ENGLAND HERE WE COME!!

Marelia
Tue 27 May 2008 17:21
270508
"39:01.0N 28:12.7W"
 

FARVEL AZORENE – FALMOUTH HERE WE COME!!


Våkna opp til en fantastisk dag I dag! Varmere enn på lenge og sola plasker I bakken! Det er I dag vi skal gå til England. Været ser veldig rolig ut og det blir kanskje ikke all verdens med vind, men noe blir det nok etterhvert. Det er uansett ganske deilig både for oss og Olav som er nytt mannskap at det blir litt flatt hav de første par dagene I sjøen...


Vi fiksa båt på morran og det er alltid litt spenning I lufta og litt stress når en skal ut på lengre havstrekk, men rutine det har vi nå! Bunkra mat I går ettermiddag og det er alltid en selsom opplevelse. To digre handlevogner med mat, vann, vin og frukt og grønt skal med. Det beste her nede I Europa er at to vogner sjelden kommer over 2000 n kr. Så måtte vi ta drosje ned til havna og så bære alt ombord. Alt er putta ned I luker og kjøleskap I løpet av noen minutter så den rutinen er godt innarbeida.


Etter å ha huska på å fylle vann (gratis på Horta) og kobla ifra strømledningen(også gratis!), er det bare siste spyling av dekk og vasking før vi er klare. Øyvind gikk bort for å sjekke inn nytt mannskap I papirene og da ringer han fra dieselbrygga om at nå var Thomas I VISION kommet inn til Horta. Såå moro å treffe han igjen! Og sååå godt å se at alt er vel ombord for de gikk sammen med VÅGHALS over fra Bermuda og hadde hatt FULL STORM! Nå rakk jo ikke vi å treffe de ombord I Våghals I det hele tatt og det er jo synd for de har barn ombord og er på skikkelig rundtur! Det hadde gått bra med de alle, men det hadde vært noen skader på sprayhood og vann I salongen, men nå var de vel I havn. Thomas får nå besøk av Rakel og Nikolay og de er nok glad de ikke ble med på overfarten. Gutta skal nå hvile og sove ut etter over 20 døgn I sjøen.. På gjensyn Vision!!


Vi tøffa ut fjorden fra Horta på flatt vann og med lite vind bakfra. Vi får se hvordan det går, men vi har samme mengde med diesel på denne turen over som over Atlantern. Det betyr ca. 330 l diesel. Og denne turen tar bare fra 7 – 10 døgn så det skulle holde.


I går traff jeg en gammel venn fra ARCen og fra Rodney Bay som jeg ikke hadde sett siden jul og det var super morsomt. Jeg stod oppe på Peters Sportsbar og snakka med Felisberto (kassamannen som har jobba her I hundre år..)da noen ropte: Is that you, Heidi?? really?? Jeg snudde meg og der sto ANDREW fra England!! Vi hadde det så gøy på Las Palmas og på St. Lucia, men han måtte hjem og jobbe så han har vi ikke sett mer til. Nå var han på ny seiltur til Algarvekysten og de var innom Horta I 3 dager! Så kult at vi tilfeldigvis var her nå! Det ble mat og drikke og kjempekoselige timer sammen før vi måtte dra igjen I dag, men vi har utvekslet mailer og telefoner og vi er ment å treffes er vi enige om, så han SKAL til Norge sier han. Det er vel det som er morsomst med denne turen at vi treffer folk som det klaffer med og som kan bli venner for livet! Vi får se.. men muligheten til å reise og treffe venner I flere land er der!


Nå har Olav pakka tau og satt forseil og tatt bilder og og og ... hehe. NÅ må han finne roen for nå er det ikke mye som skjer på noen timer eller dager se.. men som dere har lest så skjer det noe nesten hver dag!

Nå er klokka fem på ettermiddagen og vi har seilt noen timer og passerer nå straks den siste øye nordover på Azorene - Graziosa. Vi har fin vind nesten bakfra og går i 5 knop så dette er fint. Likevel er Olav litt uggen og ligger og finner roen og formen.. Det går nok snart over se.

Så er det tid for middagslaging og det tar jo sine timer før kvelden kommer ordentlig. Nå er det jo såå deilig med lysere kvelder og lange kvelder at vi klager ikke på noe mer. Vi får se hvordan vaktsystemet blir nå med nytt mannskap men det ordner seg nok.

Ha en fin kveld så snakkes vi sikkert i morra. OG vi tar gjerne imot mail igjen på marelia {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com fra venner og bekjente som har lyst til å heie oss over siste del av Atlanteren opp til Falmouth i Sør England!

Sov godt i rolige senger så prekæs vi i morra! Hilsen oss i MARELIA