Trinidad & Tobago - Chaguarmas Bay! 10.40.48N 61.37.54W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Tue 15 Dec 2009 23:17

Det ble en bra avskjedsmiddag i går og det var en trøtt gjeng som tok kvelden rundt midnatt.

 

Allerede i 4-tiden var Jon og Annie oppe. De hadde tidlige fly å rekke. Alt for tidlige.

 

Trøble-Jon hadde selvfølgelig problemer med komme seg av gårde med flyet i dag også. Det var noe galt med billetten som var bestilt og han måtte vente til kveldinga før han kom seg på samme fly som Fridtjov.

 

Fridtjov hadde reisefeber hele formiddagen og gikk støtt rundt omkring for å ha noe å gjøre og holde abstinensene under kontroll.

 

Etter litt jobbing på formiddagen tok Tron og Arne turen ned til Port of Spain utpå ettermiddagen. Her møtte de Jon som ikke orket å sitte på flyplassen hele dagen og hadde tatt seg en tur innom sentrum. Her var han så uheldig å bli frastjålet lapop’en sin. Inne på en restaurant hadde en flittig tjuv rappet PC’en rett ut av nevene på Jon mens han satt og skrev på den. Jon hadde beinflydd etter tyven, men kom raskt på andre tanker da nabolaget han var på vei inn i ikke akkurat virket trygt og innbydende. Vel tilbake i restauranten sto heldigvis sekken med pass og penger der han forlot den en liten stund tidligere. Kan ikke akkurat si Jon har hatt flaksen på sin side denne ferien her.

 

Nå som store deler av mannskapet har mønstret av gjør det seg godt med en liten oppsummering.

 

Ønsker først og fremst å takke Kaptein Arne som stilt båt til disposisjon og gjort denne turen mulig for alle sammen. Uten ham kunne vi gjerne rodd over Atlanteren, men tviler på at det ville ha vært et fullgodt alternativ. Med sin kunnskap om ikke bare seiling, men også språk, mat og kultur har han vært en utrolig ressurs å ha med på tur.

 

Må også takke Fridtjov med sin vanvittige kunnskap om seilig, som han velvillig har belært oss kunnskapsløse førstereisseilere med. Uten hans nese for detaljer og mulige faresituasjoner er det tvilsomt at vi ville fått en så sikker, trygg og problemfri overfart som si har hatt.

 

Takker også Tron for at han i det minste gadd å trekke kroppen sin om bord før avreise, og som har gjort det mulig å holde kontakt med utenomverdenen i disse tekologiske tider.

 

Takk til Jon som har redusert stressnivået om bord med 50 %.

 

Takk til Annie som har klart å holde ut i 14 dager med 4 slitsomme karer uten å la det gå ut over sitt gode humør.

 

Takk til alle der hjemme som har sendt hilsninger og bidratt med å øke trivselen om bord.

 

Takk til Madrugada, Jokke, Bjørn Jens, Morten Abel, Di Derre med flere som har runget ut over høytalerne og skapt god stemning på skuta.

 

Takk for nå.

 

Arne skifter ut inspeksjonsluke.

 

Tron i Port of Spain.

 

Lunch.

 

Arne hadde ingen problemer med å komme inn selv om kleskoden ikke var oppfylt.

 

På vei til middag.

 

God stemning i dingyen på vei til avskjedsmiddag.

 

Tron dobbeltsjekker fortøyninga. Må ikke gå på ny blemme.

 

Siste kveld hvor hele mannskapet er samlet.

 

Arne med hummeren.

 

Fridtjov, en biffens mann.