg kokkelua og ordnet i stand en vanvittig god suppe til mannskapet. Arne satt opp fiskestanga i håp om å få storfisken til å bite på.

 

Legger fra i Santa Cruz for siste gang. Tron dos Fendros tar arbeidsoppgaven på alvor.

 

Gutta er fornøyde over å endelig være i gang.

 

Fridtjov tar ansvar og rydder opp i en kveil på revet.

 

Fridtjov tar mer ansvar en henter fram spinnaker-bommen.

 

Sanda Cruz de Tenerife i bakgrunnen.

 

Fridtjov har kokt suppe til mannskapet.

 

El Capitan Arne tar første vakta.

 

Etter hvert begynte mørket å senke seg og en stjerneklar himmel kom etter hvert til syne. Roen senket seg. Ting kunne ikke bli bedre. Det var da det skjedde det som ikke burde skje, spinnaker-bommen knakk mens vi seilte med spridde seil. I og for seg ingen katastrofe i seg selv, men på grunn av forventet tilsvarende vindforhold under resten av seilasen, beslutter vi å gå inn til Las Galletas på sørspissen av Tenerife for å prøve å skaffe en ny. Satser på at de har dette på lager og at vi kan fortsette seilasen så tidlig som mulig i morgen. Stemningen ombord er ikke så god lenger

 

Skademelding etter kveldens hendelse.