SISTE REIS...

Marelia
Wed 16 Jul 2008 20:21
160708
"58:26.05N 11:12.03E"
 
SISTE REIS...
 
Ja, nå er det siste reis med mye om dagen.. Vi seilte fra Lesø i frisk vind og utover dagen blåste det mer og mer. Vi fikk større og større bølger og begynte å tenke tilbake på Atlantern.. men dere veit, sånn blir det jo aldri - ikke på en dagstur! Nå veit vi at vi skal inn på ettermiddagen og DA er det ikke noe problem.. men legg til 19 døgn til i samma været så begynner vi å snakke butikk!! hehe
 
Vi blei skyfla inn mellom de berømte skjæra inn mot vanntårnet i Smøgen.. det vingla og gikk og det er mange nm siden vi har sett bråttskjæra såå tett inntil båten- hu og hei.. det er veldig spesielle forhold her i Norge og Sverige skal jeg si dere - dette finnes ikke noe annet sted i verden tror jeg, iallefall ikke der vi har seilt! Men inn kom vi på kartplotter for karta ligger hjemme for sikkerhets skyld! Vi gikk innaskjærs under broa og innimellom skjær og holmer og så Sotenkanalen i en svusj før vi blei kasta ut fra Hunnebostrand! I 14 sek.m vind var havna FULL! Ikke rart for dette er jo " veckan tjugonio!!" PARTYVECKAN FRAMFOR NOGON!
 
Vi gikk til Bovallstrand for natta og der møtte vi datter og kjæreste - helt suverent!! Så kom SAILABOUT som seilte samme tur forrige år og tok imot oss!!  Fantastisk!! Vi fikk sjampagne og velkomst som noen og det var en helt spesiell kveld som gjør oss varme helt inn i sjela!! Nååå begynner det å gå opp for oss hva vi har gjort og vært med på!! Vi har svære sommerfugler i magan og gleder oss hysterisk til å se Øyenkilen, Sprinklet og Søster igjen etter ett år!!
 
Tirsdag gikk vi tilbake til Hunnebostrand der en hel armada med vennebåter venta på Thea og Marelia. Vi fikk bryggeplass og fort var vi 6 båter utapå hverandre.. det blåste kuling og vi lå innerst og dunka og slo mot bryggekanten, men med myyye fendere og tau går alt bra. Uansett kan en ikke la være å undre seg når en har vært i utallige havner rundt i verden over det systemet vi har her i skjæra! Makan til kaos og usystematikk finnes ikke noe annet sted! Ikke noe sted i verden har de sååå elendige havneforhold som i Sverige og Norge. Det skjer ikke at en får ligge utapå hveramdre noe sted, det er flotte havneanlegg over alt med flotte båtplasser til alle, strøm og vann og lekre brygger og fasiliteter de fleste steder! Vi bor i verdens rikeste land og har en verdensberømt kyst, men havner DET kan vi ikke noe med!!! Utrolig at folk finner seg i disse forholda år etter år!
 
Men det var jo ikke det viktigste her da.. men venner og folk som ønska oss velkomne tilbake og sto i stor undring og beundring og spurte om vi virkelig hadde seila såååå langt! Og det har vi jo. Men i morra er det hjem og tilbake til hverdagen og godt skal det bli!
 
Vi har snakka litt om at det nå er siste gang vi går sammen på lang tid kanskje, siste gang vi legger til på turen, siste gang vi sover i båtene, siste gang vi lager mat på turen og siste gang vi seiler hjem Thea og Marelia fra langtur.. uvrikelig og sårt og leit på mange måter, men ufattelig deilig på en annen! Vi kommer uansett ikke til å miste hverandre av syne for Thea skal ligge en stund i Øyvenkilen sammen med Marelia så de skal nok småsnakke med hverandre en stund til tenker jeg hehe.. og vi i båtene kommer ALDRI til å miste hverandre - det er knytta et vennskap og en kontakt om noe såå spesielt at vi vil alltid ha hverandre og kunne snakke om det bare vi og de som var på tur i år opplevde sammen!! En utrolig opplevelse vi skal leve på i mange år etter dette!
 
I  morgen er det unektelig slutt og vi seiler herifra i morra tidlig ved 10 tida og går rett mot Koster og går igjennom Ekenessundet for der står det også en hel Fredrikstad delegasjon og vil vinke og hoie for oss så det blir også moro!
Derifra går vi rett til Øyenkilen og møter vel noen der også tenker jeg .. og vi håper å time det sånn at vi kommer inn ved 6 - 8 tida om alt går som planlagt! Vi sender mld i god tid så kan dere kommunisere dere imellom og være der når vi kommer inn!! Ja, vi får nå se.. det er spådd mye vind i morra og men nå går vi uansett vær så det går nok bra.
 
Ok, da sees vi i morra for dem som kan ellers så er vi nå hjemme etter dette og dere kan bare fortsette å ta kontakt på marelia {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com så holder vi kontakten med alle dere som har sendt oss mailer og tatt kontakt med oss underveis!!
IGJEN TUUUUSEN TAKK TIL ALLE DERE SOM HAR FULGT OSS OG HOLDT MOTET OPPE HOS OSS PÅ DEN LAAANGE TUREN VÅR!!! DETTE KOMMER VI I ALLE FALL ALDRI TIL Å GLEMME!!
 
SISTE KVELD PÅ TUR FRA THEA OG MARELIA