Marelia
Sun 9 Dec 2007 21:47
09.12.07
"15:20.90N 45:07.12W

UNDER 940 NAUTISKE TIL ST. LUCIA!!!! KAN VÆRE 6 DØGN(eller helst mindre..)

Endelig en dag uten de store problemer!! Lett overskyet med sol innimellom og vaaaarmt! Det ble nok en dag med to madrasser ute i cockpit der vi balanserer mellom dem og klær som henger til tørk over alt.. vi har enten armer eller herretruser i øret når vi sitter ute..

Det lages mat med stort besvær og etterpå er det full dugnad for å få opp ei bøtte med saltvann, få samla sammen oppvaska i en boks uttten å slå deg ihjel så skal dette ut på dekk med Zaloflaska, kosten og noen grusomme tørkehåndklær!! Så sitter en stroppa fast og vagler med arma i bøtta, en sitter klar med tørkehåndkleet og må finne en plass så ikke alt raser i dørken eller ut i sjøen, så tar sistemann og putter i boksen igjen og en står nede og tar imot med en hånd! og rydder inn i skapa puhhh ( flatt gølv og oppvaskmaskin sier nå jeg ,,) dette gjentaes 3-4ganger om dagen og innimellom ligger vi inne på lugaren og tørker saltvann som fortsatt kommer sigende fra ett eller annet sted..

Vi prøvde oss på Kristins (eller moras...) svenske fleskpannekaker til lunsj i dag. Hun beskriver prosessen som ho har sett modern gjøre og så skal jeg oppfatte det og gå ned og lage dette..hahaha. DET ble noe helt annet for å si det sånn men mektig var det !! Flesk i bånn, pannekakerøre oppå stek i langpanne i ovnen og ta tyttebær på toppen. At flesket skulle stekes først sa ho ikke noe om.. og at røra skulle være tynn og vanlig tykkelse sa ho heller ikke noe om så jeg putta bacon terninger i forma. hella godt over med røre og inn i ovnen... Det blei veeeeldig mektig for å si det sånn og vi tygga råe baconbiter med ei ælvårlig pannekake over.hehe.... Ho har nå lova at hvis ho kommer på andre gode oppskrifer fra modern og barndommen skal ho holde dem for seg sjøl!! Ho sitter nå og gulper over Marelias fleskpannekaker og takk skal du ha..

Ellers har vi fått prata ut litt oss i mellom i båten i dag etter noen veldig strabasiøse dager og det er kjempefint!!
Øyvind har tatt sitt første sjøbad siden starten!!!! i dag i 28 graders vann...(han har vaska seg da sier han!) Men nå ser han snart ut som en gammal sjøulk med langt hår, i hvert fall på sidene hehe, og helskjegg!! Skikkelig barsking med andre ord!

Ø prøver å fiske men i 6-7 knop er det ikke mange fisker som greier å bite på.. Doradoen klarer det men vi har ikkkkke fått noen og det kunne vi virkelig ha tenkt oss nå. Og det er ikke snakk om å senke farta for å få fisk her asså selv om vi ligger litt bak i feltet.

Det ble en koselig høytlesnings time da Endre kom inn med lange artige historier fra Seilmagasinene! Fortsett med det! Så fikk vi nok en guffen melding fra ARCen i dag om en båt som måtte forlates av mannskapet. Den lå farlig til for oss i sin posisjon og nå har vi enten den eller en annen båt inne på radaren ca. 10 nm til høyre for oss!! Mannskapet ble tatt ombord i en annen båt og den driver nå aleine der ute. De hadde fått rorproblemer og hadde ikke styring og måtte forlate skuta. Kristin har nå en plan om at vi bare skal stikke bortom og hekte den på Marelia så har vi TO seilbåter og kan selge den ene for en million!!!! hehe ja ho kan spøke ho gitt, men de som finnern kan bare ta'n det er lov. Bare at da rekker vi ikke flyet til John men ho mener at da har vi råd til å kjøpe ny flybillett til han hehe Vi må nå følge veeeeldig nøye med på radaren utover natta og se om den nærmer seg eller blir liggende der den er nå.. Kan tenke dere åssen det føles å stampe i vei in i mørten og vite at det ligger en båt der ute og driver rett i nærheten eller???

Altså alt vel om bord og humor latter ligger hele tida på lur!! Snart er denne turen bare idyll og vi husker den som fantastisk hehe.. Bare vi kunne få god bør uten de diiiigre bølgene skal dette gå bra. Vi har fortsatt vind i 10-12knop og vi går med ett rev i storen og nesten hele genoaen ute. Vi gjør ikke mer enn ca. 6,5 knops fart men vi skal hele fram for å si det sånn. Kanskje vi blir noen av dem som kommer inn uten brukket mast eller bom eller andre forferdelig skader!

God natt til dere alle hjemme så prekææs vi i morra! Fra alle oss i MARELIA