-og nå over til LUKSUS!!=ANTIGUA

Marelia
Fri 29 Feb 2008 23:07
290208
"17:00.0N 61:45.8W"
 
 
  • OG NÅ OVER TIL LUKSUS... = ANTIGUA


JA, etter noen flotte dager på Dominica sammen med Otium og Rolf og Torill og Vision og Rakel og Thomas og lille Nicolay gjorde Otium og vi oss klare til å gå nordover igjen til en ny øy. Nå skulle vi krysse det skumle sundet mellom Dominica og Guadeloupe. Her ble vi advart av både Thea og Smily om at vi måtte forberede oss på sjøer og vind og harde tak.. HÆÆÆ ??? nå ?? Jammen, vi har jo nesten glemt åssen det var å seile I hard vind jo..neida det har vi ikke det, men vi liker det veldig DÅRLIG!!!


OK, vi opp tidlig og slo sammen dingien og pakka båten godt og etter værmeldinga skulle dette gå bra... og det gjorde det også!! Hurra, endelig en vellykka overseiling med god bør og med fint satte seil kosta vi over den lille Atlantern utafor her og kom oss opp til sydenden av Guadeloupe. Her utafor ligger noen små øyer som heter “ILES DES SAINTES”. De er også franske selvfølgelig når de ligger kliss inntil Guadeloupe som også er fransk..


Vi er like bak Otium og vi har de på den norske kanalen her borte som er kanal 73 på VHF en. Han geleider oss inn mot øyene for her er det plutselig ei øy midt I innløpet som ikke står på kartet og når du trykker INN på kartplotteren (for å komme nærmere innpå)så forsvinner øya!!! Besynderlig..

Her må en ialle fall passe på og vi håndstyrer så ingen sjanser skal taes.. skulle det dukke opp ei grunne som ikke står på kartet, skal vi ialle fall være klare til å styre til siden..


Men ingenting skjer og vi glir lett inn I bukta foran byen TERRE DE'N HAUT og her er det enormt mye båter... Du verden .. hva skjer?? ÅÅÅÅ ja her er det ikke så langt fra de luksuriøse øyene nordover ja, så de kan bare gå hit og ikke lenger sør nei...


På VHFen melder Otium om en norsk båt I bukta og vi er kjempespent.. HVEM ER DET SOM ER HER ??? OG DET ER TOOOOOORAAAA!! HURRRRAAAA!! Mens jeg snakker med Rolf roper jeg på Halvard og spør : er du der Halvard og det kommer rolig og med den lille karakteristiske latteren “ Joa, jeg er her jeg ..” ååååå sååå hyggelig, for sånne som en Halvard blir en bare glad I se.. For dere som ikke kjenner'n så er han prototypen på en koselig seiler I trebåt og han seiler derfor også en Colin Archer!! Han Halvard og Jan har vi nemlig møtt myyyyyye .. både på Gran Canaria og særlig I Las Palmas før ARCen. Der dukka gutta på Tora opp på alt vi foretok oss og de deltok med smil og latter og en lun og koselig humor!! Selvom det var stressende tider hadde gutta på Tora alltid tid til en prat. Da vi starta ut fra Las Palmas lå Tora rett foran oss I flere timer nedover langst Grand Canaria og vi vinka ut I mørket der de tok litt til høyre og forsvant for oss inn I den lange overseilinga mot Caribien.. Vi fulgte dem hver dag på ARC meldingene for å se hvor de var og de lå pent litt foran oss hele veien.. Og prøv å gjett hvem som sto på brygga da vi klappa til kai kl. 02.00 om natta da vi kom til St. Lucia... gutta I Tora vel!!! Sånt varmer se!! Og nå har vi ikke sett dem på veeeeldig lenge, nesten ikke siden jul på Bequia og her endelig er Halvard. Denne gangen har han med seg kona si og det var et hyggelig bekjentskap! Det er også to guttunger, som ho kaller dem eller romlingane som de også populært blir kalt av henne.. men jeg ser hverken guttunger eller romlinger ,men to staute karer som er glad I å seile.. hehe..Ikke rart Halvard lengter hjem til kona si nei.. så Tora skal få lov å kjøre stor båt til England ho også kan Halvard bli med kona hjem nå I vår. Takk for at vi ble kjent med dere guttær så håper vi at vi treffes hjemme, for dere bor jo bare rett på are sia da.. I Sandefjord og det er ikke mer enn en liten makrelltur over til Fredrikstad..


Det ble ankerdram ombord I Marelia for Halvard hadde jo jolla si liggende ute. Vi skravla ivei og tok oss like godt en middag på land. Her var det jo reine Kosterøyene.. Småfergene sprutta over sundet til Guadeloupe I ett sett så her var det myyyye turister og deretter var butikkene!! Vi hadde ikke sett sånne butikker siden Las Palmas vi asså.. Skikkelige fine butikker med kvalitetsvarer som skinnvesker og skikkelige smykker og klokkebutikk!! Tenk det a.. klokkebutikk.. jeg ble stående og bare glaaaane! Ellers var det jo tett med T-shirt butikker og kunstbutikker med alskens hjemmelagde varer med Caribien style på.. Blir veldig glorete og rart å ta dette med seg hjem tror jeg .. Her var det til og med vanlige restauranter med skikkelige bord med duker og bestikk surra inni serviett og greier .. DET er nemlig luksus her borte.. rart åssen en venner seg til bare snusk og surr.. ingenting blir liksom nøye for det finnes jo ikkeno så da så...


ÅÅÅÅ vi hadde en koselig kveld med DEN maten og alle bestilte FLAMBERT BANAN til dessert!! Rolf og Torill var også med da.. Alle satt sikkert og tenkte på denne retten servert hjemme med en liten iskule og en anelse konjakk som skal brennes av før spising... JA, dere skulle sett ansiktet på gutta da retten kom på bordet:::: for det første er bananene ikke som hjemme noe sted her borte.. en skulle jo tro at det var her de var som flottest for dette er jo BANANLAND!! Men desverre – det kom inn noen boller med to slunkne skiver BRUN banan flytende I flere deciliter ren cognakk og så tente kelneren på og lågan sto til værs.. Rolf rygga bakover og lurte på “ kor lenge ska dettane brinna??” (stavangersk) og vi lo så vi holdt på å bikke over.. til slutt måtte de til felles innsats og blåse ut lågan... og da han skulle smake så det ut som cognakken var nok til en hel kveld.. “Nei, sa Rolf, takke me te en boks fruktcoctail I båden..” og så var den luksusen over..og han sa det alle tenkte og takk for det !  Ja, det er ikke lett å få det en tenker på over her I Caribien land, men de prøver jo desperat da å lage noe som de har hørt om, men aldri smakt noe sted... ikke lett det der nei..


På denne idyllen gikk vi tur og satt og dingla, var I kirka som plinger i klokka hver time, spiste fransk is (nmmmmm deilig), titta I butikker, og så traff vi APEX gutta fra Bergen her også.. Vi går ca samme ruta alle sammen se bare litt I ulike klædder.. Vinker hadet den ene uka og hallo den neste.. I tillegg traff vi en sindig Svenske som het Kurt ! Og han hadde seila her nede I flere år.. Det ble et fint møte for han hadde masse tips til oss.. om overseiling og hvordan finne oss til rett I St, Martin når vi kommer dit.Vi gleder oss til å møte han igjen der om noen uker.

Og sannelig ble ikke dette stedet for det store gjensynet! Jeg hadde helt siden Rodney Bay fra vi kom inn, leita etter en båt som het “Sea Squeared” fra England med to knallkoselige engelske mennesker ombord og I dag sto de plutselig bak meg og overraska meg ved et bord.. Vi hoppa rundt og var såååå glad for å se hverandre – endelig Chistine og Chris populært kalt Chris and Chris! Det ble en koselig gjensynsfest I Marelia med utveksling av alle erfaringer nedover I Caribien.MEN vi kan ikke bli her for thats more to see!! Vi går nå sammen med Chris and Chris oppover langs Guadeloupe og første overseilingen ender midt oppe på øya utenfor PIDGEON ISLANDS. Etter noen få timer I fin vind slipper vi ankeret rett utafor ei strand og I ei bukt der solnedgangen er helt amasing!! Veit dere at fra sola bryter nedre rand I havet til hele sola er vekk tar det 3 minutter.. sola detter formelig I sjøen her asså!! Snodig -så skal du ta bilder bør du nesten ha motor på det for å få tatt et par bilder før den er vekk..


Dagen etter tar vi dingien over til disse øyene som skal være fine å snorkle på.. Vi fester dingien I en liten bøye for dingier og tar på oss utstyret, snorkel og svømmeføtter, og bikker oss bakover og uti akkurat som dykkerne gjør hehe.. og FOR ET SYN!! DET ER HER NEMO FISKENE BOR ASSÅ!! ALLE SAMMEN – HELE SLEKTA!! Herreguuuud, nå snakker jeg ned I vannet igjen.. og jeg må opp og spøtte vann utav røret hehe.. blir sååå ivrig jeg asså! DET er SÅÅÅ kult å flyte rundt oppå vannet og se ned på alle de fantastiske skapningene der nede; mange er trill runde og helt flate med de mest fantastiske fargene som lilla og gult, knallblå og gule (trøgstadfagene tenker jeg der jeg svømmer hehe) stripete og prikkete og de vanlige biefiskene som er stripete svarte og gule, noen store lyslilla og noen avlange med knallgule haletipper. Øyvind holder på mer nede på bunnen han da med å erte flate flyndrer og jage sånne moreneåler som ser ut som slanger og DET gidder ikke jeg asså.


Ok, neste morra er Rian oppe kl. Halv åtte og uti vannet kl. Halv ni asså! Og snorkler rundt inni bukta, for noen damer fortalte meg at her skulle det være skilpadder, men de var nok borte på tur for her var de ikke.. men like mye flott fisk som dagen før så det var moro likevel. Ble litt kald av vannet nå og måtte opp og ta en varm dusj – sjekka tempen på vannet og javel ja ikke rart det var kaldt ... det er bare 27 grader I vannet nå asså.. skikkelig kaldt !! ehehheh Ja, vi seiler stadig nordover se..


I dag skulle vi opp til nordenden av Guadeloupe for å sjekke ut fra den siste franske øya.. ??!! Har ikke helt styringa for det veksler mellom franske og engelske øyer I ett sett her og jaggu har dem hatt litt å stå I med her borte..


Vi stoppa bare to netter og en dag I DESHAIES før vi anka på å komme oss enda litt nordover.. Nå skulle vi virkelig over et skummelt sund der Thea og Smily fikk kjørt seg for et par uker siden.. Vi fikk advarsler fra dem så vi pakka jo båten som for nordsjøen igjen, men vi lytta litt på værmeldinga I dag da og det skulle blåse 15 – 20 knop og bli 1-2 meter bølger og det var akkurat hva vi fikk! DET er jo ikkeno det da.. blitt tøffe I trynet nå se.. Vi seila kjapt over og passerte øya MONTSERRAT der et VULKANUTBRUDD slukna en stor by I fjor høst.. Vi så dette godt fra båten der hele den ene fjellsida var dekka med lava og alt var forsvinni under lavaen.. uff sånt er skummelt å se.. og røyken driver fortsatt frisk ut av krateret på toppen..


Da ser jeg andre veien jeg da og DER ser jeg ANTIGUA!! JUHUUUUU ENDELIG! Hit har jeg hatt lyst til å komme lenge for det er her de fleste postkorta er tatt!! De med de lekre hvite sandstrendene og sånne små lekre palmeøyer dere veit.. og her skal det være ganske sivilisert..!!

Da vi runder neset inn til ENGLISH HARBOUR OG SER NELSONS DOCKYARD ønsker vi oss plutselig kaiplass. Vi anroper og vi får plass gitt!! Kult – bare at her må jeg bakke inn mellom digre gule bøyer og digre båter.. men hva ser vi på brygga?? en neger som vinker frenetisk sammen med tre litt lysere menn ... og det er jammen gutta på APEX!! Takk skal du ha.. de hjeper til og forklarer og Øyvind kaster ankeret foran og jeg bakker Marelia inn I en diger plass mellom to store båter.


ÅÅÅÅ så deilig å få hjelp !! Og Chris and Chris er rett ved siden av oss!! Såå koselig. Da ble det ankerdram igjen da med besøk av gutta I båten..De skal hjem til Bergen på torsdag så vi måtte jo feire litt ekstra I dag. Det ble pizza og så ut på bar med levende musikk og jammen ble det en liten dans og der gitt!! Fin trim det se..


Her ligger vi på ei havn sammen med “STEINLAGER”, båten som vant Whitbread around the world I 1989 og den er på ca 80 fot og den er liten I havna her asså!!!! Det er noen megabåter som dere nok aldri har sett hvis dere ikke har vært her før da.. Skjønner at vi I Norge egentlig ikke er særlig rike .. bare fem som er det hjemme og båten til Røkke er nemlig også her.. og da er det ikke mange igjen I Norge..blir jo ganske heleriøs å gå og se seg om på brygga her da og så kommer du nesten borterst på brygga der det er veldig grunt og brygga ender I en liten sølepytt .. der ligger MARELIA .. men bortafor der er det mange turister som er og fotograferer se... for der ligger det mange ROBÅTER og I dem var det to og to jenter som RODDE OVER ATLANTEREN OG KOM INN FORRIGE UKE!! De brukte 47 døgn og klagde ikke en døyt.. så slutt og grin.. du satt tross alt I en båt og kunne rette deg ut på gølvet og sove litt I blant ...


Herreguuud, for noen båter det ligger her.. store som Bastøyferga og større, men med skinnende gull og lekker teak og mahogny over alt – crue på 8 faste + 15 hver gang eieren er ombord!! Egen båtmarina øverst på dekk med en cabincruiser, vannscootere og flere mindre motorbåter og inni båtsida sitter det en seilbåt på størrelse litt mindre enn Marelia og er klar I tilfelle eierne får lyst på en liten seiltur I stedet for å sitte på dekket ved svømmebassenget oppe på toppdekket .... ÅÅÅÅ guuud jeg hadde kjeda meg ihjel på en sånn båt ... ahhhh gjesp... DET HADDE JEG IKKKKKKE DET SÅÅÅ – JEG HADDDE DIGGGGA DET SINNSYKT !!!!! IKKKKE JUG! IKKE SANT GRETA????

Men jeg koser meg jo med Pc en på fanget og potet gullet I påsan ved siden av meg her og da....