Vestover mot Barbados - 20.49.00N 24.58.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Wed 18 Nov 2009 18:00

Etter morgenstund med det vanlige spørsmålet; hvilken dag er det i dag? Konkluderte vi med at det var nok en fin dag for seiling. Etter at vi kom inn i passaten har vi stort sett hatt platt lens hele tiden, og i natt valgte vi å kun ha genoaen oppe. Og med vind opp mot 23 knop var det helt ok. Krengingen er borte og rullingen har begynt. Idet kapteinen alltid setter sitt mannskap fremst, er de tildelt trange komfortable loskøyer i aktercabinene. Slik at de ikke ruller rundt og ikke får sove og følgelig arbeider dårligere. Og med et opplagt mannskap kan Arne bare flyte rundt i den store forpiggen. Men etter å ha fylt senga med det som finnes av ekstra seil om bord, klarte han å kile seg fast for noen timers søvn.

Vi har fått et nytt kursmål av vår metrolog; 18N 31 V. Men da vi passerer vårt gamle kursmål (20N 25V) i løpet av dagen, går det rykter om markering om bord. Hva som kommer gjenstår å se. Vi har nå posisjon 21.08 N 24.22 V, og seiler med spridde seil i vindstyrke 14-18 knop, vindretnining 70 grader, kurs 250 grader og fart 6,5 knop. Autopiloten hviler nå og Tron styrer skuta med Fridtjov som ihuga tilskuersensortrener!

 

Vi legger østen bak oss og seiler mot vest.

 

Vi takker også for hilsninger og oppdateringer på hva som skjer i hjemlige farvann. Vi har fått med oss alt fra springflo ved bryggen i Bergen, svineinfluensa lite vinter på Helgeland til minus 20 på fjellet i sør?

 

Onsdag 18.11.2009 Del II

 

På grunn av rasjonering med strømforbruket har mannskapet fått instruks om ikke å bruke autopiloten på dagtid lenger. Er ikke mye demokrati om bord her lenger kan man trygt si. Rene diktaturet. Snart skal vi nok begynne å rasjonere på tannpastaen og skal man se.

 

Duo-Gen’en fungerer bra i vannet. Vi klarer å lade mer enn vi forbruker, både med og uten autopilot.

 

Pasta-Fridtjov slo igjen til med lunch i dag. Denne gagen med en 14’ende variant av pasta. God var den og.

 

Vi setter Sprid-Genoa. Fridtjov organiserer.

 

Fridtjov fornøyd med vel utført arbeid.

 

Om vindstyrken og retningen holder seg skal vi prøve oss med spinnaker’en igjen i morgen. Fridtjov har drevet og sydd og vi satser på at den skal være oppe og gå og fungere igjen til det.

 

Må også takke for kakeoppskrifter fra husstellærerinda, selv om det ser ut som datakommunikasjonen fungerer bedre midt ute på Atlanteren enn den gjør på Helgelandskysten.

 

Brimi lager i dag italiensk. Regner med det skal smake.

 

Risotto etter nok en vellykket dag.

 

 

Arne har laget muffins.

 

Mens noen står standhaftig på vakt…

 

…spiller andre kort.