ER I PORTSMOUTH I ENGLAND

Marelia
Sun 15 Jun 2008 09:19
150608
"50:47.4N 01:07.1W"
 
165 nm siste døgn fra Falmouth til Portsmouth
 
VI ER NÅ I PORTSMOUTH!!
 
Her ligger skuta til Lord Nelson som falt i slaget ved Trafalgar og det har vi lært er nede i områdene utafor Cadis der vi var i fjor! Tobias huska det godt! Men skuta ligger her og i dag skal vi ta en liten ferge over kanalen her og inn til byen Portsmouth og gå ombord og se den! Det blir kult.
 
Sola skinner og det er ganske varmt i lufta, men varmt er jo kanskje å overdrive litt når en tenker på hva vi er vant til da...Jeg syns jo det er deilig da men det går jo ikke å sammenligne med Caribien da,, med konstant 29 grader i vannet og over 30 i skyggen! Men dette er hjemlig og det går fint. Må liksom sitte i le og sole seg og ute foran sprayhooden er det kaldt.. vi må bruke fleese og olabukser og sokker og sko og DET er jo litt uvant da.. har jo gått barbeint i ett år nå så det var veeeldig ubehagelig å ta på sokker og særlig olabukse.. men den passa jo da så en får ikke klage..
 
Vi seila natta i går og Øyvind sto ute til rors i mange timer og så på hundrevis av båter rundt oss. Han glana på radaren og lys virra rundt oss i hytt og gevær.. Seilbåter, småbåter, fiskebåter og digre trålere.. det så ut som alle  var ute på nattan.. men da dagen opprant og det var lørdag så vi virkelig hva for et område vi hadde kommet til.
 
Mellom Isle og White og Portsmouth er det en brei kanal som var absolutt full av båter!! Mange hundre seilbåter over alt! Det var mange ganger Færder'n på en gang ! Og Færdær'n er det jo hjemme akkurat denne helga. Det var ragatta med store seilbåter og ellers fullt av andre som seila som gale utover kanalen og masse små trebåter som seila sååå skrå med to stykker henganes over rekka.. at døm gidder tenker nå vi da.. der vi tøffa innover uten seil og for motor hehe for vi gidder nesten ikke seile mer vi da.. Øyvind hadde aldri vika for sååå mange båter på noen timer noen gang før.. de kom som kuler på kryss og tvers i mot oss fra alle kanter og Øyvind hilsa med begge henda til øst og vest!
 
Ikke rart at det er her sommer OL skal gå av stabelen neste gang! Sommer OL 2012 er i London men seilinga skal være her nede og DET skjønner vi når vi ser forholda her! Fin vind og brei kanal å seile på!
 
Vi fikk ikke problemer med verken tidevann eller strøm for Larsen er en jævel til å regne se.. Vi kom inn tranga mot havna og anropte Hassler Marina og vi fikk DEN fine plassen! Havna er kjempediger og det er mange hundre båter her som vanlig i Europa. Lekre brygger og ordna forhold.. ja som jeg har sagt før - vi har ikke noe som ligner i Norge en gang!!
 
Engelskmennene er sååå hyggelige og hilser i øst og vest! Good morning og good afternoon hver gang vi treffer noen på brygga eller går forbi noen ! Koselig! De spør og graver og prater i vei! Lurte på hvor vi kom fra da de så beina mine da.. hehe where have you got that tan?? Ja, ja fra Caribien vel.. og så samma leksa om at de gapær når de hører vi har seilt hele veien da.. men det er jo moro for de kan avstander og seiling her nede. Og så er det jo mange som kommer inn her fra Amerika da.. så helt uvitende er de jo ikke. Vi har nå sett de første båtene med ARC flagg for 2008 og de er på vei samma runden som vi er på vei hjem fra og vi vinker og ønsker dem god tur ( selv om jeg kunne bedt dem dra hjem igjen da hehe..stakkar de veit jo ikke hva de går til..) like lite som vi gjorde i fjor!
 
Nå skal det komme et grisevær i morra så da blir vi her til tirsdag men da går vi nok videre mot Brighton og Dover for nå må vi komme oss til Amsterdam skal vi rekke hjem i juli!
 
Vi kommer om inkje så brått!! Alt går bra med båten og varmeapparatet står på om morran og det er deilig. Vi fryser ikke, har nok vann og diesel og alt er bare luksus! Butikk rett oppi her og by rett over hehe..
 
Marelia og Thea koser seg i havn og ligger og hviler sammen!! Og vi koser oss i hverandres båter og prekær og drikker kaffe til det tyter ut av øra.. Sommer ferie nå se.. og det er det på tide at dere får snart og !! Steng skolen og slepp fangene fri sier nå jeg da...
 
Ha en god søndag og kos dere i sommerværet hjemme!!
Vi snakkes om et par dager eller send oss mail! på marelia {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com så svarer jeg så fort jeg kan!
 
HILSEN FRA MARELIANERNE