Vestover mot Karibien - 22:56.00N 20:35.00W

ALFARD
Arne Henry Sørra og Lars Clausen
Mon 16 Nov 2009 18:03

Her skifter været oftere enn vi skifter truser. Etter å ha hatt god vind noen timer og bra framdrift løyet vinden igjen utover ettermiddagen. Det var tid for å ta fram gennakeren. Som sagt så gjort. Med gennakeren på plass fikk vi mer flyt over seilingen igjen. Blåste ikke mer enn i underkant av 10 knop, men gjorde likevel gode 6-7 knop på GPS’en. Vi var fornøyde.

 

Arne hadde lite å gjøre, og når Arne har lite å finne på synes han alltid det er på tide med noe mat. God mat. Wraps med avokado, agurk, skinke, salat og ravioli sto på menyen som et bra mellommåltid i dag. Midt i matforberedelsene gikk det galt. Gennakeren løsnet i toppen og hele seilet havnet i sjøen. Rask reaksjon fra mannskapet gjorde at vi fikk dratt den opp og tatt den om bord uten at noe forsvant. Ved nærmere ettersyn så vi at stålvaieren på den kinesiskproduserte gennakeren hadde røket tvers av. Kinesisk kvalitet var det ikke mye å skryte av her.

 

Etter at maten var fortært var ikke Turbo-Fritjov sen med å få på seg selene og skulle opp i masta for å hente ned fallet som hang igjen der oppe. Han trives nok godt i høyden ser det ut for. Nå er han pinadø i gang med middagen også.

 

Det har kommet mer skyer nå og har også falt noen regndråper. Satser på å få et skikkelig skybrudd her nå, så vi kan få vasket båten i litt ferskvann og samtidig få tatt en etterlengtet ’dusj’. Vi får se. Ser ikke akkurat ut som det er de store mengdene som er på vei. Shampoen er uansett satt ut baki cockpit’en i tilfelle det skulle bli behov for den.