7.DAG PÅ ATLANTERN

Marelia
Sat 10 May 2008 00:16
090508
"27:23.0N 54:20.1W"
 
7.DAG PÅ ATLANTERN
9.MAI KL. 24.00 UTC (her er kl. 21.00)
 
Utseilt siste døgn: 124nm

STILLEBELTET!!!


Det jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve på denne turen etter 11mnd er med bakoversveis opplevde vi I dag!! kl.4 I natt døde vinden helt ut! VINDSTILLE – OGSÅ MIDT PÅ ATLANTERN!!


I hele dag har vi vært nødt til å kjøre motor på full guffe. Alt vi ser rundt oss er: blankt, blått hav, knallblå himmel og vår venn sola! Noen få måker driver og erter gutta bak båten og de legger sin sjel I få den til å lande bakpå..hehe mye å drive med se.. Vi tenker mye på de I seilskutetida som ble liggende og duppe her ute I solsteken dag etter dag mens Romtønnene minka..Ikke rart det ble mytteri hehe


Vi har imidlertid motor og diesel nok til å gå I 7 døgn og innen det har det vel kommet vind vel?? Og da er vi jo snart inne også da så .. men det må jo være surt å ha gått tom for diesel og bli liggende I vindstilla noen timer unna Horta og ikke komme seg inn I havn så vi har ei lita reservekanne som ikke skal røres I så tilfelle.


Dette har vært en skikkelig slæsedag. Vi har ikke gjort noenting annet enn å tatt posisjoner og lagd oss frokost og litt lunsj. Og I dag er det fredag og det er Øyvinds dag = FREDAGSPIZZA!!

Han driver på nå og mekker deigen og skal ha på pepperoni pølse, mozarellaost, ananas og oliven på så vi mangler ikke akkurat noe..


Ellers har vi skrudd klokka en time fram I dag for å nærme oss UTC tid når vi kommer til Horta. Vi skal skru klokka flere ganger, men vi tar det litt pø om pø. Da blir sola oppe en time lenger om kvelden og det er deilig. Litt senere lyst om morran gjør jo heller ikke no..Jeg vokner kl.halv sju og det er jo aldeles for tidlig..Men egentlig ikke, for det er sååå koselig å vokne når Johnny står på vakt for da får jeg en ferdiglaget kaffekopp og norsk SJOKOLADE! Han hadde med KVIKK LUNSJ OG MELKESJOKOLADE I LANGE BANER! Så sitter vi der og prater og vokner litt til Øyvind vokner sånn mellom 8 – 9 (for han går av vakt kl.04.00) og da er det frokost. I dag stekte Johnny bacon og egg på hjembakt brød fra I går! Etter det er det lesetid fram til sånn kl. 14 og da er det frukttid. Oppskjærte appelsiner og epler og kaffe! Må passe på sjørbuken se..Så er det soletid på dekk fram til middag før det blir mørkt og så oppvask og vask av dekk ute. Rydding og å finne fram hodelykter og skrive blogg før det blir svart! Så er det natta igjen.. Strevsomt liv se..hehe


I dag ser det jaggu ut til at vi får en skikkelig solnedgng I horisonten, så vi er klare med kamera ! Det er ganske sjelden, for alltid ligger det skyer nederst I horisonten som gjør at vi aldri ser sola gå ned I havet, men I dag..


Så har han Johnny ment at vi har kjørt etter søppelbilen I dag haha. Han har påpekt søppel I sjøen for hvert 5. minutt. Plast poser, plastkanner, blåser, fendere, plankebiter og papir, Ja, det er sant som du sa Nina om mye søppel på denne sida av Atlantern, for da vi dro over forrige gang så vi ikke noe. Men da var det jo kuling hele tida og da så da var det jo ikke så lett å se noe.


Ellers prater vi om masse interessant ! Det er sååå kult å sitte her og drodle om alt fra miljøvern, fotokunst, kommunikasjon, relasjoner og masse annet som unger og oppdragselse og jobbskifte og det ene med det andre. Skikkelig koselig!!


Vi får nok regne med noen dager med motor nå selv om det ikke er så romantisk som å gå for seil, men da kan vi jo skrive på pc hele dagen og vi kan til og med se på film som jeg har tenkt I kveld. Jeg har med LOST på DVD og tenkte jeg skulle se en episode av den! Utrolig for meg!

Ellers tenker jeg på deg brodern og Gro som skal ha konfirmasjon i morra!! Jeg veit åssen det er kvelden før... det går fint! Dere må ha en fin dag og jeg skal sende mange gode tanker for dagen her ute ifra!! Stoor klem og GRATULERER MAIKEN MED DAGEN!! OG TIL ALLE DERE ANDRE SOM OGSÅ HAR KONFIRMANTER I PINSEHELGA!!

Ha en god natt alle sammen og kos dere I PINSEFERIEN hjemme!! fra oss I MARELIA