Marelia
Wed 30 Apr 2008 00:53
 

290408

“18:01.3N 63:06.9W”
SISTE INNSPURT PÅ ST.MARTIN FØR HJEMREISE 2.MAI!!


Natteseilasen fra British Gorda starta kl. 15.00 og vi hadde nå skrapa båt og håpa at vi skulle gjøre I alle fall 5 knop... men utafor øyene var det vind rett I sida og lite bølger og vi gikk I 6,5 knop så kom ikke her.. Marelia kan ho og se!


Utover kvelden hadde vi en super seilas. Blir SÅÅÅÅ glad I MARELIA jeg asså! Nesten som et levende vesen gitt.. sitter og småprater med båten og ser på hvordan ho tar bølgene, som ei dame! Rundt og mykt og ikke noe plask og smell her nei! Det nye seilet er så flatt som ei pannekake og tar mye bedre enn det gamle stakkar. Det gir fart I båten på lite vind og Øyvind er superfornøyd..


Natta blir spektakulær for borte I horisonten rundt hele blinker det I lyn mens det på himmelen over oss er fullt av stjerner! Lynet er uten lyd med bare skikkelige flash og blink – kult! Noen båter I natten rundt oss, men med radaren går alt greit!


Vi sitter våre vakter, leser I huelykta og hører på musikk.. kan en bere hare(som John, pappaen til Cathrine sa over Biscaya..) Nei, akkurat nå så veit jeg ikke – jeg har ialle fall ikke vært nærmere å IKKE ønske meg hjem.. men det går fort over når jeg tenker på dere hjemme!!!


På morran sover Øyvind som vanlig og jeg sitter på vakt da vinden plutselig stopper helt opp!! Vi ligger og dupper.. og vindroret skjønner ingenting stakkar.. da er det bare å starte motor. Jeg tar inn genoaen og kjører I vei,, men vindroret må jo opp først. Dette har ikke jeg gjort så mange ganger se, men jeg lener meg ut bak og får styrefløya opp av vannet og kjører I vei. Setter på autopiloten og setter meg ned.. så styrer båten ut av kurs og rundt sin egen akse... herreguuud a??? hva skjer a?? JAHAA så er autopiloten gått da kanskje?? Jeg lurer fælt ei stønn, til jeg ser at selve styre- mekanismen ikke er satt fast! så det er derfor den styrer som den vil.. sååå flaut a.. Jeg ut over rekka og setter fast mekanismen og så er alt I orden igjen! Hehe alt må læres ja!! Vi er framme på morraskvisten så dette gikk jo fort og smertefritt! En Skagentur – pytt sann..


Vi ligger utafor Simpson Bay ei natt, men her er det såååå mye svell at vi går inn til havn litt før vi har tenkt! Da vi skal inn ligger jaggu LUFELIA bortenfor oss og vi får preka litt med Erik og kona før vi må inn gjennom brua! Moro å se dem igjen, men de skal også shippe så de ser vi nok ikke før I England eller på REUNION FESTEN PÅ HANKØ DEN 2. HELGA I SEPTEMBER! INNBYDELSE KOMMER SNART TIL ALLE LANTURSEILERNE I ÅR!


I havna får vi plass ved siden av vår svenske venn, Kurt, og da er vi klare for klargjøring av båten, handling og innkjøp av siste reservedeler til båten... helt til vi får forklart AT ALT ER STENGT DENNE UKA FOR DET ER KARNEVAL!!!! HÆÆÆÆ ERRRE MUUULIG?? DETTE KAN IKKE VÆRE SANT?? OG det var det ikke heller hehe.. Vi leide bil og dro avgåre til den ene butikken etter den andre I panikk og alle sa at neida, de var da åpne bare litt kortere dager! PUHH det var godt! Kjøtt ble bestilt – vakuumpakka og nedfrosset til avhenting på torsdag! 150 liter vann forsvant ned I båten, 20 liter juice, litt øl, og mer ROM.. Rompunsj og Painkiller er jo nasjonaldrikken her borte og litt må vi jo kose oss med på Azorene eller???


Båten ble endevendt og ut av piggen kom seilerdresser og ullvangull, votter og skinnluer, sokker som Tante GERD har strikka!!! og ullpledd fra Hilde og Trond(takk igjen!), og ned I piggen forsvant sommertøy og baderør, souvernirer og solstoler??? herregud har vi med SOLSTOLER?? hva I svarte skal vi med dem a?? ikke har vi sett dem og langt mindre brukt dem ( sånne blå til 100 kr på Shell stasjonen hjemme) de er rusta og fæle så de blir til nattstoler til Stephan og gutta på brygga.. Erre muulig eller? Såå mye rart en drar med seg I et lite youghurt beger over Atlantern..


Ja, det vaskes med grønnsåpe og skiftes på senger og alt skittentøy går til vaskedama på land som tjener den nette sum av 40.- kr timen!! Ho vasker ulltøy for første gang og får såpe av meg og vaskeinstruksjoner så det går greit. Ho vasker alle uteputene så de blir som nye også! DEILIG!


NÅ er alt klart til Johnny kommer med flyet I dag kl. 13.40 og vi skal ta imot han på flyplassen her borte! Han har reist noen timer og er sikkert trøtt, men det får han spise I seg for gutta skal rett bort til Island Waterworld og shoppe båtting!! Er stengt I morra der se.. åsså karneval I april da gitt..


Vi skal ha bil I morra og torsdag så vi får tak I det siste vi trenger før avreise på fredag!! Været ser fint ut, men lite vind så vi får se hva vi gjør.. skal snakke med Sol som skal gå fraTortola fredag hva vi gjør. Planen er faktisk å treffes ute I havet ca. På 20 grader nord så det skal bli spennende å se om vi treffer hverandre. Med mailasail og satelitt telefon skal det gå...


Her I havna er det stille nå og ikke så mange båter. Det blåser lite og da kommer MYGGEN!! Det eneste dyret her borte Øyvind har skikkelig hetta overfor. Dere skal se han når han skal legge seg – jeg ler meg ihjel.. (myggen liker ikke meg se for blodet mitt er fullt av tablettene mine og det syns de ikke noe om.) Han må ordne seg til inni jomfuburet sitt med en diiiiger myggnetting rundt døra og over vinduene og da holder han på å svette ihjel så han sover ikke så veldig godt om natta her inne.. Han gleder seg til åpent hav uten mygg han.. så det er godt for noe I alle fall..


Jeg ligger og koser meg på flatt vann inni piggen med luka oppe og ikke noe mygg, alle er opptatt med Øyvind se hehe, og gruer meg til skrå båt I 15- 20 døgn.. Neida, dette skal gå. Mindre styr nå enn sist så vi kommer oss nok godt avgårde. Vi har kjøpt inn fire nye dieselkanner så nå har vi like mange som SOL med 10 kanner og tanken I tillegg – vi skal nå kunne gå ei uke for motor hvis vinden uteblir---- SÆÆÆRLIG??!! Har hatt like mange dager uten vind på dette året som fingre på den ene hånda så jeg veit ikke jeg.. jaggu sa jeg smør.. tur.. javel, jøkke meg noe.. da skal du se vi sitter der I sola på flatt hav og tygger REAL TURMAT fra påsa beregna for storm hahah og sleten boksemat fra Svinsund fra I fjor hahaha (neida Rian har alltid noe på lur se..)


OK, nå må vi ta siste innspurt før Johnny kommer! PREEEKÆÆS ! REKKER NOK ETT BREV TIL FØR AVGANG.. HA EN FIN UKE I VÅRSOLA HJEMME DA, SÅ SNAKKES VI PÅ MAIL!