Marelia
Fri 30 Nov 2007 20:22
30.11.07
"22.17N 23.53W"
6 døgn og vi har seil nesten 700 nm

Hei igjen alle sammen

I dag har det veksla mellom sol og lite vind så vi måtte gå litt på motor i dag også. Det blir bare et par timer om gangen for vi må spare diesel hvis vi kommer i stilla..men det er fælt å ligge still og tenke på om vi skal bli her ute..

Da blir det mye avslapping med bok og i dag har Kristin og jeg tatt oss et forfriskende havsbas = sitte i trappa bak og få kasta ei bøtte med sjøvann over huet og kroppen!! Det er 24 g i vannet så direkte ekkelt er det jo ikke hehe men deilig å gå vaska huet og kroppen litt for det er varmt nedi båten igjennom dagen for alle lukene må være lukket i tilfelle sjø osv. Så fikk vi noen desiliter med ferskvann til slutt så håret ikke blir helt uregjerlig.

Nå utover ettermiddagen har det blåst opp og vi gynger noe helt forferdelig. Skal lage kylling og ris men det er en balansekunst. Jeg står med redningsvest og kroker meg fast i ovnen mens jeg skal få grønnsakene til å ligge rolig på benken og da kan du være sikker på at da kommer kniven farende nedomver benkeplata.. Derfor har jeg slingreduk på hele benken slik at det meste sitter sånn nogenlunde fast. Så er det å kroke seg løs for å krype ned i benkesetene for å finne sausepakkene.. skal vi se. hvor la jeg nå dem da.. jo, de må jo ligge der jeg har de andre sausene eller?? sæærlig ikke det nei ..skal vi se.. gi meg maglighten er du snill(må spare strøm også se og den lyser direkte ned i kassene).. og der i det andre setet finner jeg sausen ja.. Kyllingen må lages inni ovnen for å steke i panna nå er helt umulig! Risen står bunta fast i gryta men det er farlig likavæl..

Når det blåser sånn er det jo ikke fritt for at en lurer i helv.. hva en driver med!! Kristin skjønner i alle fall ikke romantikken eller hva det er med båtlivet når det er sånn men ho er kjempetapper. Men vi er enige om at morran i piggen sammen med frokost på senga og en kopp te er aldeles utrolig deilig. Da ligger vi og ser ut på det skikkelige blå havet ut av glugga og prater om alt mulig.. Sååå koselig for meg å ha med ei venninne skal jeg si dere og ikke bare guttane hele tida som prekær distanse og plassering og seilføring..og sånn.

Vi er glad det er fredag i dag og det har vi diskutert litt i dag.. hvem dag det er asså.. men vi kom vel fram til at det var fredag 30 nov og imorra er det julemåneden. Da er det kalender og en godteri på hver for hver dag vi skal seile og til det er jul! Må vel begynne med småkakene snart nå vel hehe og lage julepynt..nei det blir det ikke mye av i år desverre men jul skal det bli når jentene kommer!! I 'l be there!!

Ok nå skal vi spise og da er det lørdag i morra og John skal steke biff til oss hvis været tillater! Lovte meg selv at jeg ikke skulle skrive om maten men herregud hva skal en ellers skrive om a? Det blir jo mye av det da så nå skjønner jeg hvorfor bloggene ofte unneholdt mye mat!

PS: vi har snakka med Thea i dag og de leder av alle de norske båtene og det er skikkelig moro!! Heia Thea! De har det fint og de koster på.. Vi får bare lunte etter så godt vi kan for MArelia går sjelden i mer enn 6-7 knop. Skitt au bare vi kommer over så skal jeg være glad!

Klem til alle dere hjemme og så snakkes vi i morra. Send mere mail ! Det er SÅÅ moro og vi gleder oss hele dagen til vi skal inn på mailasail.com