Vestover mot Barbados - 13.57.00N 52.20.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sun 29 Nov 2009 12:00

Første søndag i advent. Er rene julestemningen her om bord kan dere tro. Har hengt opp stjerne og satt opp et sånn der trekantlys i vinduskarmen. Nå trenger vi ikke lenger bruke lanternene om bord. Ser ut som et vanvittig juletre her vi kommer seilende på nattestid. Bare synd det ikke er noen båter i nærheten som kan se oss komme sigende.

 

Ser ut som det kommer til å bli en ny varm dag i dag. Minimumstemperatur i natt 27 grader. Seilklærne er pakket bort igjen.

 

Fridtjov var i perlehumør i morges. Ser ut som han allerede kan lukte land. Han og Arne hadde allerede fått opp spinnakeren da Tron gretten trakk nesa si opp av senga. Tron var ikke like fornøyd med alt skrålet på morgenkvisten. Skal da ikke være nødvendig å lage så mye støy før halv elleve på en søndag. Og sånn rett i kirketia. Er ikke alle som setter like mye pris på slikt.

 

I mangel på rene shortser hadde Arne valgt å tre på seg en flott speedo før frokosten. Det er vel en ny æra nå når han ikke lenger kommer løpende opp i cockpit’en i den gule Calvin Cline underbuksa si midt på natta, fordi han hører lyder som ikke skal være der. Nå står han forresten der med det sleske smilet sitt og baker brød. I speedo og sitt italienske forkleet. Han ser fornøyd ut.

 

Arne i sin moteriktige bekledning.

 

Ønsker også å takke Knut for hilsenen. Fridtjov har laget fancy regneark på PC’en som viser beregnet seiletid ut ifra varierende fart, og får opp noen tøffe grafer her. Med en snittfart på 6 knop vil beregnet ETA Barbados være 11:30 UTC på onsdag.

 

Vi logger 138 nautiske mil siste døgn og kan nok egentlig ikke si oss fornøyd med det.