I retning Kapp Verde - 24:12.00N 18:28.00W Søndag

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sun 15 Nov 2009 18:00

Etter lunch begynte tiltaksgutta Arne og Fridtjov å få abstinenser. Det var alt for lite å gjøre. Alle prosjektene som kunne tenkes å gjøre om bord så ut til å være ferdige. Hva skal man finne på de neste 2-3 ukene om forholdene forblir like rolige? Tron tok det mer med ro. Han hadde fått lånt I-Pod’en til Arne og lå på ryggen på bauen, så på sola og jobbet med brunfargen. Vil det bli noe suksess mon tro?

 

Mot vest.

 

Mens skuta seig av gårde med sine vante 4 knop og med 10 dagers dieselforbruk om bord, dukket det opp et par fugler på styrbord side. Fridtjov hylte og veivet med armene av begeistring. Tron var ikke like entusiastisk. Ikke lenge etter dukket det også opp en meterlang skilpadde noen knappe meter fra båten. Arne var ikke sen med å finne fram fotoapparatet. Her skulle det knipses bilder. Mange bilder. 3000 bilder siden februar er da ingen ting, Fremdeles mye plass på minnekortet. Fridtjov tok grep og satte motoren på tomgang og la hardt over til styrbord for å finne igjen skilpadda som seig forbi (Tron som hadde vakt lå selvfølgelig og døste en plass han ikke skulle være.) Men skilpadda hadde dukket under og var ikke å se. Arne sitt ville blikk hadde nok skremt den. Satte kursen tilbake til sør/vest, men det gikk ikke mange minuttene før en skilpadde dukket opp igjen. Om det var den samme som tidligere er ikke godt å si. Uansett, Arne hadde allerede mageplasket uti med kameraet på slep og var i gang med å knipse. Uti med dykkermaske og svømmeføtter. Her skulle det dokumenteres.

 

Tron speider etter skilpadden.

 

Skilpadda.

 

Etter hvert kom badelina også uti. Båten var lagt i ro og det var tid for søndagsbad nummer to i dag.

 

Fridtjov fra undersiden.

 

Fridtjov.

 

Fridtjov på tur i uti.

 

Oppe igjen etter en suksessfull tur i vannet.

 

Etter dukkerten var det klar for middag. Fridtjov disket opp med pasta og pølser.