SIMPSON BAY MARINA-NEXT TO AMERICA!!

Marelia
Fri 4 Apr 2008 17:24
040408
"18:01.30N 63:06.90W"
 
 

SIMPSON BAY MARINA – ST. MARTIN – NEXT TO AMERICA..


Først en kort rapport om en tur fra Antigua til St. Martin;


Etter noen dager værfaste på Antigua og min helikoptertur over til Montserrat, var vi endelig klare for en seiltur opp til St.Martin for at jeg skulle rekke flyet hjem.. Vi dro helt alene denne gangen for Sea Squared med Chris and Chris ville vente enda flere dager I en stille og trygg havn og Rolf og Torill ville også hvile litt til, dro vi ut kl. Halv syv om morran. Snirkle seg ut en trang kanal og ut på dybder på 0,5 m.. (er det muuulig eller.) ja rett utafor utløpet til havna står det en halv meter på kartplotteren. Vi går en stor bue rundt og kommer oss ut på skikkelige dybder på 10 til 14 m... og det blir det nå I over 10 timer. Vi er oppe I dybder på 25 meter men mest på 14 meter – altså seiler vi på en rygg midt ute I havet som strekker seg fra Antigua til BARBUDA. Dette er en smal landtunge midt ute I Atlanteren som det anbefales sterkt å IKKE gå til I dårlig vær! Den er bare 40 meter høy og det er ingen le noe sted..


Været er fint og vinden er fin så vi koster over på noen timer. Vi ser ikke land før vi er helt oppe I fjæresteinene eller reva som det er her. Det ser vi ved at sjøen brottær sæ plutselig midt utpå og da er det fare på fære. Vi ser dem på kartplotteren og går fint forbi og tenker hva skulle en gjort uten kartplotter ??? og no wonder at det er masse vrak å dykke på her I Karibien..!! Det står I boka til Chris Doyle ( Leeward Islands – forøvrig helt uvurderlige bøker og er det noen hjemme som skal på langtur og trenger bøker, er det bare å si ifra så kan dere få kjøpt disse av oss!) at på Barbuda er etter hans mening den flotteste stranda I Karibien! Vi lurer fælt på dette da... vi har nå sett et par strender kan du si..


Da vi runder landtunga på Barbuda skjønner vi hva han mener!! Ei strand så langt øyet rekker med kritthvit sand med ROSASKJÆR I dukker opp!!! Et fantastisk syn mot en knallblå himmel og irrgrønt vann (det blir grønnsjatteringer I vannet ettersom sola skinner I vannet). Vi kruser langs stranda bare et par hundre meter fra land og går I en og en halv time langs stranda, for den er ca 11 nm lang!! UTROLIG! Borterst ved tuppen ligger et enslig hotell på stranda og der står det avmerka ankringsplass for båter. Det ligger bare et par båter der og vi slipper ankeret like bortenfor. Her er det helt heleriøs å ligge. Helt stille og ikkeno svell. Deilig. Nå har vi dingien liggende sammenlagt på dekk og vi gidder ikke å pumpe den opp så vi bestemmer oss for å svømme inn til land. Vi snorkler inn til land og har en vanntett bag på ryggen med hånkle og sko I og det går kjempefint å svømme med ryggsekk hehe.. Den blir liggende flytende oppå ryggen til Øyvind når han svømmer inn. Kult.


På land blir det timesvis med gange og leggene får seg en skikkelig trim. Vi soler oss litt og ser på ei landtunge fullstendig uten noenting! Ikke en enestete turistbu noe sted.. For første gang fant vi ei ensom strand I Karibien. Dette er nesten for godt til å være sant og vi ligger litt på stranda og tenker på dette.. Turisme og ikke.. Fabules! Her ser vi noen store, rare spor I sanda og lurer på hva dette kan være? Ikke noe dyr å se, men spora vitner om digre dyr.. og spora stammer fra VILLHESTER!! De finnes I tusentall og folk gjærder inn husa sine, ikke mot sauer eller geiter som ellers I Karibien men mot villhester. Utrolig!!


Rolf og Torrill dukker opp på kvelden og vi legger oss I katamaran for å slippe å bruke dingien og da kan vi lage mat sammen og bare hoppe fra den ene båten til den andre. Jeg skulle lage kinagryte med ris og ber Rolf å koke risen I sin båt mens jeg roter og lager gryte. Da roper Rolf over til meg; HEIDI, RIIIISEN DIN LEVE...(på stavangerdialekt husk det..) HÆÆÆ ????? Ja, det er follt av levande midd I risen! FYYYYY flate hva er det du sier? Jeg bare dukker ned I benken under sofaen og tenker at nå er helvete løs. Tenker at nå er alt nedi der fullt av bugs og dritt. MENetter en rask gjennomgang av Maisennamelet og et par andre poser er det dødt! Heldigvis. Men jeg har en uåpna pose med ris nedi der og da jeg tar den ut er det et helt samfunn I ferd med å leve sitt eget liv med midd I alle størrelser. De kravler rundt nedi posen med største selvfølgelighet. OK sorry, men her må det mord til! Posen ut over rekka og så er det samfunnet drukna! PØYY ut med dere og god svømmetur! Riskjelen hos Rolf lider samme skjebne og Torill må trå til med ren ris. Hehe Posene er kjøpt I butikk med egg til en hel by med bugs I og det er også en del av hverdagen her I Karibien.


Neste morgen går vi like tidlig for nå har vi en 10 – 12 timers seiltur foran oss over til ST. BARTH. Det er lite vind og vi må gå mye på motor I dag, men nå steker sola som den sjelden har gjort. Jeg ligger og leser og glemmer sola til vi nærmer oss land.. solbrendt er vel fornavnet.. hehe Vi er som stekte hummer begge to og tar på taket og skjermer oss. Inne I bukta en time før sola går ned og da er vi kommet til Little America!! De verste superyachtene dukker opp I hundretall og ligger der som små øyer I sjøen med lys tent over alt på båten så messingen skinner I sola og lyset.. Her kommer lille Marelia liksom og vi blir litt små liksom hehe men vi har fader imeg seila fra Norge og det har ikke disse doningene... De ligger her hele året og eierne kommer inn I helikopterene sine og seiler ikke en meter! Det gjør mannskapet sånn at eierne bare kan komme ned rett I båten når den er ferdig lagt til.... skikkelig udregelig syns nå vi da.


Her er det sånn luksus både ute I vannet og på land at vi blir kvalme og orker IKKE å være her. No sjarm! Er ikke vant til sånn luksus vi.. heldigvis.. Så neste morra igjen stikker vi rett over til St. Martin og kommer dit fint på ettermiddagen og her har jeg bestilt KAIPLASS!! SÅÅÅÅ DEILIG Å KOMME TIL HAVN IGJEN! Her er det ei lita vippebro vi må igjennom før vi er inne I lagunen. Den åpner kl. halv fem og vi legger oss I kø sammen med alle de andre seilbåtene og de digre yachtene som skal inn. Vi aner ikke åssen det ser ut inni der og er litt stressa for om vi finner seilhavna mellom alle de digre båtene vi ser ligger her.. men ingen grunn til panikk! Da vi runder inn I Simpson Bay marina møter en liten ribb oss med en uniformskledd mann I som roper Welcome Marelia (til lille oss liksom – fantastisk!) follow me! Jeg blir såååå glad for sånt jeg ..! Han kjører sakte foran oss rundt de digre båtene og inn en liten sving og så ser vi de normale seilbåtene dukke opp -godt det faktisk er fler små sånn som oss da tenker jeg .. og han kjører rett inn mot den plassen vi skal ligge og peker og roper så det er no problem å legge til. Jeg får beskjed om å bakke inn og det går som smurt. Bakker rett inn I båsen og der står det fire svære kællær og tar imot oss og fikser taua og setter I strømmen og kobler til vannet og forteller oss om deres services.. som er henting av søppel, toaletter og laundry service og alt sammen.. Faboles igjen! Gutta er uniformert med lekre bukser og hvite skjorter med striper på som kapteiner alle sammen og de kjører små GOLFBILER RUNDT PÅ BRYGGA!!! ERRE MUULIG??


Etterhvert reagerer vi nesten ikke når golfbilene suser lydløst rundt på bryggene med fete, sigarrøkende, brautende amerikanere med små bikkjer I armkroken... helt til en amerikaner roper høyt: NORWAY?? I HAVE BEEN THERE – BERGEN!! ---- HAVE YOU SAILED ALL THAT WAY IN THAT SMAAAAALLLLL BOAT???? Vi ser på hverandre og sier litt stolte, men .. Yes, we have. Og han svarer selvfølgelig; OHHHHH MAYYYYY GÅÅÅÅÅÅÅDDD!!! Så neste gang han passerer I golfbilen med fullt av venner om bord gjentar han samme leksa for dem like høyt!! LOOK, THEY HAVE SAILED ALLE THE WAY FROM NORWAY IN THAT SMALL BOAT!! Og så ler dem så hele trynene disser.. Da kunne jeg ikke dy meg; og roper litt spøkefullt; whatch your mouth sir or I will come and take you!! Og han ler enda mer og vinker til meg og gjør honnør til capsen sin. (Når han ler minner han meg om julenissen på tegnefilmene på julaften som får flyet I kjeften sin når han ler, veit dere .. skjønner dere?? )


Nok om det! Jeg er I havn og Torill og jeg får oss en shopping tur til Den franske sida av øya og jeg får hatt en “treat my self day” som Chris kaller det, og kjøper meg nye negler I en buty salong hehe skal jo hjem og på jobb jo.. Jeg kjøper meg nye sko og pakker veska mi og drar til flyplassen og entrer en diger KLM maskin med destination ARUBA-SKIPPHOEL-GARDERMOEN – NORWAY! Hulk hulk, jeg gleder meg så jeg er helt syk. Men tårene kommer ikke før jeg står på toget inn og skiltet over meg sier; NESTE STASJON ER -----------FREDRIKSTAD!!!!!!!!!!!