JOMFRUØYENE, TORTOLA OG JOST VAN DYKE

Marelia
Fri 18 Apr 2008 22:09
 

180408


“18:26.7N 64:46.6”


BRITISH VIRGIN ISLANDS – HEAVEN??!! TORTOLA OG JOST VAN DYKE


Ja, det kan en lure på.. Vi traff et norskt par fra Blommenholm som hadde hus her på Gorda og hadde tilbragt de siste 9 årene her om vinteren hjemme. Unektelig det nærmeste vi har vært til å si at ja, det kan vi forstå! Det er en mellomting mellom de nederste, fattige Grenadinene og det superluksuriøse St. Martin her nede. Rolig tempo, blide innbyggere, bittte litt mer tempo enn vi er vant til blandt de innfødte men det er ikke mye asså.. Og så har du det utrolige seilefarvannet!! Som sagt som å seile på en diger fjord skjermet fra de verste bølgene og ingen avstander til supre strender, snorklesteder, dykker steder eller små ensomme strender for en selv! Helt fantastisk og vi trodde ikke dette skulle bli en sånn høydare. Sååå deilig å få dette som en avslutning på en relativt sett fin, men slitsom tur rundt Atlanteren.


Nå snakkes det I båtene om at å seile her kan alle tenke seg en gang til, men ikke resten hehehe


Vi dro videre neste morgen fra Gorda og ut til SALT ISLAND for å dykke på et av Karibiens “flotteste” VRAK!! Vraket av RMS RHONE, en 310 fot lang havdamper som gikk på revet her ute I 1867 og sank på 6 – 20 meter! Vi la båtene våre I bøyer for det er forbudt å ankre pga. Av vraket.. tok på oss snorkel og føtter og tok med det nye undervanns kameraet og tok magaplask uti vannet og jeg FIKKKK HEEEELT GRANATSJOKK!! RETT UNDER VANNSKORPA LÅ DET!! Herreguuud, for et syn! Hele båten lå med stevnen inn I fjæresteinene og hele propellen lå rett under oss! Spant og dekk og rorakslingen lå utover I vannet som et digert spøkelse!! Øyvind tok bilder I fleng for, som nevnt er jo vannet helt glassklart, så vi så flott ned på mellom 10 og 15 meter!! Dette var både fasinerende og ille skummelt.. godt vi har kartplotter og dybdemåler så en forhåpentlig slipper dette..

Manshioneel Bay på Cooper Island og fikk de tre siste bøyene I denne bukta! Inn på ei lita idyllisk strand med dingien og bade litt med Aurora. Her ble det gruppe preking med en øl til sola gikk ned I vest I et brennende lys..(hadde en malt bildet ville en ikke fått solgt for det ville vært for glorete hehe).

Morran etter var vi klare for ny snorkletur rett borti bukta her og I det Rian skal hive seg I vannet roper Morten (Sol): det ligger en stor BARRACUDA rett under jolla!! Jeg var I svevet så jeg for uti og holdt beina oppunder dingien til jeg så den store fisken rett under havflata. Den lå ganske rolig og så på oss, men etterhvert som vi ble mange svømte den sakte avgårde.. puhhh men nå har jeg sett den! Rundt revet svømte vi ved siden av en liten skilpadde og Øyvind fikk DE fine bildene av den!! Fantastisk med sånt lite digitalt kamera under vann da.. og med blits og soom og greier!!


Kl. 12 var vi klare for nye eventyr og vi gikk da rett over til PETER ISLAND OG WHITE BAY.Etter råd fra Kurt, vår svenske venn, var det ille fint der sa han. Og DET var det ! Vi ble helt alene på ei idyllisk strand med palmer og spor I sanda etter store IGUANER som hadde dratt den lange halen sin etter seg.. En diger PELIKAN dykka ned og tok seg en lunsj I vannet mens vi satt der, og så ropte Øvind fra Marelia at han trengte HJELP! HERREGUD, hva er det ?? Morten og unga og jeg ut til båten og der sto Øyvind helt rød I toppen og fortalte at han skulle bare fiske litt og så hadde han tatt ei av rekene vi skulle ha til middag på kroken og DA GIKK DET PÅ EN HAIII!! Og nå hadde den surra seg inn rundt kjølen og han tørte ikke å nærme seg den! Morten gliste og for bort I Sol og henta en Hawai slynge (skaft med tre pigger på med mothaker..) og så var jakten igang. Gutta fryda seg og dykka ned for å se på jævelen.. De fikk spidda den, men da de skulle dra den opp så satt den bom fast under båten – DEN RETT OG SLETT SUGDE SEG FAST MED EN DIGER SUGEKOPP MIDT OPPÅ HELE HUET! Men til slutt ga den seg og Morten framstår som en vinner av århundrets fiskekonkurranse på bildene med en hai på en meter I hånda!! hehe


TORTOLA FOR FØRSTE GANG


Nå var det tur til Tortola som sto på planen og da vi våkna lå skyene tungt over havet og alle holmene.. Vi ut med regntøy og satte avgårde. Ingen strekninger er lange mellom øyene her, men gud som det regna!! Skodda var like tjukk som en høstdag på vestlandet og vi måtte stå en på skarp utkikk for ut av tåka dukka det opp utallige båter både til høyre og venstre, og en mann til rors I regnværet. Vi runda sørtuppen på Tortola og stakk inn I en bukt rundt hjørnet og der var det moringer og butikker og barer og internett og alt multig. Ei natt I Sopers Hole ble utnytta til det beste. I kveldinga satt vi I båtene våre og slappa av I regnbygene og blåsten, men SÅ kom tordenværet med lyn og skrall.. Vinden kosta over bukta og vi holdt oss fast med begge henda og fikk festa et ekstra tau I moringen og håpa lynet ikke slo ned I båten.. uæææ


Neste morra – strålende sol igjen !! Ha, dette er jo lett, når uværet bare varer noen timer !!


Nå skal vi til


JOST VAN DYKE OG DEN BERØMTE WHITE BAY -SOGGY DOLLAR BAR BEACH

Etter en liten time over fjorden opprant DEN MEST IDYLLISKE STRANDA VI HAR SETT TIL NÅ I KARIBIEN!!! På innsiden av et smalt rev skulle vi.. vi så på loggen og det var 3 meter under kjølen.. ok inn bak revet og der var det 2.3 m og vi var litt usikre, men vi veit nå at det stort sett er samme dybde helt inn til stranda før det blir brågrundt så vi bare snudde båten opp I vinden og gikk mot revet og slapp ankeret på 2.5 m og I den hviteste sanda satt ankeret som BANG! No problem! Harmonia og Sol ankra opp litt bortafor og da var vi liksom hjemme for et par dager! Vi måtte bare stå og glo et par minutter for makan !!! KNALLGRØNT VANN OG KRITTHVIT SAND OG STOLER OG EN LITEN BAR PÅ LAND..


Her skal det soles og bades ja.. vi ut I dingien med alt vi kunne oppdrive av strand equipments og så RETT NED PÅ RYGGEN!! ÅÅÅHHHH DEILIG! Sola steika fra skyfri himmel og Aurora og Jørgen plaska I det varme vannet (28 gr) uten tegn til gåsehud!! Kvelden ble tilbragt på den berømte Soggy Dollar Bar og hvorfor heter den det og er sååå berømt a?? Nei, ikke visste vi, men etter at kundene hadde inntatt noen av deres berømte drink = PAINKILLERS skjønte vi det.... Blir litt soggy av den drinken se.. Her selger de alle mulige klær med Soggy Dollar på og vi måtte jo ha med noen suvernirer herifra.. Capser og T- skjorter og shorts og .. Stopp !


Her har vi nå vært I tre dager og baaaaare slæææsan på stranda og vi har blitt møkk brune ja!! Øyvind overraska oss alle med nybakte boller med kaffe på stranda en dag!!!! og vi har sitti og sett på en diger seilbåt på 50 fot gå på skjæret og revet utafor her ... kom seg løs til slutt, men gutta var ute og dukka under båten og tok bilder av en kjøl og et ror som sto godt oppå revet.. Kveld I Sol med Genispill ble jo både utviklende og artig! Men gutta er fortsatt best så vi jentene skal snart ha revansj!! Vi øver på sp.m I smug se. hehe så skal vi se helt uforstående ut før vi liksom plutselig skal komme med svara .. juks sa du?? nei nedslåing av kjepphøye guttær .. de kan bli for høye for båtæene se.. hahha og da stanger de I taka hehe


Nå er vi på vei til et snorkle eldorado ute på ei lita sandstripe vi skal ligge I dag før vi må inn til ei bukt I kveld I le av bølgene og vinden! Vi skal til SANDY CAY OG SANDY SPIT!! Til dere som skal på langtur har vi nå snart leksikonet for langtur ferdig hehe .. mange ting vi ser nå som vi skulle visst før vi dro ja! JOMFRUØYENE ER BARE TOPPEN!! (hadde det bare ikke vært for alle høymelte amerikanere.. får liksom nok av dem her så noe presserende behov for å bruke visumet til USA er det IKKKKKEEE !!) Vi gidder ikkkke å gå til ST. Thomas og St. John!! Det er myyye finere her !

NY RAPPORT FRA NEMO FAMILIEN SNART!! PREEEKÆÆÆÆÆSSSS!