8.DAG PÅ ATLANTERN

Marelia
Sat 10 May 2008 23:15
100508
"28:38.1N 52:30.0W"
 
140 nm siste døgn! (motor på full guffe på flatt hav)
 
ENDA EN DAG I STILLEBELTET
Lørdag 10.mai 2008
 
Og da blir det stille. Det eneste som er i bevegelse her er motoren! Vi gjør alt vi kan for å ta innpå SOL, men det ser håpløst ut. Vi hadde en natt med veldig ugunstig vindretning og da seila vi for mye rett øst, mens Sol klarte å gå nordover og da ble avstanden stor. De har gått veldig sakte i dag for at vi skulle kappe inpå og det har vi også gjort, men det tar veldig tid på sjøen å ta innpå mange nm!
 
Vi har ikke gjort mye i dag heller: lest, rydda og vaska litt i båten, gutta har fylla diesel! fra kannene på sida av båten nå som det er flatt vann og nå har vi full tank igjen.. lett det med mye diesel ombord. Vi har fortsatt diesel til mange hundre nm til så det er ingen fare Vi hadde med oss totalt: 136 l på tanken og så 10 kanner med tilsammen 200 l i tillegg.altså 336 liter til sammen. Det skal rekke til ca. 7-8 døgn avhengig av hvor fort vi kjører. Litt går jo med til å lade også og det må vi gjøre et par timer hver dag selv om vi seiler for det blåser for lite for Duo genen!
 
Vi har ellers sett mange PORTUGISISKE KRIGSSKIP i dag. Det trudde jeg var noen digre beist av noen maneter som fløy oppå vannet (etter hva jeg har hørt eller så er det livlig fantasi!) men disse skapningene var noen puslete greier.. Små bobler oppå vannet som flyter sakte forbi ca som en iltt stor kopp over vannet, men ikke veit jeg hvor store de er under vann eller hvor lange tentakler de har for den sakens skyld. De er fulle med dødelig nervegift, sier Johnny og du dør visst fort om du svømmer inn i sånne. Ok, da blir det bøtte med vann i dag på meg..uten krigsskip takk!!
 
Ja, hva mer?? Jo, en stor lastebåt kom inn i horisonten på vei mot Junaiten(Amerika) og da er det opp med kikkerten og på med radaren for å se hvor langt unna den er. Det fant dem ut var ca. 10nm så horisonten er ikke så veldig vid..
 
Johnny har fått PANIKK! I dag begynte han å sole seg med stekeolja mi!! Ambre Solare uten faktor heheh.. han syns det gikk for sakte med brunfargen.. Er'ke lett når han soler seg ved siden av oss da som har vært ute i sola ei stønn se..! Ryggen hans er allerede ferdig med ett lag soling som nå er på vei av..hehe
 
Ja, så er det middag igjen da og i dag blir det hjemmelaget potet stappe med Quarter Poundere m/løk og tomatbønner og peppersaus til! Og jeg skal servere dessert!! En boks fruktblanding med krem! Det skal bli overraskelse! Fordi det er konfirmasjon i familen i dag og alle koser seg i Asker uten meg og da må vi jo feire Maiken litt i dag! Jeg ringte hjem på satelitt telefonen og ho sa at nå var ho glad "Hun hadde trådt inn i de voksnes rekker!" hehe.. (ja, det syns døm er gjevt helt til dem skal begynne å betale regningene sine sjøl det se..) Men moro er det med konfirmasjon for da får dem jo mange ønsker oppfylt på en gang: besøk, fokus på seg (viktig!), seremoni og høytid, mye god mat og pene klær. ÅÅÅÅ ja, jeg glemte jo gavene hehe.. penger, smykker, bilder, og maaassssssse mer!!! De blir gjerne litt onkel Skrue i sånne dager.. og det fortjener dem kanskje? Stolte og glade er de ialle fall! Og LYKKE PÅ FERDEN VIDERE FÅR DE AV ALLE TANTENE OG SLEKTA I ALLE TALENE! DET FÅR DU AV MEG OGSÅ JENTA MI!
 
Jepp, det var det for i dag så får vi se hva som skjer i morra. Jeg så forresten på LOST ute på nattevakt i går og jeg satt med head settet på og hørte på jungellyder fra den øya de er på og skavtt opp for å se utover rekka hva det var .. helt til jeg skjønte hvor lydene kom fra heheh  ikke helt trygg der.. Det var jo sååå moro da!! Så i dag blir det to nye episoder ! Gleder meg til å gå på nattevakt jeg nå ehhe.
 
Ha en fin pinsekveld og kanskje oser grillbåla rundt alle nes og husvegger og i hyggelige lag av alle slag ! Kos dere i vårvarmen! Klem fra oss i MARELIA