Marelia
Tue 27 Nov 2007 21:02
27.11.08
"25.00N 18.59W"

Hei igjen alle sammen!
I dag allerede den tredje dagen av seilasen!! Dette går unna gitt.. Vel i dag har det blåst lite og vi ligger veldig og dupper med spridde seil og det smeller i seila for hver gang vi gynger til høyre og venstre. Ganske slitsomt, men det er i alle fall levelig nok inne i båten til å bevege seg.(for oss ja), men stakkars Kristin som er litt syk fortsatt, har farlig stor fart fra sofaen og opp trappa, for å innta horisontalen oppe i cockpit. Utover dagen kvikna ho til gitt etter at ho fikk i seg en kopp med ingefær the og at vi fikk besøk av sikkert 50 delfiner rundt båten. Da krøp ho til slutt ut i piggen og så akkurat ut som jeg kan tenke meg Dyrenes Konge(David) ombord i Berserk, der ho plystra og holdt henda over dem utover vannet.. Og trur dere ikke ho fikk kontakt eller?? HE - de flokka seg rundt henne og to delfiner spruta med halen sin rett i fleisen på henne! Ja, den dama har uante kontakter, det skal være visst! Blir moro å se hva slags kontakt ho får med de huggærne fiskene som kommer flyvende rett ut av bølgene og flakser rundt som svimete flaggermus før de flyr noen meter og detter rett i sjøen igjen.. Jeg måtte dukke i natt da tre stykker tok seg en flyvetur rett mot meg der jeg satt i månelyset og slappa av!
Ellers har jeg lagd nedtellings kalender i dag! Vi tok 20 klyper og skrev tall på og hang i ei snor nede i fruktnetta over salongbordet. Der skal det høytidelig taes ned en klype for hver dag. Klypene som markere søndager er farga plastklyper og de andre er treklyper. Der henger nå to og ei halv uke som skal ned en etter en til vi ser St. Lucia i det fjerne!
Det verste er at tida går så fort her ute på havet. Helt merkelig! Vi står opp ved 9tida og lager frokost. Så slapper vi av med en bok før vi skal sende rapport til ARCen kl. 12. Det tar jo en lite time da hvis vi får mailer fra dere !(!!JAAAA) så leser vi med tårer i øya en stund og så skal vi pusse brilleglassa og skrive svar til dere.. Det er såååå moro og helt utrolig at vi får inn mailer her ute midt på havet! Så skal vi spise lunsj og så kaffe og så er det middag kl. seks før oppvask og jeg skal skrive blogg..
Når vi endelig har fått IRIDIUMEN til å virke er det jo et under..at vi kan sitte her ute og sende og motta mailer. Etter 5 måneder med edder og galle over et utstyr til 20 tusen som ikke har virka er DET en lettelse. Vi hadde hverken fått med riktig innstallerings CD eller riktig tilkoblingsutstyr så han Iridium mannen som kom, mente vi hadde vært maks uheldig.. Snakk heller om dårlig service fra TRADEE AS i Norge!!! SKYGG UNNA DETTE FIRMAET!! IKKE KJØP DER MEN FINN EN ANNEN FORHANDLER eller ring oss så skal dere få vite alt om dette hæl... utstyret. Men nå er vi blide og fornøyde igjen for nå har vi alt oppe og går. Nå skal jeg opp og ta utkikk sammen med Øyvind som sier at det kommer to båter som tar inn på oss.. De feigingene går på motor - det er de nødt til sier han... (Er ikke med i noen regatta vi se).. sæææærlig! Sov godt alle dere som ligger i senger som ikke vælver fra side til side..