Fw:

Marelia
Fri 7 Dec 2007 22:56

----- Original Message ----- From: "SY Marelia" <marelia {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com>
To: <marelia+blog-172746 {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com>
Sent: Friday, December 07, 2007 10:44 PM


07.12.07
"16.29N 40.14W"

VANN UTE, VANN INNE, VANN I HJERTET, VANN I SINNET, VAAAANNN BARE VAAAANNN!!!

Her bølger det og gynger noe ute av en annen verden fortsatt. Fortsatt kuling og regnbyger og squalls i ett kjør. Bare overskya og ingen sol.. men hadde det vært sol hadde det kanskje vært enda verre.. Hvorfor? Fordi alle lukene må være skalka hele tida pga. fare for sjø inn i båten... Da blir det 0 luft inne og det ser ikke ut som noen har finni opp et luftesystem i båt som funker i drittvær..

Det er sikkert 50 grader inne i båten og vi svetter og sover dårlig.. men så er det sånn at på de 4 åra vi har seila har vi aldri noensinne fått vann opp i cockpit fra ei bølge.. (stormen i Portugal var noe annet). Rett etter at jeg hadde lagt ut bloggen i går kveld gikk Ø og la seg i captains cabin på styrbord side og vi ligger hele tiden med båten på styrbord side.. Det var umulig å sove der inne med døra igjen og ingen luft så han satte opp den lille glugga inn i cockpit..

Bølgene om natta er jo like store som om dagen, men om dagen kan en jo styre litt unna. På natta ser du dem ikke fordi det er sååååå svart.. men vi hører dem.. det kommer et bulder fra nede i Atlantis et sted og så stiger bulderet til torden og så høre du bølga bryte som et digert dyr som Kristin sier.. Det skummer noe helt forferdelig og du trekker deg unna, men aldri kommer dem inn bakfra -----------------bortsett fra i går kveld. DEN bølga kom inn i cockpit med all sin vrede og med halve Atlantern etter seg. Lukene var på inn i salongen og takk for det for spruten sto opp i taket under sparyhooden og feia inn luka til Ø så vannet sto rett i veggen på andre sida i lugaren. Selen som vi kroker oss fast med skylla inn vinduet sammen med vannet og Ø måtte bruke flere sekunder på å få den ut igjen før han kunne lokke luka..

Da sto han på kjøkkenet og jeg lurte på om han nettopp kom ut fra dusjen?? og det gjorde han jo også.. det er bare det at det er ikke dusj inni lugaren.. før i går .. absolutt alt var søkkbløtt!! Dundyna, dunputa, laken, overmadrass, vanlige madrassen, alle skittenklærne!!!! oppå hylla over skapet lå kart, klær, +++ alt bløtt av saltvann. Det er bare det at i denne lugaren har vi alt av KART!! Inne ved veggen fløyt det kart, men heldigvis fikk vi ut de viktigste som lå under madrassen! Vi lempa alt inn i piggen der det er ganske tørt.. det lekker vann fra noen skruer men det er ikke farlig.Kan tru det kommer til å lukte godt etter ei uke inni der.. ( for det er fortsatt kanskje 10dager til vi er framme).. ferskvannet kan vi jo ikke bruke en cl av til klesvask heller..så vi får bestille spesialrens når vi kommer fra.. dem har nok vært borrti detta før tenker jeg ..

Vi heiv alt inn på badegølvet og gikk og la oss - lettere oppgitt og humøret steg ikke akkurat..
Så i dag har vi gjort ett spede forsøk på å tørke dyner fulle av salt og klær og laken i stiv kuling . Det er jo varmt i lufta så noe har vi fått tørka..Bortsett fra det har vi ikke gjort særlig for det går ikke i denne vippende båten akkurat nå. Det blir brødskiver med makrell og syltetøy så får vi se om det kan komme noe bedre vær etter hvert!

John har sovet dårlig i natt og mista plasteret sitt så nå har han gått over på Postafen tabletter og DA sovna han stakkar. Han er helt utrolig!! HAn står opp til alle døgnets timer og går på vakt og sitter ute i mørten muttes alene i disse fæle bølgene i 3 timer!! Fantastisk. Hva skulle vi ha gjort uten han her sier nå jeg da!!

Good night fra oss og Øyvind spesielt som ALLLDRIII mer sover med luka oppe!!