Øyvind bursdag og vi er snart i mål!!

Marelia
Sat 15 Dec 2007 21:06
151207
"14:35.5N 60:07.8W"

NÅ HAR VI FÅTT INN MARTINIQUE RADIO PÅ FM 103.6 JOHOOOOO PARLES FRANCES????! OUI EN PEU..

VI ER OVERLYKKKKKELIGE FOR Å SE EN ENDE PÅ DENNE GALSKAPEN!!

ØYVIND HAR BURSDAG I DAG HURRA FOR DEG SOM FYLLER DITT ÅR..Vi lagde kake i mange graders vinkel og pakka inn noen lurepakker og han fikk flott ARC skjorte av Kristin og John- -- den eneste rene han har !! stakkar.
Brownies ene ble kjempegode!! De ble pynta med de små norske flagga jeg fikk av John (pappaen til Cathrine over Biscaya.) og med masse gummigodt på..Så toga vi opp trappa med sang og hurra.. Så stappa vi i oss gøtter og kake til lunsj!

Christin og Truls ringte på satelitt telefonen fra land og ønska han til lykke med dagen og sang de også.. På land er det ny fest i dag med Caribien kostymeball, men det er jaggu godt vi ikke rekker det for vi HAR vinni nok vi .. Ikke mere forside bilder nå takk!!

Utpå dagen anropte vi Harmonia (fra Nesodden med Tina og de andre 3 ombord )og de ligger ca. 6 timer etter oss og kommer inn i morra tidlig som siste norske båt hvis alt går som planlagt!! De sang også bursdagssangen for Øyvind på kanal 16 på VHFen!! Moro! De er så nærme oss nå at vi hører dem klart og tydelig på VHFen! Vi gleder oss så sinnsykt alle sammen nå at vi klarer nesten ikke å sitte rolig. Vi har gått igjennom alle proseyrene for innkomsten til ST. Lucia. Det skal anropes når vi er 5 nm ifra land og si båtnummeret og hvor lang tid vi tror vi har igjen.. så skal det anropes på nytt når vi er 2nm igjen.. og det er snaaaart asså.. men vi ser ikke land enda for det ligger mørke skyer over land og vi ser bare regnbyger foran oss.. Når vi runder Pidgeon Island (tuppen på St. Lucia ) skal vi seile rett fram inn over ei tenkt mållinje mellom en båt med orange lys og ei diger bøye med hvitt lys. DA skal vi ta tida sjøl og DAAAA er vi i mål!! Da kan vi ta ned seila og starte motoren for å gå inn i havna og anrope havna på kanal 72 for å få anvist båtplass..Alle er på pary i kveld så vi får håpe at det er noen der i luren selv om det er kvelden og svart.. Ellers bare går vi inn og legger oss på en plass eller utapå en annen båt!! For nå skal det fortøyes åkke som!!

Radioen spiller fransk pop på oljefat!! på radioen.. kan dere tenke dere den feelingen eller??? VI ERRRR I KAIBIEN ASSÅÅÅÅÅ JOHOOOOO!!

Nå lager vi middag av den siste biten av oksen som avgikk ved døden her en dag og kanaripoteter med salt mmmm deilig!!
Vi må ha mat nå for det blir en laaaang natt der ingen skal sove.. alle må hjelpe til nå i innspurten og få oss trygt i land..Dere har kanskje lest om Theas dramatiske innkomst, men den ble i overkant dramatisk.. mista forbindelsen med kartbrikka.. røyk storseilfall.. fikk bommen i targabøyla med et smell.. over mållinja og fikk et tau i propellen = ingen motor.. måtte taues inn av en diger båt .. og fikk ikke ligge utapå de store fine båtene og en kamerat fra Las Palmas forbarma seg over dem og fikk dem i land...Puhhhh endelig ..stakkars dem.. Vi håper nå at ting går glatt for det er ikke noe morsomt med sånne ting i innkomsten..

Vi forbereder nå tauverk og seilføring og preventere og vi har flytta startnummeret vårt til riktig side av båten og hengt opp nytt norskt flagg (det gamle som var sååå fint og fillete forsvant på havet midtveis på Atlanteren.. stormen tok det..). Så da er vi klare tror vi.. VHFen er lada opp og nå skal vi lade opp tusenmeteren, den store lykta vi kanskje må bruke i innkomsten!! Snart har vi dekning på mobilene også og DAAA er vi oppe og går igjen..En ubeskrivelig følelse..

Ja, som dere hører er vi litt opprømte nå og det får vi jaggu lov til etter 20 døgn over et av jordas største hav.. som Hege sier blir det kanskje bare bobil på oss heretter hehe.. Men først land, dusj, vesigne brygga og møte alle de norske og utenlandske vennene vi har fått på turen!! Så skal vi tenke litt mer på alt som har skjedd med de andre båtene og den stakkars familien som mista sin kaptein, mann og pappa 54 år på havet.. i ARC en 2007!!!

Takk alle makter hvis vi kommer helskinnede over nå og det ser sånn, men ingenting er over før det er over... det gjelder å holde fokus helt til fortøyningene er satt!!

Da snakkes vi i morra eller kanskje det går et par dager nå før jeg har tid og klart nok hode til å skrive igjen.. ankerdram vet dere..hehe ÅÅÅÅÅÅÅ say no mooooore!! God natt til dere og ønsk oss lykke til med målgang og landkjenning!! Klem til dere alle fra oss i MARELIA OG TAKK TIL ALLLLLE DERE SOM HAR FULGT OSS PÅ TUREN OG GITT OSS VÆRMELDINGER OG OPPMUNTRENDE MAILER-- KUNNE IKKE KLART DET UTEN DERE!!!