Vestover mot Barbados - 17.46.00N 31.31.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Sat 21 Nov 2009 12:00

I går kveld nappet det på kroken og inn dro vi en Dolphin Fish ifølge fiskeboka. Da Tron hadde okkupert begge 10-litersbøttene til vask av undertøy og kopphåndduker var det ikke ledig kapasitet til å få fisken sporenstreks om bord. Mens vi jobbet febrilsk med å finne alternativ mellomlagringsplass til fisken gnagde fyren av stålvaieren som kroken var festet til, og forsvant ut i sjøen igjen. Fisking skal jaggu ikke være lett.

 

Klesvask til tørk.

 

Så ble det problemer med autopiloten. Ikke nok med at kompasset har et varierende avvik på opp mot 50 grader, men nå hadde den også bestemt seg for å slå seg vrang ved å vise en konstant kurs på 314 grader, uavhengig av hvilken retning skuta hadde. Etter å ha slått av og på utstyret utallige ganger er det imidlertid oppe og går igjen nå.

 

Studering av brukerveiledning til autopilot.

 

Mer trøbbel. Dassen slo seg vrang og ville ikke tømmes. Trolig forstoppelse. Etter å ha spylt systemet med mye vann fungerer det nå. Heldigvis kan man jo si.

 

Fylling av ekstra vann i septikktanken.

 

På morgenkvisten slo Tron til med nybakt brød til resten av mannskapet. Det sies at det er første gang han baker brød og er meget stolt av resultatet. Dette var jammen ikke så vanskelig som man skulle tro.

 

Har bra vind og retning strake veien mot Barbados nå. Fridtjov står bak rattet og satte nettopp ny hastighetsrekord på denne turen med 11.9 knop. Skal si gutten viste entusiasme og var fornøyd. Denne skal bli vanskelig å slå.

 

Vi loggfører 154 nm siste døgn.