Marelia
Wed 12 Dec 2007 23:45
121207
"14:17.1N 52:37.3W"SNAAART FRAMME I DAG IGJEN HEHE.. UNDER 500 NM IGJEN!! OG I DAG ER DET BURSDAGEN TIL RENÈ!! GRATULERER MED 22 ÅRS DAGEN !!

Ja, selv om en er midt på Atlantern tenker en mye mere mest på dem hjemme..
og i dag er Rene 22 år!! HAn er en av de 6 barna vi har hatt innom på
Møklegård i den tiden vi har vært gift. Det har vært 6 fra starten og så har
det stadig blitt færre og færre. Ranveig til Øyvind flytta rett til Tronheim
og studier, så flytta Håvard inn til byen, så var det Torbjørn som flytta på
hybel, Marte dro til Frankrike ett år og til slutt forsvant Maren til
Trøndelag på folkehøyskole.. og Rene til Særp..og da satt Øyvind og jeg igjen ved et digert
langbord og så på hverandre over bordet... Først gikk ei plate i bordet så
gikk to.. Så måtte jeg ut og kjøpe små kjeler!!! Hadde bare digre kjeler til
12 pers så det var påtrengt med en kjele med plass til 5 poteter og ikke
25!!

Ja, ja det ble jo opptakten til denne turen for etterhvert ble det rom og tid for å planlegge mer for oss selv. Det gikk jo et par år til for Marte kom hjem fra Frankrike en stund før det ble studier i Halden, så kom Maren hjem fra trøndelag men forsvant også fort til Halden og studier.

Idag fikk vi opp satelitt telefonen og den gikk rett inn på mobilen til Rene i Fredrikstad!! Kjempekult!

I natt ble vi liggende å høre på ei pumpe som gikk i ett sett.. VANN I BÅTEN???!! Etter litt leiting fant Ø ut at det lakk fra det ene festet til vnidroret bak på hekken av båten. Da var det bare å lempe ut alt som var stappa nedi det største stuerommet i båten!! Og det i kuling og bølger.. Ø ned i hølet bak ibåten med verktøy i kjeften.. og John utafor med trekker for å holde så ble skruene taita i gjen og lekkasjen var vekk!! Dett var dett! Ingenting den kællen ikke kan reparere det skal han ha!!

Vind og bølger er fortsatt med oss og det er kuling i ett sett.. vi må ha lite seil så så ille fort går det ikke men vi nærmer oss stadig målet. Vi er passert de magiske 500 nm igjen og nå er det bare innspurt igjen.. nå må vi begynne å finne fram papirer vi skal ha klare når vi kommer til land og vi må flytte startnummeret på båten til andre sida. Det er fordi målstreken er på andre sida enn i Las Palmas. Snart må vi finne fram fenderane hehe..

Herreguuud , Spetter!! Jeg glemte å skrive at Kristin og jeg HAR KASTA UT FLASKEPOST. DET GJORDE VI FOR MANGE DAGER SIDEN!! INGEN FARE VI HAR IKKE GLEMT DET! Skal bli spennende å se hvor den havner og om noen gidder å sende en mail eller et kort til skolen. Vi skrev på rød papp så det skulle synes og teipa igjen med selvlysende tape - var ikke det smart???

Ja, det var den dagen og vi er glad det er kvelden igjen så enda en dag er gått .. nå orker vi nesten ikke å lukke opp kjøleskapet for det har en odør vi slett ikke vil ha inn i båten i tillegg til halvblaute klær ++. MEN kjøleoppskrifta til Nina i Sailabout var et funn!! Det er fotsatt gode kjøttvare i bunnen bak sitteunderlaga!!! Suverent!

I kveld dukka det plutselig opp en diger seilbåt bak oss.. og vi tenkte at den KAN nå ikke være med i ARCen ..så diger også bak oss heeh. Vi gikk på VHFen og de kom inn. En 120 fots seilbåt på vei fraTunisia til Trinidad!! De var 5 ombord og de skulle bare frakte båten over. De sa oh my god da vi fortalte at vi hadde en 37 fot og hadde seila fra Norge! De ønska oss god vind og god tur til ST. Lucia og vi dem til Trinidad! Over og ut fra MARELIA.. Moro.

God natt igjen fokens så snakkes vi i morra - alt vel ombord i dag også.. bortsett fra at alle nå lengter fryktelig inn til Thea som er godt i mål og endelig kan slappe av!! Hurra for dem! og Lufelia og Apex og nå kanskje også Maggy!