MÅÅÅÅÅÅLLLLLLL!!!!!! St.Lucia!

Marelia
Tue 18 Dec 2007 21:06
181207
"14: 14.4N 60: 40.2W"


MÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WE DID IT, BIN THERE, DONE IT, MADE IT!!!

Ja, vi kom da inn til slutt!! Dere skulle sett meg i båten den siste dagen.... tålmodigheta var fullstendig brukt opp og all energien bare spruta ut av alle ledda og båten ble plutselig alllt for trang!! Jeg for opp og ned trappa i ett sett og speida etter land og ned igjen og opp igjen og så etter land igjen... OG ENDELIG KL.20.20 LØRDAG DEN 15. DES. SÅÅÅ JEG LYS PÅ MARTINIQUE!!! Det lå mørke skyer over land, men helt nede ved vannlinja var det ei tynn stripe med lys og de ble etterhvert klarere og klarere og vi så at det var HUUUUS!! JOHOOO! VI SANG : WE'R IN AMERICA.. osv.. jeg var såååå glad det snart var over .. men timene inn fra kl. åtte om kvelden er nok en av de lengste kveldene jeg har opplevd..

Det var fortsatt store bølger og vi vippa og vippa, men nå så vi en ende på det hele.. kl. halv tolv så vi ST. Lucia og så skulle vi jo bare runde tuppen og inn.. men dere veit jo åssen sånt er .. bare du liksom, i 5 knop hehhe det tar sin tid..

Vi gjorde oss klare med fendere og tauverk og alle var på utkikk etter noen store rocks som skulle ligge i innløpet.. Vi gikk på VHF en og medlte ifra at : THIS IS MARELIA NR. 247 AND WE HAVE ABOUT ONE HOUR LEFT TO FINISH LINE.. De svarte: OK MARELIA - WE ARE LOOKING FORWARD TO SEE YOU AT THE FINISH LINE..

Så begynte vi å tulle... ¨på kartplotteren sto det ikke noe merke om noen rocks eller andre farer i det hele tatt, men i kølsvarten så vi noen stoooore fjell knauser inn mot land på venstre side som så skikkelig skumle ut... og vi så liksom en molo som gikk ut foran oss og skjønte ingenting.. jeg gikk på VHFen og spurte om det var noe lys på innfarten til Rodney Bay - svar: negativ! herregud ikke noe lys???

ja, ja da er det bare å stole på kartplottern og vi dreiea båten rett mot steinknausene og styra rett inn i svarten mot masse lys ..... og det var jo riktig til slutt .. inn kom vi i bukta og vi hadde et kart som sa at finish line skulle være rett rundt hjørnet til venstre, men DER VAR DET IALLEFALL IKKE NOE ... Såå begynte vi å leite da...først etter målbåten som skulle være en stor ketch med 3 master... joa vi så jo mange båter, men uten særlig lys på er det ikke lett å skjelne disse i natta.. og så skulle vi inn mellom denne båten og et bitte lite lys på ei bøye nede på vannet ???? hvor i hæl... er DET lyset a??? Vi svirra og skjønte ikkeno... men sååå kom det en liten jolle med en FOTOGRAF OPPI og takket være han fant vi streken til slutt...

og da ropte dem på VHF en: WELCOME MARELIA TO ST.LUCIA AND CARRIBIEN - YOU HAVE MADE THE ATLANTIC CROSSING AND WE GRATULATE YOU!!!!! ÅÅÅÅÅÅ, nei nå blei jeg rørt igjææææn!!

Sååå var det å finne inn i havna da.. to bitte små lys med grønt og rødt på viste oss inn en smal kanal inn mot havna... Vi seg rolig inn og gutta satt foran og hjalp meg inn.. og på VHFen kommer plutselig: VÆLKØMMIN TE BY'N OG VI VENTER PÅ DERE HER INNE??!!! Det var Truls som snakka i radioen til havnevakta-- han oversatte for han så det skulle bli lettere for meg å skjønne for DET ER MØRT asså!!

Inne i båthavna så vi plutselig ei lykt som svinga og blinka på ei brygge til venstre og det var der vi skulle legge til for natta. Vi måtte ligge på Shell stasjonen til neste morra! Men DET gjorde jo ikke noe for der sto :CHIRSTIN OG TRULS, ALEX OG RUNE FRA "TU CAN TANGO" OG FLERE MED FLAGG OG CHAMPAGNE OG ALT MULIG.. DE HJALP OSS Å FORTØYE OG VI HOPPA I LAND.. DE SPRUTA OSS NED MED CHAMPISEN OG VI KUNNE KLEMME OG LE OG GRINE LITT..

Alle blir møtt av en representant fra ARCen og en lokal rasta fyr med en diger kurv med frukt og Rom! og pose med hilsener og gaver og champagne!! Aldeles nydelig!! Da var det bare å sprette opp Romen og hive innpå ankerdram!! Vi preka og flira og grein i 15 minutter SÅÅÅ FÅR VI HØRE AT "HARMONIA" FRA NESODDEN KOMMER INN OG DE SKAL LIGGE UTAPÅ OSS!!! VI TOK I MOT DEM OG FORTØYDE DEM UTAPÅ OSS OG DA VAR FESTEN SKIKKELIG IGANG!!

Vi ble sittende til langt utpå morrakvisten og preke ute på båtene og det er debriefing spør du meg.. vi var enige om at dette var ikkeno vi hadde lyst til om et kvarter igjen nei!! ABSOLUTT ALLLE HADDE SAMME ERFARING OG SYNS DET HADDE VÆRT MYYYYYE TØFFERE ENN VI HADDE TRODD!!

MEN NÅÅÅÅÅÅ ER VI HER OG EN GLEMMER NOK FORT - for allerede neste morra var vi i full gang med å blåse opp jolla og få på motor, for her lever alle opp i en dingi.. de freser rundt i båthavna fra kafe til kafe og fra båt til båt!! Kjempeartig.. Vi orka ikke å lokke opp kjøleskapet så vi heiv jolla på sjøen og dro rett på land og spiste på restaurant!!!! Og der satt mange av de andre og det ble Gratulasjoner og klemmer igjen!!

Etter maten og skravel i laaang tid var det tilbake for å hive ut alt det våte i båten... Det kom en blid kæll i en lang båt og var fra vaskeriet og tok med seg 7 sekker klær, madrassovertrekk, dressjakka til Øyvind, dyna mi og putene og teppene og putene ute i båten, absolutt alt ble levert og det skulle koste 300 US dollars.. jaja det må det vel, for det var litt av en haug han fikk med seg i båten sin.. og siden har ikke vi sett noe mer til klea og Øyvind har nå snudd trusa han hadde på seg tre ganger ..hehe(neida ikke såå ille men nesten) og i dag skal vi få noe av det tilbake .. trur vi da.. men vi er i Caribien og everything takes time.... don't worry-- beee happpy!!!

Mens vi jobba på båten kom det flere på besøk for å gratulere oss og Finn i SMily med ungene + Halvard og Jan i "Tora" kom og det er bare moro nå... På kvelden var det inn på land og ny fest igang... alle prekær og ler og drar seg i håret over alt vi har holdt ut og sånn.. hehe

ALLE VI TREFFER SIER AT : DERE NORDMENN ER JO IKKE SÅ MANGE BÅTER MEN DET ER DERE VI SER MEST OG DERE HAR DET JO SÅÅÅ MORO OG DERE VINNER JO ALT SAMMEN HER .. og det er ikke tull for den dagen da vi kom inn på natta, var det kostymeball igjen og da ble alle som hadde kledd seg ut ropt opp på scenen av en sånn rasta mann... og han spurte i mikrofonen . Where do you come from? og alle svarte etter tur : NORWAY! OG han lo seg ihjel og lurte på hvor mange nordmenn det egentlig var her borte?? ALLE ungene var norske og mange av de voksne med kostymer var norske og til slutt kom kapteinen på "LUFELIA" OPP FOR HAN HADDE ORDENTLIG PARYKK MED RASTAFLETTER og han innfødte lurte på hvem han var og da svarte han: I AM YOUR GRANDFATHER FROM NORWAY!! og han lo seg nesten ihjel!! Så vi driver skikkelig norges reklame her borte og alle er sååå blide!

Nå har vi fått ordentlig bryggeplass med strøm og vann så nå har vi vaska ned båten(julerengjøring) og vi er snart klare til å ta imot Marte og Maren som kommer med ferga fra MArtinique på fredag. Da er det premieutdeling og det får de med seg før vi skal lette anker igjen og gå herifra og ned til Bequia for å feire julaften sammen med alle de norske og svenske båtene (3) hos Mariann som er norsk og tar imot oss på Bequia med pepperkaker og julegløgg på julaften!! Det blir nok morsomt å være bare oss nordmenn før de fleste deler seg opp og går hver til sitt til ulike mål for sin tur!

Da blir det et par uker med ungene ombord før de skal tilbake til Halden igjen og vi skal finne oss ei ensom strand og ligge å ryggen for å komme oss igjen ... sååååå KAN det jo hende at vi orker tilbaketuren også.. DEN SOM LEVER FÅR SE!!

Vi er bare sååå lykkelige for å ha klart det og det er fryktelig trist når vi går forbi båten "AVOCET" på havna her, der det ligger en krans på piggen og minner oss på at ikke alle klarte det-.-- kapteinen falt og slo hodet sitt på en av vinsjene og døde... så fort gjort egentlig at det kunne endt myyyye verrre!! Familien som er på vei hjem til Danmark fordi båten deres NAVA NIVI sank midt ute på Atlanteren... og de må hjem til sønnen på 17 og familien som er i sjokk...

Men i dag kom en av de siste båtene inn i havna og de ble ropt opp over høytaleranlegget i havna og folk stimla sammen på brygga da de la til kai etter 23 døgn på havet i en liten båt ... tre stykker på godt over 60 år ble heia og klapppa i land !!! Skikkelig rørende igjen!! Ved siden av dem ligger den miste båten i ARCen en FOLKEBÅT MED PLASS TIL TO PAR GUMMISTØVLER OG LITT VANN... UTOLIG Å SE PÅ AT DEN HAR KLART DEEEEE BØLGENE OVER HAVET !!!

JA, SÅNN VAR DET OG DET GJENSTÅR BARE Å TAKKE FOR MEG OG ALL SUPPORT FRA DERE DER HJEMME OG ALLE MAILER OG HILSENER VI HAR FÅTT OVER !!! DET HAR VÆRT TIL STOOOR GLEDE OG HJELP FOR OSS ALLE OMBORD!!

NÅ SENDER VI EN SKIKKELIG GOD JUL HILSEN OG ØNSKER DERE ET RIKTIG GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN SÅ KOMMER JEG TILBAKE MED MER BLOGG SENERE SÅ FØLG MED OVER NYTTÅR!!!

VI PREEEEEKÆÆÆÆÆS!! STOR JULEKLEM FRA HEIDI OG ØYVIND I MARELIA!!!!!!