"SHARK ATTACK!!!!"

Marelia
Wed 23 Jan 2008 22:46
230108
"12:35.0N 61:25.0W"

"SHARK ATTACK!!!"



HE HE lurte dere der gitt, for dette er ikke et ekte hai angrep altså, men en annen artig hendelse. Her om dagen oppdaga vi at nå kom enda flere av de norske båtene inn i bukta her vi har liggi ei stund på Union Island. Harmonia og Sol og Uredd, som vi ikke hadde sett på ei god stund. DA ble det tid for gjensynsfest og Finn bestilte mat hos en lokal rastamææn i ei annen bukt borti her ( Chatham Bay ). Utover dagen dro alle dit og inni bukta ble det etter hvert 8 norske båter!! Thea, Smily, Marelia, Maggy, Sol, Harmonia, Uredd og Tu Can Tango + et amerikansk par med en diger Yaght som gjerne ville være med og spise sammen med alle de koselige norske folka.. Det er jo mange som har med unger også, så dette ble en kjempekveld!! Thea har to barn, Smily har tre og Sol har to små på 8mnd og 3 år!! )
Inne på stranda ble det fullt med dingier og barnevogn og kurver og mat og drikke i lange baner!! Shark attack (navnet på rastamannen som serverte mat!! ) serverte hummer, Red Snapper, kylling, ris og poteter og salat og dette betalte vi 50 ec for(100kr) pr.pers. Suverent.



Utover kvelden ble barna frakta ut til båtene for å se på film og så var det klart for voksenfest og det med rompunsj og gitar og allsang!! Sånt syns vi er koselig når vi er på tur se.. Beina rett i sanda og stemmen du har er mer enn nok.. bortsett fra når Ann Helen, som er kjæresten til en av gutta i Uredd, dro i gang.. Vi syns jo VI var ganske flinke til å synge da men.. ho sang med litt beskjedent til å begynne med helt til ho tok'en helt ut og sang som DEN negressa med DEN stemmen!! Og Rytmen da..!! Herregud ho er jo DEN sangerinna og da ble det virkelig fart i sakene!! Musikal sangene bare rant utav ho og det var SÅÅÅ kult! Takk Ann Helen for en kjempekveld!!



Dette ble som en avslutningskveld for mange for nå skiller vi virkelig lag! Mange går til forskjellige steder og det er uvisst om vi ser hverandre igjen på svært lenge.. snufs. En har jo blitt sååå godt kjent i disse månedene og det er trist å tenke på at vi ikke skal sees før vi er hjemme kanskje.



Et par dager senere dro Thea og Smily nordover mot Martinique for å ta imot besøk fra Norge! Smily skal skynde seg nordover til Bahamas og videre til New York!! De skal seil inn forbi Frihetsgudinnen og inn til Manhatten tenk DET a!! Truls og Christin har også bestemt seg for å gå denne ruta og da blir det om New Foundland og over til England og hjem. Vi ser dem på Martinique på karnevalet der i begynnelsen av februar og så kanskje litt oppover, men så må også de skynde seg i vei mot nord hvis de skal rekke helt til New York. Vi blir igjen på øyene nordover og så skal vi prøve å få oss en flytur til Cuba i april for å ta et par uker med hotellferie, før vi skal starte på den laaaange veien hjem!



Planen vår er nå nesten klar - Vi skal gå over Atlanteren sammen med Sol fra Halden og de har en nesten lik båt som oss. den seiler nok litt bedre, men vi har bestemt oss for å holde følge slik at vi kan hjelpe hverandre om noe skulle gå galt. Det blir at vi går fra Virgin Islands eller fra Porto Rico og der er vi siste uka i april for å bunkre og klargjøre båten for en ny tøff seilas! Heldivis har Johnny, kameraten til Øyvind, meldt at han KOMMER OG BLIR MED OVER ATLANTEREN !! FANTASTISK!! Puhh redda ! TAKK JOHNNY OG MERETE !! Da blir det å gå i en bue nordover mot Bermuda og over mot Azorene langt utenfor Portugal. Her sies det at det kan bli alt fra storm til vindstille så vi får beregne for både det ene og andre.. verst er det hvis det blir vindstille sier dem, for da kan turen i verste fall ta 35 døgn!!!! Men ikke hvis vi har med mye diesel for da går vi for motor se.. og da skal det ikke ta mer enn en 16 -17 dager. peese of cake det nå veit dere hehe Så blir det en ukes hvile på Azorene til Olav fra Fredrikstad kommer og blir med til England. Deretter over til Amsterdam og Kielerkanalen opp til Danmark og så over til Svenskekysten og til Koster og Vikerhavna!! Spetter !! forbi Fredagshølet og så inn i Øyenkilen.. uhuuu jeg gleder meg til det gitt.. men det er jo en god stund til, men jaggu går det fort nå.. januar er snart slutt alt.. syns ikke vi mer enn akkurat har kommet inn til jul jeg liksom.. FORRESTEN GRATULERER MED DAGEN SØSTER TERRY I DAG!! JUHUUU!!



Ja, det har vært deilig å slappe av her nede på øyene.. nydelig vann og en fantastisk temperatur, blitt kjent med flere lokale innbyggere og de vinker og roper når de kjører forbi eller inne i gatene.. koselig. De er absolutt hyggelige og en føler seg ikke utrygg på noe vis. Truls mista åra til jolla si her om dagen og han leita inne på land og til slutt var det en rastamann som spørte hva han leita etter og da sa han at den hadde han finni og tatt vare på så da var det i orden..



Vi har vært en del sammen med gutta på Tu Can Tango, men nå drar de sørover til Trinidad for å oppleve karnevalet der nede. Harmonia skal til Tobago for å se hvordan det er der .. og det er visst helt fantastisk..



Vi drar nå ned til Grenada for at Øyvind skal prøve å finne en del til Duo Genen som er ødelagt. Det mangler et rør og et endestykke så bare han finner en lokal kæll så skal det nok ordne seg.. Han har jo reparert den dingsen hundre ganger nå så han begynner å kjenne saken.. Og der er det en BY med butikker og ting å kjøpe også gitt..hehe ikke at en mangler så mye, men det er veeeeeldig rart å bo uten noen ting å kjøpe! Bare det at du veit at du får ikke tak i noe, er liksom litt psykologiske greier. Men en har bare godt av det det skjønner jeg også.. blir jo ikke noe stress idet hele tatt.. Vi baker brødet vårt sjøl og har noen glass med syltetøy så da går det bra..



Men i dag fikk jeg så lyst til å lage noe lokalt til middag. Jeg har spist gresskarsuppe på restaurant her og pumpkin har de jo over alt her så da var det bare en ting å gjøre.. jeg over torget til Trinni som selger grønnsaker fra en grønn bod og spøre henne om åssen en lager sånn.. og ho flira og lo og putta masse rart oppi en påsa og sa; You just cook everything for twenty minutes and then smash all together.. then you have pumpkinsoup! Lett det, tenkte jeg og ut i båten.. Oppi påsan var det mye jeg aldri hadde sett før, men alt hadde konsistens som kålrot eller liknende, så det var bare å kappe opp og i en kjele med buljong (har på lur) og koke i tjue min. så tok jeg blenderen min og mosa alt og så blei det DEN suppa a gitt!! Knall orange! Suverent! Øyvind sitter akkurat og vrir seg i velvære etter tre 3 ! tallerkener med suppe.. hehe og så skal vi ut sammen med de andre norske i kveld og spise konkylie!! Det er sånne store skjell som dere kan høre havbruset i veit dere.. ikke visste jeg at en kunne spise innmaten i sånne men.. det kan en altså.. Det skal bli spennende! Skal smake som en mellomting mellom krabbe og kamskjell så da kan det jo ikke bli annet enn godt, spør du meg. Konkyliene ligger jo strødd overalt på øyene her så det er nok lett å få tak i til mat også.. De fleste stedene er det forbudt å ta med seg sånne, men den regelen har ikke jeg hørt eller så er jeg nemlig fra Trøgstad og det er ikke alle lover de får med seg se..



Herregud, ja apropos det ja.. I går var vi ute for å se om vi kunne finne noe rart. Og da kjøpte vi solcellelampe til å ha ute i cockpiten om kvelden for nå har jeg jo fortalt om mørten mange ganger og det blei akkurat som jeg frykta før jeg dro hjemmefra.. Kølsvart etter klokka seks om kvelden og når vi ikke har lading uten med motor, blir det mye sparing på diesel og da må en hele tida slå av lamper inni båten.. det meste gjøres med huelykt hmff hehe.. men inni den butikken fant vi MASHETER!! Sånne digre kniver som de lokale kutter opp alt med.. fra kokosnøtter til følk tenker jeg .hehe. og vi finner jo kokosnøtter på alle strendene vi er på, men har ikkeno å åpne dem med. så da kjøpte vi en 25 cm lang mashete og skulle til å gå av gårde med den stikkende opp av sekken.. Da reagerte rastamææænen som satt ved veggen gitt.!! HEY YOU! It's forbidden! ÅÅ jaså ja, tenkte jeg, hva med alle dem jeg hadde sett borti grønnsaksbodene og på kjærrene som de lokale har med seg over alt a?? Jo, det var greit så lenge du hadde dem sammen med grønnsaker ja.. men ikke bare i lomma nei!! For da kan det tenkes at du skal bruke den til noe annet .. kanskje.. OK. Så da ble den pakka forsvarlig inn i papp og teip og gjemt langt nedi sekken så da så.. så traff vi kællen med kjærra lenger borti gata og han tok oss et kurs i kokosnøttåpning! Så nå skal vi drikke kokosmelk i lange baner! Det er kjempegodt og innmaten bare hakker du opp i drikke eller i maten! Suverent! Like før vi blir her nå asså.. Nå mangler bare oppskrift på brødfruktmat så er vi der.. og grapefrukta bare tar vi fra trea.. som sangen sier, "der gror det brød på trea Karl.. " og NÅ skjønner jeg åssen brød da.. hehe (Trøgstinger se..)



Ja, da er det vel ikke mer å berette for denne gangen kanskje, bortsett fra at vi har gått litt rundt på denne øya og vi fant PELIKANENE!! DE var kjempestore og stupte ned i sjøen bare en meter unna beina våre og slukte småfisken inn i påsan under nebbet og haka.. så rista dem litt på huet og middagen for ned i magan.. sånn holdt dem på i timesvis mens vi snorkla rundt dem.. kjempekult! Gutta som dykker har sett både haier og skater i store størrelser, men de er smørhai og ikkkkke farlig sier de, men det blir ikke no snorkling på meg akkurat der nei! Niks! Jeg ligger på grunna jeg og ser på de søte små gule og stripete og knallblå og pene fiskene jeg.. tar det pent jeg se.. Øyvind var ute og snorkla en dag her og kom oppglødd tilbake for å fortelle om DEN SVÆRE LANGE SLANGELIGNENDE fisken med KROKODILLEKJEFT han hadde sett!!! Som hadde liggi på lur bak steinene og fanga småfisken .. ikke for ikkeno at det står i boka at du ALDRI skal stikke fingeren borti noe som helst på bånn her borte.. da kan den plutselig bli vekk liksom.. blei ikke no snokling på meg der heller gitt .. rart?!



Ellers er alt fint om bord og vi leser bøker i lange baner og sover og spiser og noe særlig mer gjør vi jo ikke og det skal vi jo heller ikke for tenk.. Jeg tenker myyyye på tida da jeg skal hjem og på hva jeg skal gjøre da.. forstår at jeg må tilbake på jobb, men i hvilken form det veit jeg ikke enda.. har ikke noen verdensenergi akkurat selv om jeg har vært borte en stund.. fortsatt sliten og utafor, men det hjelper det kjenner jeg jo.. særlig når jeg får mailer og hilsener fra dere på jobben for da er jeg jo på jobb såklart!! Tenker mye på dere nå med nye nedskjæringer på kommunebudsjettet og det gjør meg jo såååå forbanna!! Som om vi ikke har hatt nok nedskjæringer nå de siste åra.. nei, de skulle vært på jobb på skolen noen måneder så hadde de skjønt hva de holdt på med! Som kommentarene i FB der mange forstår at dette ikke kan fortsette. Kunne vi ikke betalt litt eiendomsskatt a i stedet og så fått ha det som vi hadde det med skolen, eldreomsorg og bibliotekene. eller kanskje fått litt mer penger etter hvert ,, hheheh se DET hadde vært noe det .. men det skjer vel ikke i min tid, tenker jeg ..



Kan ikke annet enn å tenke at FRP, valg og budsjett er nå en gang det som styrer vårt demokrati, men når det blir sånn så veit jeg ikke jeg .. Nedskjæringer har vi jo hatt med både det ene og andre styret så det ser ikke ut til at det hjelper noe som helst.. samma hvem som styrer.. det er bare så synd at det går utover såååå mange uskyldige mennesker.. ungene som trenger alle de voksne de kan få, gamle som trenger all den pleie de kan få og folk som jobber oppi dette blir mer og mer sitne og utbrente og gir til slutt opp .. men det er jo en annen skål som vi ikke trenger å tenke på nå eller??? Ja, jeg lurer på hvordan de egentlig tenker jeg???



Kan ikke annet enn å synes synd på dere som står i det og ønske dere alle mulige ferier og tider dere kan til å slappe av på slik at dere ikke sliter dere helt ut!! STOOOOR KLEM TIL ALLE DERE SOM STÅR PÅ FROM THE SAILORS