STOREBÆLT TIL SAMSØ

Marelia
Wed 9 Jul 2008 09:18
090708
"55:49.0N 10:38.24E"
 
ÆRØE - LANGELAND - SAMSØ!!
 
JOODDDAAA, vi måtte ta det litt rolig på morran i går for det regna og blåste som på en sur høstdag og DA seilernte vi se!!  Men etter et par timer og en deilig frokost var det roligere og vi kunne bakke Marelia ut mellom pælane og ut på dypt vann igjen!
 
Vi fulgte renna oppigjennom mellom Fyn og Ærøe og sånt er jo morsomt når en har kartplotter som virker da... og det gjorde den heldigvis i går!  For utenfor merkinga er det 0,6m dypt og sånn og relativt utrygt, men Christin har gått her en gang før og alt gikk som smurt!
 
Utover dagen fikk vi bare finvær og endel vind så vi seila med forseilet ute og kosta avgårde i 6 - 8 knop (med litt motor også da..) oppover under Langelandsbroen og så var det STOREBÆLTSBROEN i det fjerne.. Den har to leder - en for store båter og en for de små.. er vi av de store eller av de små tro??? Broen er 18 m under på den lave siden og vi huska ikke helt hva vi var, men trodde ca.16m.. Vi rulla inn seilet og gikk saaakte på motor og smøg oss inn mot midten av broa og så seig vi innunder og det er alltid spennende .. går det eller går det ikke?? Men det gikk selvfølgelig! No problem og så var det bare å koste på oppover mellom Fyn og Skjælland til Samsø og BALLEN HAVN.
 
Det ble over 60 nm på oss jentene i går og vi dro ca. 11.30  og entra havna i går kveld kl. 21.00!! Lang dag, men illlle koselig! Kaffe og rundstykker og gøtter!! hele dagen.  Inne i havna var det ikke noe særlig fullt da.. smellfullt for å si det sånn, og vi måtte sirkle litt rundt inni der før det var noen som tilbød oss å ligge utapå .. som nr. 5 ! Det er i meste laget og vi måtte feste oss i rekka bak for det var for langt inn til brygga.... men det gikk fint! Christin og MArthe fortøyer jo som kællær så det er jo ikke noe problem!!
 
I dag tidlig skulle vi sove og kose oss for vi skal ligge her og vente på Thea.. men da vi stakk hodet opp kl. 08.30 sto alle på båtene innafor oss og så på oss klare med vester på .. til å seile: Det var bare å kaste loss og gå en runde i havna så alle de innafor oss kunne komme seg ut. Så var det å bakke inn og legge til igjen, men nå ligger vi nest innerst og har en koslig familie fra Oslo på innsiden av oss og vi rekker til og med bort til strømmen!
 
Vi har vært på BRUGSEN ! (deilig med Dansk butikk med rød salami og Dansk LEVERPOSTEI!! HURRA! ) og vi har vært og forsynt oss med sykler! Selvbetjening og vi skal legge penger i en kasse på veggen. Det er bare at det er 4 km til en minibank.. og vi må sykle dit først før vi kan betale. Ja, ja sier Christin - det skal ikke være FOR tilrettelagt heller for da hadde vi jo ikke fått trimma noe.. så nå skal vi på sykkeltur rundt på Samsø med frukt og drikke på bagasjebærern.. så får gutta ankomme når de kommer en gang utpå kveldingen. De er i fint driv oppover med Thea nå som er nesten som ny med nytt forstag av Rolls Roys typen.. så Truls er superfornøyd akkurat nå! Hell i uhell syns nå han nå da..
 
Ok, da snakkes vi snart igjen da.. enda nærmere Norge nå .. og NÅ KAN VI GJØRE OSS FORSTÅTT PÅ NORSK!! CHRISTIN HEISTE ALLE GJESTEFLAGGA VÅRE FRA MANGE AV LANDA VI HAR BESØKT I GÅR OG DET GJORDE LYKKE I HAVNA.. FOLK ROPTE OG LURTE PÅ HVOR VI HADDE VÆRT.. HEHE MORO OG DA!! OG SÅ LURTE DE PÅ OM CHRISTIN OG JEG HADDE SEILT ALEINE HELE RUNDEN... MEN - VI KUNNE IKKE LJUGE PÅ OSS AKKURAT DET DA..!!
 
HILSEN DE NYE MARELIANERNE