6.DAG PÅ ATLANTERN

Marelia
Thu 8 May 2008 23:35
080508
"26:42.2N 56:33.5W"
 
 
6.DAG PÅ ATLANTERN..
(torsdag 8.mai Frigjøringsdagen!)


Etter nattens skybrudd, torden og discoshow fra han der oppe.. er det igjen en speilblank dag med sol fra skyfri himmel!! Vi har tørkedag I dag. Seileklærne henger over alt og ute putene ligger og tørker på dekk. Inni piggen sliter vi litt med lekkasje og det kommer inn sjøvann ett eller annet sted.. Ikke mengder men nok til at det lukter.. I dag var det ut med dørkeplater og tømme ut noen liter sjøvann og så vaske teppebitene som sitter nedi der( praktisk?? skjønner dere? )og så tørke med en hel rull tørkepapir .. opp med takluka for nå er det jo ikke noe sjø.


Gutta leser og slæsern oppe på dekk og bak på benken. Deilig! Jeg er full av virketrang idag for jeg slapp å stå ute I natt for jeg var jo tross alt skada..hehe(neida ikke veldig..) men det var så umulige vinder så gutta måtte flikke seil I hele natt. Og til slutt blei det blikk stille og vi måtte gå for motor!


Etter tørkejobben blei det brødbaking. Nå har vi spist vakum pakka brød I ei uke snart og da er det på tide med litt norskt brød! Fram med 4-korn brød og sette deigen. Johnny tok det som trening og så ut I sola til heving. To brød ble bakt ut, opp I formene og nå er dem snaaaart ferdige.. ummm


Ellers har jeg vaska bort rester etter gårsdagens fall og kaffe I taket og overalt.. ...


Det ble helt vindstille utover dagen også så det ble motor I dag. MEN før det fikk Johnny oppfylt enda en drøm.. Å BADE I ATLANTERN ETTER BÅTEN!! Ut med tau etter båten og så hoppa han uti med dykkemaska på for å se om han så noen HAI..hehe.Det var ikke noe hai, men utrolig sikt nedover I dypet sa han..Han dykka ned på propellen og renska den for flytetang og dritt.. Jeg sto på båten og passa på, for jeg har nemlig fått denne ukas dusj I ferksvann! og har nyvaska hår og da kaster jeg meg ikke ut I DET salte vannet igjen nei..


Trur det var en lykke å ta med Johnny for han ser ut til å få oppfylt alle drømmene sine...Vi også da. Og jeg tenker stadig på deg Christin som ikke får oppleve dette!! Kanskje du skal bli med over lika vel.. Nei, alt kan forandre seg på et par timer så det gjelder å kose seg mens en kan. Men det virker utrolig stabilt været nå så vi får se.. Jeg tar en dag av gangen så får jeg ta stormen om den kommer også.


Vi har allerede seilt 653 nm asså! Og da er det snart bare halvparten igjen..Det er litt kortere enn 2400 nm over på den ruta vi går nå, for vi er langt sør for Madeira og går nesten rett på Azorene! Hvis vi sier at det er ca. 2000nm over så er det ikke lenge til vi er halvveis. Et par dager til nå så.. Ellers er vi overraska over hvor fort dagene går.. Allerede inn I det 6. døgnet. Vi regner døgn hver dag kl. 13.00 se for det var da vi begynte å gå.


Nå fikk jaggu Johnny oppfylt en drøm til: å fange en GULLMAKRELL PÅ ATLANTERN!! En og en halv time før det ble mørkt spratt det på en 2kgs gullmakrell gitt!! De fikk den ombord og den var helt gullfarga under og blå oppå. De sløya og kutta den opp og rett I panna og inn I ovnen!! Det ble DEN middagen!! Vi er stappmette og nå er det natta igjen! Mørkt kl. 19.00 her se.


Vi har vind I 6 knop og går I 6 knop også, men det blir skrå båt for retningen er ikke helt perfekt. Vi må mere nord, men det greier vi ikke I natt. Får håpe på vinddreining senere.. Eller stilla så kan vi gå på motor litt nordover, sånn som på dagen idag da vi fikk et par timer med vindstille.


Ok, ingen Sol idag heller bortsett fra den på himmelen! De er ikke så langt unna, men det ser ikke ut til at vi skal møtes likavel, men vi får gå aleine og det går nok bra det også! Jepp det gjør det!!


En ny fantastisk dag på Atlantern! Prekææs I morra! Fra oss I MARELIA