9.DAG PÅ ATLANTERN

Marelia
Sun 11 May 2008 22:26
110508
"30:28.2N 50:11.5W"
 
161 nm siste døgn!! Må være rekord for Marelia.
 
 9.DAG PÅ ATLANTERN


  1. MAI 2008


OG SÅ KOM KULINGEN!!! SLUTT PÅ STILLEBELTET (må ha vært et smalt damebelte..kun to dager a gitt.)


Jeg satt på nattevakt igjen og så på LOST da jeg merka mer bevegelse I båten. Så på instrumentene at det blåste 9 – 10 sek.m. OY, jøss.. sjøen var fortsatt flat, men vinden varlset om noe annet..


Kl. 03.30 datt jeg nesten ut av benken og da ble det fart I båten, Johnny opp og jeg ropte: SKAL VI IKKE REVE A?? JO, SVARTE ØYVIND. Det ble reva I en fart og båten kom I balanse igjen. Johnny sto til rors lenge da. Og det blåste mer og mer.


Nå utpå dagen har vi ridd av en skikkelig kuling med vind opp I 18 sek.m eller 36 knop! I flere timer. All seilduk er nede foruten en liten flik av genoen til å styre med. Bølgene har vokst til ca. 3,5 meter og slenger alt I båten hit og dit..DET VAR DETTE VI IKKE VILLE JA.. NÅÅÅ HUSKER JEG DET hehe


Det ble brødskiver med tubeost til frokost og restene av potetstappa fra I går og pølser til middag I dag! Jeg må stå ved ovnen med redningsvest og sele festa til komfyren mens jeg lager mat, for jeg har lovt Marte at jeg ikke skal ramle inn på do mer se.. Ellers er det umulig å gjøre noenting annet enn å holde seg fast her nede. Gutta er noen tøffinger og tar alle møkkajobbene ute ved roret! De er som galante herremenn og sier at jeg bare kan slappe av! Takk gutter!


Men jeg er jo gnist! Sender mailer og mottar mailer og skriver blogg på skrå. Det krever sin dame det og se.. men her er det tørt I hvertfall. Gutta er nå ikledd hele seilerdresser for når det er sånt vær er det ikke tropevarme mer.

Ja, veit dere forresten temperaturen I vannet nå eller??? 21,7 grader!!! og da vi dro fra Anguilla for 9 dager siden var vannet 28 grader så her går det fort mot nord og østover ! Nå er det definitivt slutt på badinga uten at en MÅÅ!


Vi er UNDER HALVVEIS NÅ!! DEILIG! Så får vi se hva for slags vind og vær vi får videre.

Ser ut som vi skal klare denne overfarten på mellom 18 – 20 døgn som sist.selv om det er mye kortere.? Men sånn er det. Da er vi kanskje framme ca. 20 – 22 mai. Det har jo gått kjempefort til nå med sååå mye kos så vi skal ikke klage! Vi har starta 17.mai forberedelsene hehe.. stryki flagga og tatt fram penskjorta.. Johnny må vrenge T-skjorta si sier han hehe så flekka kommer inn og da ser den jo rein ut! Får klare seg på sjøn!


PS! nå kl. 19.00 har det løya og det ser ut som uværet har gitt seg for denne gang! Plutselig kom det blå himmel til syne og vips så var skyene vekk og vinden løya.Vi har logga 19.4 sek.m maks vind!og det er nærme liten storm det! Nå er det etterdønninger som skal avseiles og det er ikke bare bare når ikke vinden gir oss nok fart. Da ligger vi her og vipper og dupper opp og ned på 3. høye bølger. Men det er vi vant til så no problem! Ser ut til at vi skal få ei rolig natt og kanskje få sove litt I natt... det ble det ikke mye av I natt. Retning rett nordover eller litt mot Azorene.


FORTSATT GOD PINSE OG JEG GLEDER MEG TIL Å FÅ NOEN RAPPORTER OM DERES OPPLEVELSER I DENNE LANG HELGA. MORO ER DET ENTEN DERE HAR VÆRT I ROMA, GØTEBORG, AURSKOG..ELLER HAR GÅTT TUR PÅ SLEVIKBRYGGA!


PREKKÆÆÆÆS! FRA OSS I MARELIA