37.49.62N 39.25.61W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Thu 26 May 2011 19:05
Dato: 26. mai 2011, 18.00 UTC
Fart: 6 knop
Kurs: 40 Grader
Vind: 12-16 Kn / 95 grader
Bølger: 2 meter
Vær: Lett skydekke
Temp: 32 grader
DTF: 507 Nm
 
Etter snart tre uker paa skraaplanet og skarpt kryss, paa styrbord halser, har kroppen fullstendig tilpasset seg den nye tilvaerelsen. Vi er naa alle utstyrt med et kort hoeyre ben og et langt venstre ben, samt en kort og sterk hoeyre arm og en lang og slengende venstre arm. Fantstisk hvordan kroppen venner seg til ting. Arne sine gourmet middager har blitt en vane (saa det er bare aa legge seg i trening dere der hjemme!!) og vi har i snitt sovet 12 timer hver dag og lest en bok annhver dag. Skal bli hardt aa komme hjem til sivilisasjonen. Den foerste utfordringen foer vi med bena alerede i morgen.. for i loepet av dagen skal vi slaa... noe vi ikke har gjort paa 14 dager. Baaten skal da begyne aa gaa paa babord halser. For senere aa gaa fra kryss til sloer. Kommer sikkert til aa bli uvant og en litt rar foelelse. Ogsaa maa vi sikkert gaa baklengs.
 
Saa for de som foelger oss paa kart og navigasjon, ser dere naa at vi velger aa gaa lengere nord enn planlagt for aa faa fin seil vind inn til Horta de siste dagene. Da vinden snart skal dreie litt.
 
En annen opservasjon er at vi naa befinne oss under 1000 km fra land. Dette er en milepel og det er klart at det maa feires. Arne faar lage en gourmet middag, saa tar vi en falske vin... HVER DAG ER EN FEST !!!!
 
Naar det er sagt er det ogsaa slik at det ser ut som kryssingen gaar raskere en planlagt. Saa vi vil komme foer til land. Noe som har foert til at vi maa oeke dags rasjonene med mat. Saa naa er det innfoert fem maaltider hver dag. Ingen lett jobb aa vaere kokk ombord paa Alfard.
 
Tusen takk for alle SMS'er og lykke oenskninger.
 
Frode har sykkeltoeyet kommet? Saa sees vi i loepet av sommeren.
 
Alfard