Vestover mot Barbados - 19.33.00N 27.19.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Thu 19 Nov 2009 18:00

Har kjørt mye spinnaker i løpet av dagen. Heis opp og rigget ned. Heist opp igjen og tar den ned for kvelden om ikke så lenge. Mye jobbing. Lærerikt for de som ikke har gjort dette så mye før. Fridtjov har mye erfaring og er velvillig til å lære fra seg. Pedagogiske egenskaper har han jo og. Det har vært litt småproblemer med både å få rigget spinnakeren opp og tatt den ned, men det ser ut som vi begynner å få bedre tak på det nå. Øvelse gjør mester. Fint å få optimalisere seilingen, så vi får mest mulig fart ut av det. Vinden har løyet noe og det er faktisk ganske behagelig å seile slik vi gjør nå.

 

Arne drar i skjøtet for å få spinnakeren til å stå riktig.

 

Fram for å hente bommen.

 

Spinnakeren er på plass.

 

Står fint i Norges farger.

 

Fikk fisk nummer to på kroken tidligere i dag. Tynn, høy, lang og lite billedskjønn. Så faktisk så dårlig ut at bildene som ble tatt av den på mystisk vis ikke eksisterer lenger på minnekortet på kameraet. Verken Arne eller Fridtjov ville ta på den, langt mindre spise den og fikk etter mye om og men omsider banket den av blekksprutagnet som den hadde bitt på. Satser på mer spiselig fisk neste gang.

 

Har omtrent kommet oss helskinnet gjennom en tredjedel av turen så langt, og har som målsetning å trø på land på Barbados om 13 dager. Altså 2. desember klokka 14.45. Så får vi heller justere tidsrammen etter hvert om det skulle bli behov for den. Enten fram eller tilbake.

 

Bloggmaster Tron.

 

I dag vanker det indrefilet til middag. Brimi er i gang igjen.

 

Brimi’s gassgrill.

 

Indrefilet til middag.

Fridtjov er fornøyd med maten.

 

Seiler inn i solnedgangen.