DOVER - CALAIS!!

Marelia
Fri 20 Jun 2008 16:27
180608
"51:06.1N 02:00.8Ø"
 
MERK DERE AT VI HAR KRYSSA 0- MERIDIANEN OG ER NÅ PÅ ØSTLIGE HALVKULE IGJEN JUHUUU!! DET ER DET LENGE SIDEN VI VAR SE...
 
BRIGHTON:
Dere skulle sett oss på vei inn i Brighton om tirsdags kvelden.. det blåste opp utover ettermiddagen og da vi skulle inn til Brighton Marina ble det skikkelige bølger!! Hvorfor ?? fordi det er gruuuusomt grunt vel.. vi kasta Marelia rundt hjørnet på moloen og inn mellom digre bølgebrytere av betong som var 10 m høye!! Vi blei kasta til høyre og venstre og vannbøtter velta og vi blei blaute på beina hehe. det verste var at vi så sand ¨på bånn rett innafor oss og tenkte nå gå vi¨på.. men vi kom oss innafor og der logga vi 2 meter bare asså! (vi stikker 1.95m) men puhhh det gikk bra og vi slentra inn til dieselbrygga og fikk fylt opp tanken og et par kanner i tilfelle rottefelle..
 
Brighton Marina er Englands største og det var plass til 1600 båter der!! Enormt med båter! Et skikkelig upersonlig sted med sånne Aker brygger langs hele promenden bortover - null sjarm. Men det gjorde ikke noe for vi har jo sett Portsmouth og Falmouth og DER var det koselig der!!
 
Onsdag fikk vi en liten shoppingtur for Christin har jo bursdag til søndagen så det er noe småtteri som skal ordnes..
Vi skulle gå videre i går, men da vi våkna blåste det 15 sek.m inni havna asså! Vi kansellerte straks tur den dagen men de andre( Thea og SMily ) hadde tenkt å gå... Det skulle løye utover dagen se.. kl. 6 på kvelden blåste det like mye og det uuula i riggene og Trusl og Øyvind gikk tur ut på bølgebryterne for å se på vannet... de kom tilbake kjapt og det ble bestemt at det ble ikke noe tur den dagen nei..ehhe. Vannspruten sto over bølgebryterne som beskytta havna så det var ikke akkurat behov for noen tur ut for å se egentlig da men.. de gutta de gutta..
 
Da ble det middag i Thea i stedet og vi planla å gå midt på natta i dag i stedet. For løye skulle det .. og jeg lå og fikk ikke sove og hørte på ulinga i riggene i havna.. men kl. halv tolv slapp vinden! Rart gitt. Du kan høre det såå lett at vinden løyer.. det blåser noen kuler, men med lengre og lengre opphold i mellom før det til slutt ble helt stille.
Vi spratt opp igjen kl. halv fire i dag morges og klargjorde båten til en laaaang tur.
 
Det var helt stille og det var såvidt litt lys, men det er jo fullmåne og vi er snart hjemme og det er ST. Hans og da er det jo lyst nesten hele natta.. I skumringen var vi helt stille og kl. 04.00 seg Thea ut fra plassen sin.. så seg vi ut og i mellom oss kom Smily... tre flotte langturbåter med det Norske flagget vaiende etter oss .. en blir litt andektid da!
 
Ut av den fryktelige havna gikk alt greit i dag morges for det var helt stille der ute..  I det vi gikk ut forbi de hvite kalksteinsklippene ved Brighton sto sola opp fullstendig BRANNRØD!! ET FANTASTISK SKUE!
 
Vi gikk sammen i maaaange timer og det var medvind og vi seilte med full spri - 3 norske båter med full duk på vei hjem!! kl. 15. 00 i dag var det andre boller!! Vi skulle krysse den Engelske kanal!! Herreguuud, åssen går detta a?? Utafor oss hele morgenen har det gått tankbåter, digre konteiner skip + hundrevis av digre båter og de går så tett som hagel!! Akkurat som Ringveien hjemme i rushtida! Derfor er det bare lov å krysse kanalen ved Dover der det er smalest og vi må gå i rett vinkel over så ikke vi bruker for lang tid! OK, vi kalla opp Thea (Smily hadde forsvinni utover dagen gitt..) som var rett foran oss og ble enige om at nå går vi.. uæææ Vi la om kursen og satte uti det! Det ble full duk og med motoren på full guffe skulle lille Marelia snegle seg i mellom de digre båten som kommer som kuler.. Det var ikke så veldig mange akkurat da, men herregud dem dukker jo opp som fra intet jo.. jeg hadde en båt laangt til babord og tenkte at den rekker jeg .. SÆRLIG! Neida, det var et moderne konteiner skip som kom i sikker 20 - 30 knop og kosta forbi meg like foran.. hehe moro å se.. jeg vinka nå jeg da..
 
Det er ikke så du ser over så det tok en time å gå over og alt gikk fint - UTEN UHELL!!  Fergene mellom Dover - Calais føk fram og tilbake like bortenfor oss. Visste ikke at det var så mange av dem men.. de gikk på flere forskjellige plasser så det var mye å se på mens vi rora og styra alt vi kunne i over 9 knop med MArelia!!
 
Nå er vi vel over, men det er heller ikke bare bare.. her er det sandbanker og grunner på ned til 3 meter hele veien oppover så det gjelder å passe på.. hadde ikke før sagt det så datt KARTPLOTTEREN UT!!  Den har gjort det et par ganger før men bare for kortere perioder. men ikke akkurat her da!! Her som det er sååå mye å passe på.... men vi kan nok desverre ikke bestille sånt heller, så det var bare å finne fram kartet og blyanten og den håndholdte GPS en. Ja, ja det er jo noen måneder siden vi har navigert for hånd nå så det var godt med litt repetisjon. Null problem så lenge en har backup og det har vi ALLTID!!
Nå virker den igjen og vi går på autopilot i en trang passasje oppover kysten forbi Dunqerque.. da snakker Øyvind om krigen igjen se... hehe. og så prata vi om hvor mye traffikk det måtte ha vært her under krigen .. og at det måtte være udregelig å gå her i U- båt for det er ikke mer enn 30 - 40 meter dypt noe sted...de gikk jo også på sandbankene da!
 
Vi skal gå hele natta igjen for vi gidder ikke å gå inn til havner for det tar sånn tid og vi skal rekke opp til Amsterdam til søndag og bursdag veit dere.. Vi skal ligge ei natt i Iljmujden i Nederland før vi går inn til havna i Amsterdam på formiddagen på søndag for da er det mulig å få plass i havna. Kommer vi etter kl.12 er det fullt og det vil jo bli leit. (takk Ingrid for tipsa!!) Vi SKAL inn dit på søndag og vi håper jo at Nederland vinner fotball EM da.. men vi har ingenting å følge med på så dere får sende oss en mail om resultatet kanskje, for jeg tenker det blir haloy i byen hvis de vinner??!! Moro det og da !
 
Ok, vi går på ei ny nattetappe og håper igjen det er for siste gang men vi tar det som det kommer. Ikke noe problem hvis vi har alt i orden ombord og mat og drikke har vi i bøtter og spann så det er ikke noe problem..
 
Ha ei god helg alle sammen hjemme så snakkes vi snart!
Hilsen fra MARELIANERNE I FRANKRIKE OG NEDERLAND!! SNART HJEMME NÅ..