Marelia
Thu 29 Nov 2007 20:45
29.11.07
"23.09N 21.43W"

Hei igjen alle sammen
Allerede over med det 4. døgnet (den fjerde klipa tok John høytidelig ned i dag kl. 14.00)

Ja, i dag er det ikke mye å berette gitt.. I natt fikk vi en ny opplevelse.. Squarls ?( har ikke ordboka ombord nå se..så det skrives kanskje ikke sånn men.) det er skyer med mye vind og regn i seg som kan skape skikkelig hurlumhei i seil og båt. I natt var det overskya og regnbyger. De kom inn på radaren som gule flekker som bevega seg ganske fort rundt båten. Nå var nok ikke dette ekte squarls, men vi så dem godt på himmelen og på radaren og fikk en god prøve på åssen de ser ut på radaren til senere! Jeg sto på vakt og så på skyene og så på at vinden snurra rundt og vi bevega oss mer og mer mot SENEGAL.. Herregud, amerika er da ikke DEN veien da.. TIl slutt skulle jeg prøve og styre med vindroret men det var IKKE vellykka - da snurra båten helt rundt og vi hadde retning tilbake mot Las.Palmas! Da var det bare å rope på hjelp;ØYVIIIND kan du komme opp for nå skjønner jeg ingenting.. Stakkar han trodde vel minst vi hadde kjørt på noe eller at noe annet fælt sto på. Han spratt opp i underbuksa og fikk båten på træck igjen. Jamen, det er ikke sååå lett da..

Dagen opprant med sol og fint vær igjen men noen hvite skyer på himmelen. Alle ser ut til å ha funne roen for i dag har det blitt mye soving og lesing i hver sin krok. En smetter inn i kabinen for å ta en strekk mens en annen ligger ute og soler seg med musikk på øra og nynner og gynger..Utover dagen ble det mindre og mindre vind og til slutt bestemte Øyvind seg for at noe lenger bak enn 190 plass blir ikke aktuelt og starta motoren. Den gikk i 4 timer før vi fikk litt mer vind og nå går vi med fin vind i seila rett sørvest mot punktet de sier at passaten skal komme. Håper virkelig det ellers blir det jul i båten.(alles skrekk!

Ellers er den store tankevirkomheten rundt VANN!! Hvor mye vann har vi igjen og hvor mye har vi brukt?? Vi er så knipne på vannet at om du vasker henda i springen så får du dårlig samvittighet! Før vi dro tok Øyvind (rørleggern) og monterte vannrenser i båten. Han monterte et SEA GULL filter på benken så da kan vi drikke vannet på tankene og ikke bare fra flaskene. Vannet i Spania vet dere er helt forferdelig med smak av klor og annet! Det fjerner filteret så vi kan bruke dette vannet til kaffe og å koke mat i. I den vanlige krana bruker vi vannet til oppvask og annet vask..Vi har masse drikkevann i dørken og i 5 liters dunker + brus og juice så det skal holde godt! Klarer vi å spare mye på vannet skal du se vi vinner en rompevask på lørdag!! Foreløpig ligger alle godt an til å vinne for nå ser vi ut som vi har brylkrem i håret alle steder ehh sammen!!hahah John ser mer og mer ut som en gammal sjøulk med skjegg og hår i nesa hehe.. Han lover han skal vaske seg før han kommer hjem Berit! Ellers er han i storform og mekker midda og lunsjer i en fei! Skurer dørk og vasker kleer.. Er ikke måte på med den kællen! Oppvaska har vi fått et avslappa forhold til og middagsrestene tørkes vekk med klut og håndle - får vaske dem seinere. Alt for å spare vann og gass!

Dett var dett for i dag og dyrenes dronning (Kristin)er i stadig kontakt med delfinene som ser ut til å ha funnet seg en sjelevenn rundt Marelia.Hun skal nå hjem og lage kurs i delfinspråk!! (Mârtas engleskole og Kristins delfinskole er sikkert å finne på samme fakultet....UTENOMJORDISKANIMALSKLINGVISTISK FAKULTET (jeg leser boka til Helen Uri om universitetet i Oslo nå se..) hahaha .Meld dere på!

God natt for i dag fra alle oss i MARELIA