Italiensk aften og snart bursdag..

Marelia
Fri 14 Dec 2007 20:42
141207
"14:27.9N 57:28.3W

DA'N FØRE DA'N FØRE DOPPARDA'N?????!!!! HÅÅÅÅPER VIIIII!
Vi har nå akkurat 200 nm igjen og det skal vi greie på dette døgnet fram til tolv i morra + til i morra natt!! DAAAA skal vi være framme!! Har vi bestemt!! Vi er sååååå lei at vi er helt apatiske og orker ikke å rydde i sure håndklær eller noe.. nei, vi venter til vi er inne.. skal vi ta det i dag?? nei, vi venter til vi er inne.. sånn holder vi på.. Og nå er det slutt på vannet i tankene også så nå blir det tannpuss i brus Tobias!! Hurra!!Neida, så ille er det ikke for vi har maaasse vann i 5 liters dunker og flasker se så ingen fare.

På morran i dag hadde jeg vakt fra kl. sju og utover og da satt jeg og passa på et par digre squalls som feide over oss.. men dere skulle sett ETTERPÅ DERE!!! HAR DER NOEN GANG SETT EN 180 GRADERS REGNBUE ELLER??? Helt utrolig!!! Hele buen i gnistrende farger som steg opp og landa i havet foran meg!! DET må vel bety lykke vel?? Blir jo helt ko ko i huet når en er utpå sånne farlige farvann.. og ser etter stjerneskudd og lykketegn hele tida..

Og det er ikke tilfeldig for i går kveld fikk vi inn den meldinga ingen i verden vil ha når en er ute på litt livs eventyr. Kapteinen ombord på en av de store ledebåtene fikk bommen i hodet for noen dager siden. Han ble plukket opp av et Cruiseskip og ble frakta til Barbados og til sykehus. Men i går på luciadagen døde han!! Forferdelig skal jeg si dere å sitte her ute og tenke på det.Sønnen hans var med ombord og fulgte han til sykhuset og kona rakk fram, men han kom ikke til bevissthet mer... livets reise var over for hans del...huff og huff.. ARCen er farlig og sånne ulykker skjer desverre.. enda en grunn til å ta det med ro for å komme trygt fram!

Ja, i dag ble det reparasjon av den hersens DUO genen igjen da den røk på nytt der vi hadde prøvd å reparere sist. Øyvind til pers igjen med drill og skrutrekker.. nytt høl og nye skruer og nye fester og mere tape og tråd så¨var det uti me'n og den virker igjen!! Øyvind lurer på om han skal ta seg en tur til England og lære dem å lage DUO genene solide nok!! Han er såå irritert på vaklevorent redskap.. for dårlig! sier han stadig vekk! Sånt skal jo holde når du betaler oer 20 000kr da..

Ellers har vi prøvd oss med en Iraliensk aften om bord .. (fordi det enkle ofte er det beste det aså.) Det ble en kaffekjele med kokt vann, så forsiktig opp i en kjele med masse fullkornspasta og så håpe at en ikke fikk kjelen med vann og olje over seg og det gikk bra.. etter 8 min er den Al Dente og så er det opp i ei skål med en skje Pesto og en skje Bruchettatopping og maaaaassse Permasan! Voila! og så tenkte vi oss til en Piazza under et tre i Venezia og da hadde vi noe å preke om i nesten en time for John hadde vært i Venezia med Berit og vi ble med.. funny åssen en kan finne noe å preke om etter tre uker i ei balje du..

Men nå må vi forberede morgendagen for da har ØYVIND bursdag!!!! 51 år tenkog like kjekk!! Vi må jo lage noe godt da og det blir kanskje brownies til middag i morra da.. vi får se. Han fikk dykkerklokke av meg til bursdagen før vi dro for han hadde ikke klokke og DET må jo en skipper ha!! Han har gått i sikkert hundre klokkebutikker nedover Europa men aldri klart å bestemme seg. Såå da vi lå på hotellet etter den famøse Jungelkvelden, sier han plutselig om morran ... " Jeg bare går meg en tur og kjøper meg klokke jeg .." og jeg må jo si " Nei, det gjør du ikke!!" Hææ sier han .. ÅÅ, da måtte jeg jo si at det hadde jeg ordna med Finn som selger seileklær og Gill og alt fancy seilegreier.. og at klokka var ordna. ja, sånn er det.
Så han får få noe annet tull i morra... lurepakker er like moro..pakke kaffe eller noe, en boks oliven eller en godtepose jeg har gjemt.. Pytt pytt det er jo snart jul også da..

Da sier jeg god natt igjen og ser vi ikke land i morra skjønner jeg ikke no.. da må det være noe feil med brillene trur jeg.. fra alle oss i MARELIA