Marelia
Sat 8 Dec 2007 22:25
081207
"15:52.22N 42:36.12W"

DEN STORE TØRKEDAGEN..
Vi fikk heldigvis sol i dag og da kunne vi tørke det meste av klærne som ble våte i går.. Det vi oppdaga i dag var at ikke bare det som lå i lugaren var vått men absolutt ALLLLE klærne til Øyvind var våte. En ubeskrivelig lukt av madrass, møkete klær og sure olabukser fylte båten i morres så det var jaggu godt vi fikk dette ut i cockpiten i dag. Takk Nina på NANO for tipset om posisjonen.. er det bedre sånn??og ikke minst om vaskeriet i Rodney Bay!! De kommer til å gni seg i henda når de ser hva de får av jobb fra oss. Tror du de renser dynene og putene også??

Ja, Øyvind og jeg har vaska møkkete kær i saltvann til den store gullmedalje og det tørker jo litt men alt må jo vaskes på nytt om ei uke..

Dette tok hele dagen og båten er umulig å være nedi for der er alt på hodet så vi har holdt til ute i det fine været. Bølgene gjær det fortsatt besværlig men det går noe bedre i dag...

Derfor bestemte vi oss for å mekke et ordentlig måltid mat og DET ble det og skal jeg si dere.. Det ble tatt opp den første INDREFILETEN(av 3) og den var såååå diger at det måtte være fra en bjesse av en brasiliansk okse.. Vi klarte bare chateau brianden så får vi ta resten en annen dag. poteter og bernaise saus ++ kantareller på boks!! Suverent! Dagens høydepunkt når en får til å¨lage mat!

Jeg tok lørdags vaska av meg selv i dag og det er å sitte baki mellom på båten og helle bøtter med saltvann over huet..det var utrolig deilig i dag og jeg lurte på hvor varmt vannet var.. loggen viste ikke 22gr som i vannet hjemme om sommern og ikke 25 som i oppvarma basseng, men 27.5!!!!!grader .. rart jeg syns det var varmt.hehe. En liter ferskvann over huet og det var det! Herreguuuuuud det skal bli deilig å komme til flatt vann og rolige forhold og kunne bade!!! Vi kvamner inni denne båten og har fått gnagsår på kroppen på høyre side.. (neida bare tull) for båten heller bare en vei - mot styrbord!!

Nå etter maten ble det deilige praliner og cider for å feire at VI bare har en uke igjen og at Thea bare har 4 dager igjen...Fenomenalt!! Christin lengter også ille fram det veit jeg for vi sender hverandre mailer i båten!

Takk igjen Strammern og Endre som holder oss oppdatert på artikler fra seilmagasinene og vi får fulgt med litt her vi sitter i mørket og gynger..og værmeldinger og plasseringer for vi veit jo ingenting..

Nå er stemningen betraktelig bedre for nå er det ikke kuling utafor - akkurat nå ja.. vi ønsker oss bare ei natts søvn uten tusen avbrudd hver gang båten kjennes ut som den skal tippe rundt.. og orker ikke å tenke på at dette er et race.. og dere kan jo se hvor mange båter som har hatt trøbbel også da.. i dag fikk vi første melding om MAYDAY og at båten deres hadde brekt masta og slått hull i skroget og de måtte i livvåten og skipet synker for seg selv foran oss i mørket.. Vi får skikkelig ståpels av sånt.. stakkars folk !! Tenk å måtte ¨gå fra borde på båten din du kanske har alt du kan tenke deg akkurat nå og alle minnene og alt ... Fy søren sier vi ombord i MARELIA som BAAARE har fått noen hundre liter vann inn i lugaren - da HOLDER DU KJEFT LIKSOM..

Snakkes i morra og det var ille moro at dere i NANO følger oss for jaggu satt jeg mange kvelder i fjor og leste om all den deilige maten du lagde ombord Nina.. Kanskje du kan sende et par oppskrifter nå for drittvær så har vi kanskje ork til å få i oss noe annet enn brødskiver når det er som verst! Øyvind har nemlig nesten forbudt oss ( iallefall meg) å stå foran komfyren i detta været for han er livredd for brannskader ombord som en annen fikk og måtte sendes til Las Palmas på brannskade avdeling!

Kristin er nesten helt restituert fra sitt verdensmesterskap i sjøsyke og ler høyt og er skikkelig eplekjekk der ho sitter ute og kliner seg inn med solkrem faktor 50..hehe

Prekææææs i morra - enda en dag nærmere paradis sierem..fra alle oss i MARELIA