PÅSKEFERIE I NORGE!!

Marelia
Fri 4 Apr 2008 17:26
040408
"18:01.30N 63:06.90W"
 
 

PÅSKEFERIE I NORGE!!!!!


Først må jeg nevne at flyturen var fantastisk! Alt gikk som smurt og jeg slapp å se mer til bagasjen min før den dukka opp på Gardermoen. Jeg måtte ikke ta opp lommeboka en eneste gang og vi fikk mat I hauger og lass og kunne velge vin og øl og brus I mengder.. lurte på om det var totalt sutt på sånn service jeg.. men ikke her nei! Anbefaler KLM / AIR FRANCE fra St.MArtin – Norge for alle!


Må forresten nevne en artig historie; på¨flyplassen på St. Martin hørte jeg at det var et norskt par ved siden av meg, men sa ikke noe da.. I innsjekkinga på Aruba ble vi stående rett bak hverandre og da prata vi litt og de skjønte at jeg var norsk. Vi ble enige om å ta en kaffe mens vi venta og begynte å prate om hvor vi kom fra og sånn..ehe Han mannen sier at de kommer fra ca. Askim men at jeg kanskje ikke vet hvor det er... HÆÆÆ Askim liksom som er mitt andre hjem! Men, sier han egentlig kommer vi fra TRØGSTAD men DET veit du vel I hverfall ikke hvor er... DA må en jo lure litt.. treffe ETT par langt borte I Aruba ved Venezuela og døm er fra TRØGSTAD liksom.. jeg gapskratter og sier at det er jo jeg også da!!! HÆÆÆ sier han og gransker meg litt mer så sier han; Heidi Rian er det deg??? og jeg skjønner ingen ting for jeg kjenner ikke han igjen?? Da han sier navnet sitt skjønner jeg jo alt – han er broren til ei jeg gikk på skolen sammen med og da husker jeg jo han og hele familien. Det er jo helt UTROLIG DA ELLER?? Vi får en artig flytur med seter rett ved siden av hverandre også da for sikkerhets skyld.. De skal endog flytte til Fredrikstad så vi ser nok mer til hverandre etterhvert.. Ja, sånn er livet! Tilfeldig eller mening??


Som sagt kommer de første tårene da jeg står på toget fra Oslo inn til Fredrikstad og skiltet over meg I kupeen ruller ned ; NESTE STASJON ER --- FREDRIKSTAD! DA går det opp for meg at jeg er HJEEEEMMMMMEEE!! Gutten foran meg I køen snur seg og kikker trøtt på meg og lurer I all verden ( han har bare tatt toget fra Oslo og hjem han se..heheh – en time). Jeg kommer tross alt fra Karibien og har ikke sett Norge på 10 MÅNEDER.. men det veit jo ikke han ..


På stasjonen I Fredrikstad står Marte og Ida og venter og det skjønner dere vel er ok eller hehhe.. Sorry Marte I Thea jeg klarte ikke å holde løftet så det første jeg sier er kjør meg til Ørebekk!! HÆÆ sier Marte. Ja, bare kjør sier jeg. Og det første jeg gjør er å hoppe ut på SHELL Ørebekk og løper inn og bestiller ; TO PØLSER I BRØD OG LOMPE MED VARM LØK OG MASSE KETCHUP OG SENNEP!!!!! Jeg STAPPER ! Det I munnen og NYYYYYTER!!!! Skulle jo tro en var spinna gæærn men Marte I Thea veit hva jeg snakker om! Det er nemlig DETTE som er å lengte hjem!!! Alt kjent hjemme som pølsene, middager med karbonader og saus, Torvbyen, Kinoen, ;Malenki, Bryggepromenaden, Elva, Go'Vakker Vivi (den lille bybåten), ++++ ALLE KJENTE!!


Nå kommer andre del av å være hjemme; BLIR DET SÅNN SOM JEG HAR HÅPA PÅ?? VIL DEM SYNS DET ER MORO AT JEG KOMMER HJEM ELLER?? BLIR DEM GLAD FOR Å SE MEG TRU?? Sånt tull sitter du og lurer på når du er aleine ute på sjøen så lenge og langt borte! EN føler seg ensom og glemt og dustete og nedfor og alt mulig selv om folk er enestående og sender mailer og sms er og alt . Likavæl blir en usikker.. I allefall jeg da..


Men hadde jeg noe å bekymre meg for??? SELVFØLGELIG IKKE! ALLLLLE VAR DER!!! MED KLEMMER OG SKRAVEL OG KAFFE OG VIN I BØTTER OG SPANN!! ALLLE RINGTE OG INVITERTE så dette var jo bare tull, Heidi...joa veit jo det men..


Første kvelden ble det tur til Lene og familien og det var jo helt fantastisk! Lys på bordet og taco I gryta med unger og kos rundt bordet. Varmt og alt STO STILLE GITT!! IKKE NOE SOM GYNGA ELLER FLØTTA PÅ SEG HEHE Utpå kvelden var det tid for å reise til mitt oppholdssted når jeg skulle være hjemme. Marte og Ida ble med og kjørte meg rundt som ei prinsesse!FAMILIEN BELLMANN!!!!!!

En kan jo lure hva en hadde tenkt om ei venninne hadde ringt og sagt at ho skulle hjem I 14 dager I påskeferien og lurte på om ho kunne få bo hos deg alle disse dagene??? Men om dere legger til en dimensjon til som at folk som regel lengter etter en stille og rolig påskeferie etter uker med hektisk jobb og ikke akkurat ønsker seg besøk I hele denne tida... og legg til et aspekt til er dere greie:::: DE SKULLE FLYTTE INN I NYTT HUS OG PUSSE OPP HELE KÅKEN I PÅSKA!! OG DE SIER SELVFØLGELIG SÅÅÅÅ KOSELIG!! OG DA HAR DERE FAMILIEN BELLMANN!!!


LEGG DERE DETTE PÅ MINNET – FOR JEG VEIT IKKE OM DET FINNES SÅ MANGE SÅNNE??!!


Da jeg tropper opp seint på kvelden sitter de der og venter med et glass vin og en stor kjele PØLSER OG BRØD HAHAH (Greta visste nok åssen det var tenker jeg..) GOOODE KLEMMER OG NOEN TÅRER I ØYEKROKEN. Jeg føler meg såååå velkommen at det er helt utrolig!!

Vi fikk en helt uforglemmelig kveld og natt, men den gjemmer vi I hjertene våre ikke sant Marte, Ida,Greta og Stig ?!


Her ble jeg innstallert på eget gjesterom med seng, hyller og vindu med utsikt rett ut I elva og mot båtene som lusker seg inn og ut fra Fredrikstad!! Eget bad og ei loftsstue med TV!!!!! og masse nye kanaler = heaven spør du meg!! Tenk det'a TV!! Jeg bare måtte sette meg til og sappe litt.. og nye tv kanaler med NRK super eller noe? Og ny bakvegg I Dagsrevyen hehe og så Animal Planet og Discovery osv. Aldri hatt disse kanalene jeg se.. I store gode tv-stoler med fotskammel gikk det ikke lang tid før natta tak meg enten det var morran eller midt på dagen...


Morran etter at jeg ankom ble jeg vekka av et rabalder ut av sidestykke ... da reiv de gølv og malte tak og hakka murpuss og lister spratt av veggane... og oppussinga var I full gang SAMTIDIG som guttane bar inn pappesker I hundretall og Greta og jeg satt I slåbråken og spiste frokost på verandaen!! og det I slutten av MARS liksom!! Varmt I vårsola og lunt på en veranda som slutta rett I elva!!! Tenk dere det a.. rett ut I elva, båten på egen brygge rett nedafor og utsikt utover hele Hvaler!! Fabules!! Jeg fikk EGEN BIL!!! for Greta er sykemeldt etter brukket kragebein og flere ribbein og orker ikke å kjøre bil..så den fikk jeg!! Fantastisk igjen!!


Da jeg ikke hadde noen klær å ha på meg dukka Greta ned I forskjellige pappesker og kom ut med bukser, tøffe gensere, grønn boblejakke og lekre hansker og sjerf!! Selvfølgelig liksom.. men sånn er nemlig GRETA BELLMANN!! (skal lage eget skilt med ring over navnet når jeg kommer hjem...hehe) så da var det bare å ta byen I vold etter for meg utallige måneder borte..


TIL DERE I THEA:

I det jeg kjører inn til byen må jeg stoppe nedi svingen for der DER LIGGER JO HUSET TIL CHRISTIN OG TRULS, MARTE OG THOBIAS!!!!! Jeg blir sittende I bilen og tankene mine vandrer tilbake til Karibien og til dem som nå er på Cuba!! Huset snakker liksom til meg og spør. HVOOOOR ERRR DEM HEEEN AAA???? JO, svarer jeg , de er på Cuba men de kommer snart hjem til deg! Huset svarer : OK, DA STÅR JEG HER OG VENTER SÅ LENGE JEG DA OG GLEDER MEG TIL THOBIAS OG MARTE KOMMER TILBAKE TIL ROMMA SINE....Fint svarer jeg .. og pass godt på deg selv så de finner deg når de seiler inn til byen.. (ja sånn kan en jo leke litt ikke sant hehe..)


Jeg får selvfølgelig tårer I øya igjen og snufser og sender alle mine beste tanker til dere I Thea og tenker på hvor fantastisk det blir når vi alle er vel hjemme igjen og vi bare kan ta bilen og svippe til hverandre fra Gressvik og over til Kråkerøy...DET blir koselig det!!


MALENKI:

Ja, for første gang I mitt liv var jeg nær ved å få stambord på en kafe ehehe.. jeg frekventerte den lett tilgjengelige kafeen I byen med ulike venninner på formiddagen og så på ettermiddagen..Hele Fredrikstad er igjen et høl fordi det nå igjen graves og bygges overalt!! Det er vel sikkert et helt kvarter siden byen så ut som et gjørmehøl sist, så det var vel på tide å grave litt igjen tenker jeg .. folk I byen er kjempefrustrert over at ikke noe kan gjøres litt mer effektivt!!


Jeg satt forovelent over et bord I timer og skravla gikk... blablablooooblelbluuudrrreabladder ogabubbel bladder og sånn ikke sant----???


DET VAR SÅÅÅÅÅÅ DEILIG KAN DERE TRO!! ENDELIG SATT jeg sammen med folk jeg kjenner fra år tilbake ja hele livet faktisk og vi utveksla minner og planer og alt som hadde foregått I deres og mitt liv siden sist..Jeg fikk kjenne på en nærhet og samhørighet jeg I hvert fall er helt avhengig av – veit jeg nå !! TAKK TIL DERE ALLE FOR EN FANTASTISK TID HJEMME!! Det ble vinkveld på Katti, hjemmebesøk hos masse venner, lille påskeaften hos Eris og Arild, kaffekos hos Mette I nytt hus I Rygge, rekekveld hos Ragnhild og kosekveld hos Nils Terje, middag hos Hans Petter og Inger og bursdag med creolsk gryte hos Steinar og Kjersti, overnatting hos Marianne og besøk til Halden til jentene... høres ikke dette fantastisk ut og så alt sammen bare på to uker.


Jeg var også hjemme for å snakke med vårt kommende mannskap og da ble det besøk hos Johnny og Merete I Borge med en stor pakke seil med tilbake til Karibien!! Takk Johnny for seilet og Merete og jentene for at vi får låne pappa og mannen huset I flere uker!! Så bar det ut til Familien Eriksen også I nytt fantastisk hus meg utsikt til Søster!! Olav kommer over til Azorene og seilier med oss til England og det verste er at de GLEDER SEG.. HEHEH(de veit jo ikke hva de går til stakkar..) Tusen takk til Cathrine og ungene også for lånet av en erfaren seiler!


HALDEN:

Marte og Erik tar imot gamle muttern med ny seng og deilig mat!! Jeg føler meg veeeeldig hjemme I Halden etterhvert gitt! Det er såå deilig å ligge på sofaen med dyne over seg og skravle og se på tv at det er ingen tilbakelengsel her nei!!

Maren og Kjetil har flytta inn på aldershjem haha.. og bor suverent I ny leilighet midt I Halden sentrum med DEN utsikten over byen! De er egentlig på påskeferie men Maren kommer hjem og vi har preke og heklekveld sammen ( ho driver med noe I finga hele tida se.. og nå var det hekling av genser på grov nål!! kjempefin!). Vi kler oss godt med luer og votter og går og ser på hus I Halden.. de tenker på å etablere seg I Halden og det er jo såååå mange fine hus her og prisene er heller ikke avskrekkende og det er jo ikke så langt fra Fredrikstad heller da.. Vi shopper på Svinsund og skravler og ler.. Sååå glad I dere jentene mine!!


Tida for rettssak nærmer seg med stormskritt og jeg må på jobb! Jeg entrer KVERNHUSET litt forsiktig for åssen blir det å komme innom jobben a tru?? Det blir like varmt og godt som jeg haddde håpa på! Jeg har bestemt meg. Jeg skal tilbake til en enestående gjeng med kollegaer jeg ikke kan klare meg uten! Håper jeg fortsatt kan gjøre en jobb når jeg kommer hjem. .. Til og med noen av elevene kommer inn og gir meg en klem og spør åssen jeg har det og DET er jo I overkant av hva jeg hadde forventa meg !!! snufs..


Her blir det jobbing på ordentlig og jeg finner fort ut av et stort problem: HVOR HAR DET BLITT AV FAGSPRÅKET MITT A??? jeg har glemt hva ting heter og sliter med å lage gode fornuftige setninger jeg ellers bare sprutter ut av munnen.. snålt! Men etter noen timer og dager med Therese og Harald er det på plass igjen. Vi forbereder oss til krampa tar oss og stiller I Oslo så godt vi kan! Hvordan det går veit vi ikke, men dette er IKKE MORO! Det kan jeg skrive under på! Lykke til med utfallet av rettssaken uansett hvordan det går!


FAMILIEBURSDAG:

Etter rettssaken blir det familiebursdag hos Terry, Ivar og Lars Olav!! Såå koselig med alle ungene I stua. Brodern kommer og vi får oss en skikkelig Rian kveld med tull og tøys og latter og alvorsprat! Middag med Sodd og skjænning er bare toppen av kaka!(trøndermiddag for vi er jo egentlig trøndere da!! ikke sant tante og onkel I Sparbu??) Det er jo litt merkelig at vi alle sammen er lagd på samme uka da men .. vi har nemlig bursdag omtrendt alle sammen I løpet av ei uke så her blir det julekveld på nytt.. pakker og penger veksler hender og rarest er det at lille PETTER ER BLITT 18 ÅR!! Et sjokk å oppleve..hehe kult gutten er jo voksen jo! Men han er en av oss og alle leker og tuller på gølvet. Det blei en skikkelig jouhh kveld for alle fikk hettegensere så da ble det jo litt moro av det! JEG GRATULERER ALLE MED BURSDAGENE SINE !!


Siste helga med gjengen... Det blir stadig finere og finere hjemme hos familien Bellmann. Innimellom mine turer stikker jeg innom og ser et nytt hus gro fram.. fliselagte nye gulv, ferdig fuga på en to tre , lister malt og satt opp, tak malt ferdig I en svusj og nye møbler bæres inn!! Siste lørdagen er det meste på plass og stearinlysa tent og så kommer Kristin fra Askim og Anki fra Mysen på besøk til meg!! That what friends are for!!! Igjen blir det en skravlekveld, men nå er jeg rastløs og litt utafor for nå veit jeg ikke helt om jeg vil tilbake eller ikke.. rart men sånn er det vel. Jeg veit inni meg at jeg måååå tilbake så det er jo greit. Men om en vil er noe annet! Jeg har bestemt meg for å fullføre løpet selv om en ny tur på ATLANTEREN IKKE akkurat frister får jeg bare håpe at det går bra!


Søndag. Siste dag hjemme!


Hvordan skal en komme seg til Gardermoen midt på natta med et stort seil, en koffert full med norsk mat og vekta på 35 kilo og en bag med bøker og så ei skulderveske med toalettartikler a?? Jo, da har jeg familien Vestby!! De bor både på Slevik og på Sjetten og jeg blir henta I byen og alt pikk pakket kjørt til Sjetten for en deilig kveld I sofaen med FOTBALLKAMP på Tven. FREDRIKSTAD MOT BRANN GÅR PÅ TV I KVELD!! TILFELDIG ELLER SKJEBNEN?? ARTIG ER DET IALLEFALL. Hvem andre enn Torill står opp kl. 4 om morran for å kjøre meg til Gardermoen a?? Følger meg inn og kjører tralle I kaoset så jeg akkurat rekker flyet til Paris a?? TORILL SELVFØLGELIG!! TUUUUUSEN TAKK MIN VENN!! HVA SKULLE JEG GJORT UTEN DERE ALLE??


På flyet blir jeg sittende ved siden av en av de få skandinavene jeg hører til St. Martin og han er svensk lege og skal SELVFØLGELIG SEILE OVER ATLANTEREN! TILFELDIG ELLER SKJEBNEN? Vi preker og ler og gruer oss litt sammen til vi ser det grønne havet under oss dukke opp I Karibien! I ærefrykt og glede lander vi på nytt I et av verdens paradis... og der står Øyvind brun og fin etter to uker aleine I båten I havna I Simpson Bay Marina! Det er helt merkelig å komme tilbake og ta på seg bikinien igjen og Kurt fra Sverige, Goodyear gutta, Uredd gutta og Sol er der og ønsker meg velkommen tilbake! DET ER OK Å VÆRE TILBAKE og når de svarte vaktene I sine flotte uniformer hilser meg med; welcome bac miss ! Kjenner jeg at jeg er hjemme! MARELIA LIGGER DER SÅ HVIT OG FIN OG VENTER PÅ MEG OG JEG VEIT AT DET ER HER JEG HØRER HJEMME AKKURAT NÅ!!


IGJEN TUUUUSEN TAKK TIL DERE ALLE DER HJEMME SOM HAR GJORT AT JEG NÅ GÅR PÅ EN NY SEILTUR OVER HALVE KLODEN MED NYTT MOT!! JEG SKAL KLARE DET! JEG SKAL HJEM! JEG SKAL KOMME INN FORBI HVALER I EGEN BÅT! OG JEG SKAL SE SPRINKLET LANGT DER FRAMME NÅR JEG KOMMER INN! OG JEG SKAL GÅ AV BÅTEN I ØYENKILEN OG TENKE AT ; BEEN THERE, DONE IT AND I MADE IT!!! (håper jeg da....) med dere som sender sms er og mailer går dette fint ikke sant??!! Yess, det gjør det!)