AZORENE!!!

Marelia
Sun 25 May 2008 20:26
250508

“38:31.2N 28:36.1W”


AZORENE!!!


HER ER DET FIIIINT!!! GRØNT, RENT, RYDDIG, STILLE OG ROLIG! Johnny har nå gått øya på kryss og tvers I flere dager og melder om en fantastisk øy! Han er oppe kl. Halv ni om morran og da smetter han I klea og tar kamera på skuldra og legger I vei!! Hvor lenge han blir borte ?? I 8 – 10 timer!! Utrolig! Skjønner ikke hva han var redd for I båten over, som går av seg alt I løpet av noen dager på land. Men han nyyyter det, sier han. Han ser og tar bilder av fugler, okser, hus, smug og Portugisiske krigsskip som fyller strendene her. Klipper og åser, vulkaner og mennesker I vinduene.Alt skal med hjem til Norge I morra. For da er turen over for Johnnys del. Han skal fly via Lisboa og rett til Oslo og så er det havrelefsa igjen.. Han har iallefall fått med seg en Atlanterhavskryssing det kommer til å gå gjetord om .. med fantastisk vind og sol og hvaler og delfiner og fisk I fleng. Han har nå seila 2300 nm over et av verdens største hav og CV en er betydelig øket med seilerfaring. Han sier han har lært mye om døgnrytme, soving, (og ikke soving...) bunkring og matlaging, rutiner og trivsel om bord over lang tid – til sammen 17 døgn I sjøen + noen dager på land. Det ble en fin tur!


Vi har nå vært snart en uke her på Azorene og begynner å kjenne at det kribler litt I seilefoten igjen! På denne tiden har vi vært rundt på tur og vi har feira bursdag for Rolf og spist middager sammen med de norske båtene her og vært ca.10 stk til middag flere ganger. Sånt blir det moro av.. Rolf dro I går I vind og blæst og grua seg fælt, men tiden sa at de måtte gå, for de skulle gå I ett strekk opp til Scottland for å ta imot konene fra Norge. Det går nok bra!


En dag tok vi ferge over til naboøya her som heter Pico og det er der det høye fjellet Pico på 2351m ligger. Det ble drosje opp til ca. 1000m og gutta tok seg en liten topptur mens drosja og jeg venta.. Vi var der oppe over skyene og så laaaangt utover Atlanterhavet for dagen var klar og fin med god utsikt! Det ble noen spektakulære bilder! Spiste lunsj på MY SWEET PICO som drives av ei dame som snakker Svensk og hadde en super mat! Anbefales!


I dag morges ble båten klargjort for nytt mannskap. Litt over kl. 10 ringte telefonen og da var OLAV ERIKSEN FRA FREDRIKSTAD landa! Hurra for nytt mannskap! Detter er foreløpig siste blad Eriksen som deltar på Marelia som mannskap. Over Biscaya kom Cathrine med far John Eriksen og bidrog sterkt til en vellyket seilas over dette beryktede havstykket! Da var Olav forvist til kjøkkenbenken og barnesang på sengekanten mens mor dro til havs.. Nå er det omvendt og mor gjør alt hun pleier ++ men nå kan ho kose seg på ny terrasse som far lagde før han dro hehe!! HAR DU IKKE FLERE FAMILIEMEDLEMMER DU KAN SENDE DA?? Fortsatt noen kanaler som skal forseres..

Olav kom med mer margarin, klorin, sardiner og snus!! Alltid velkomment med norske ting om bord! Johnny er nå forvist til piggen siste døgnet og I morra tidlig drar han til flyplassen. Idag er siste innspurt viktig: Å MALE BILDE PÅ VEGGEN HER PÅ HAVNA! Alle som kommer inn her til Horta signerer med et bilde de maler på murveggene rundt hele havna her. Det er veldig moro å gå her og finne igjen de norske båtene som har vært her før. Vi fant ikke UTOPIA fra 2000 for det har sikkert noen malt over, men flere av båtene fra I fjor er her fortsatt. Nå er det MARELIAs tur og vi må signere med navna våre og et stort norskt flagg!

Det ble kjempefint og vi harnå signert for dere som skal p tur neste år!

Nå er de fleste norske båtene kommet over Atlantern som UREDD, GOODYEAR, MANANA, SOL, OTIUM OG APEX + MEDUSA som er jordomseilere og Helge som også er jordomseiler. Så nå mangler vi bare VISION med Thomas som måtte gå til Bermuda for å reparere autopilot, men han skal være her snart så vi venter med lengsel og norske flagg når han kommer! Da gleder vi oss til Rakel og Nicolay kommer fra Norge!! RAKEL – KAN DU RINGE MEG?? +47 91721158 så fort som mulig?  Hvis vi ikke treffes her håper jeg vi sees i England eller hjemme!!! Ha en fantastisk seilas hjem alle tre!


OK, DA ER VI SNART KLARE TIL Å GÅ TIL FALMOUTH I ENGLAND OG MØTE THEA med mannnskap og CHRISTIN OG UNGENE som er der når vi kommer inn ca. 8. juni!! (Martes bursdag!!). Vi fortsetter med reisebrev under hele overfarten så FØLG MED CATHRINE ++!! PREKÆÆS - VI GÅR ANTAGELIG TIRSDAG MORGEN DA VÆRET SER FINT UT!