7. DAG PÅ VEI TIL ENGLAND

Marelia
Mon 2 Jun 2008 20:43
0206+8
"47:20.0N 13:41.6W"
 
128 nm siste døgn - til kl. 10.00 i dag morges
 
SÅ KOM VINDEN!! OG BØLGENE!!
 
I natt var det så stile at en kunne tru at en sov hjemme i senga si.. før jeg plutselig rulla rundt og havna i veggen på morran.. DA var det slutt på DEN idyllen!! Olav satte seil og skuta krenga i vinden som stadig økte. En stund etter måtte han reve for da lå vi nesten på veggen.. og det blåste enda mer..
 
Dagen i dag har vært kaos. ALt inni båten fyker rundt for bølgene er rett i skutesida og det blåser 11 sek.m og det gynger noe helt forferdelig. Det blir farlig å begege seg nede i båten så her er det en ting å gjøre - holde ut og holde seg fast! Gutta har sitti ute i fullt utstyr og sjøene har føysa over dem med jevne mellomrom.
 
Utpå dagen fikk Olav også en drøm oppfylt og det var å se HVAL!! En stor og en liten - kalv som var finnhval sier han. Andre hvaler HAR NEMLIG IKKE FINNER SE...!! ÅÅÅ, NEI.hehe
 
Jeg klarte å lage viltgryte med stekt biff fra Azorene og grønnsaker og en gryte med ris men det ble også alt. Alt annet er for sirkusopptreden å regne!! Det krenger heldigvis nesten konstant til styrbord, bortsett fra alle kasta andre veien da.. og da går det på et hvis. Det er da en får utvikla en muskel i leggen en ikke visste at en hadde hehe. Jeg har nå to tydelige streker oppover på hver side i leggen av en muskel som har dukket opp under matlanging i tung sjø.. så aldri så godt så er det gæærnt for noe.. (eller motsatt.!)
 
Bortsett fra dette er det ikke mye å melde enn at vi hadde ikke ønska oss akkurat dette været nå på slutten da men.. og ikke er det spådd noe bedre inn heller så nå får vi bare stålsette oss og holde nedtellinga i full gang. Det er bare to døgn igjen i morra tidlig kl. 10.00 så det mååå vel gå. Høres ut som Marelia får skikkelig juling når bølgene treffer ho uppercut hele tida, men ho sier til meg at det er dette ho er bygd for så ho skal ta oss helt fram - slapp av Heidi sier ho!
 
Nå er Olav i ferd med natt stellet sitt og skal legge seg. Vi har vakt til 04.00 i natt så er det hans tur - han er en morrafugl sier han og det virker som han mener det og gitt! For han er like uthvilt hver morra - fantastisk!
 
Orker ikke å skrive mer nå for jeg må holde meg fast hele tida og skriver feil i ett kjør så vi hilser og sier god natt til dere hjemme og så håper vi at alt går greit i natt. Vi har bare en liten flik av genoen oppe og det er levelig i båten nå. spørs bare åssen en skal sove ??? Det blir ikke lett men vi holder ut!
 
Klem fra oss i MARELIA